יום שני, 24.03.2025 שעה 11:42
ONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורט

התירוצים של עיריית ת"א: פעלנו לפי ההנחיות

בעירייה הפילו את האחריות על משרד הבריאות: "בזמן הטיפול הרפואי בנפטר היה עומס חום קל בלבד". רזבוזוב: "אקיים דיון מעמיק בנושא בכנסת"

|
פינוי רצים ממרתון ת
פינוי רצים ממרתון ת"א (אורן אהרוני, ynet)

אסון כבד התרחש היום (שישי) במרתון ת"א כאשר אדם אחד נפטר לאחר שהתייבש ולפחות ארבעה רצים נוספים שהתייבשו הועברו לבית החולים איכילוב כאשר הם מורדמים ומונשמים.

כזכור, עשרות אלפי רצים יצאו בשעות הבוקר המוקדמות לשלל מסלולים כאשר מד הטמפרטורה הראה על 33 מעלות. המירוץ לא בוטל למרות החום הכבד והמחיר כאמור, היה כבד מאוד.

דוברות העירייה הגיבה בנושא ואף הוסיפה טבלה של השירות המטאורולוגי אשר מראה את נתוני מזג האוויר שאיפשרו כביכול את קיום המרתון. 

דוברות עיריית ת"א-יפו מסרה בתגובה על הטרגדיה: "עיריית תל אביב יפו מביעה צער עמוק על פטירתו של אחד מרצי חצי המרתון שנערך בעיר. העירייה פעלה על פי הנחיות משרד הבריאות ובית החולים איכילוב אשר הנחו לבטל את המרתון המלא ולקיים את חצי המרתון כסדרו. זאת בתנאי שכל המקצים יסתיימו עד השעה 9:30, כפי שנעשה".

"הנפטר, אשר רץ במקצה חצי המרתון, יצא לדרך סמוך לשעה 6:00 בבוקר וסמוך לשעה 8:00 הגיע לקבלת טיפול רפואי. על פי נתוני השירות המטאורולוגי בזמן זה היה עומס חום קל בלבד".

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
פרסומת
טרגדיה במרתון תל אביב

ממשרד הבריאות נמסר בתגובה: "משרד הבריאות פנה לעיריית תל אביב מתוך דאגתו למשתתפי המרתון בתנאי מזג האוויר הצפוי. זאת לאחר התיעצות עם גורמי המקצוע המובילים בתחום הפיזיולוגיה של המאמץ. ריצת מרתון הוא ספורט אתגרי, אשר בצידו סיכון לפגיעות חום. עיריית תל אביב קיבלה החלטה לבטל את המרתון. להערכתנו החלטה זו מנעה היקף נפגעים גדול יותר. מנכ"ל משרד הבריאות הורה על הקמת צוות מקצועי בשיתוף משרד הספורט לקביעת אמות מידה ותנאים לקיומם של ארועים בהתייחס לתנאי מזג אוויר אשר יחייבו את הרשויות ואת המארגנים".

פינוי הרצים ממרתון ת&qout;א (אורן אהרוני)
פינוי הרצים ממרתון ת"א (אורן אהרוני, ynet)
 

ד"ר בעז לב, משנה מנכ"ל משרד הבריאות שלח ב-12 במארס מכתב לעיירית ת"א: "לאור נתוני מזג האוויר והחום הצפוי ביום זה, המלצת משרד הבריאות ובהסתמך על אנשי הפיזיולגיה של המאמץ, ראוי שלא לקיים את המתכונת המלאה של המרתון. רואי לסיים את המרתון עד 9:30. הסיכון בתחלואה מסכנת חיים משמעותי בתנאים שנוצרו".

ח"כ יואל רזבוזוב ממפלגת יש עתיד התייחס גם הוא לטרגדיה: "ספורט אמור לשמור על הבריאות ולא להיפך. המקרה הטראגי חייב לגרום אצל כל הרשויות הערכה מחדש על קיום תחרויות ספורט במצבי קיצון וזאת למרות מפח הנפש שנגרם למשתתפים וההפסד הכספי הכרוך בכך.

הטבלה שעיריית ת&qout;א צירפה (ONE)
הטבלה שעיריית ת"א צירפה
 

"בכוונתי ליזום דיון מעמיק בנושא עם נציגי מנהל הספורט ומשרד הבריאות מיד לאחר הקמת הוועדות בכנסת. המטרה תהיה לגבש תקנות ברורות לקיום אירועי ספורט בתנאי קצה".




טוען תגובות...
הוסף תגובה
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש
שגיאה
אסור לפספס
נגןכזה לא ראיתם: עוגת הקסם של ריאל מדריד
כזה לא ראיתם: עוגת הקסם של ריאל מדריד
נגןכמה השקעה: כך נראה בית של חולה כדורגל
כמה השקעה: כך נראה בית של חולה כדורגל
נגןאגדה: דופלנטיס רושם לעצמו עוד שיא מטורף
אגדה: דופלנטיס רושם לעצמו עוד הישג מטורף
נגןהמשחק המוזר מהאימון של נבחרת ישראל
המשחק המוזר מהאימון של נבחרת ישראל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
מונדיאליטו
יורו עד 21
ליגות נוספותכדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
נבחרת ישראלכדורסל עולמי
חדשות
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */