אלחנן מלמוד
|

אוואט מול רונאלדו. שני קרבות מרתקים (רויטרס)
לשוער מיורקה ונבחרת ישראל, דודו אוואט, מחכה שבוע מעניין במיוחד. ביום שבת הוא יגיע לסנטיאגו ברנבאו למשחק מול ריאל מדריד וכריסטיאנו רונאלדו שלה, ושישה ימים לאחר מכן יעמוד בשער הנבחרת במשחקה באצטדיון רמת גן מול אותו רונאלדו, הפעם כש-CR7 לובש את החולצה של נבחרת פורטוגל.
לקראת המשחקים האלה התראיין השוער לעיתון במיורקה וסיפר: "אנחנו יכולים לחזור עם משהו מהברנבאו, אבל יודעים כמה קשה לשחק נגד ריאל מדריד. לא נרים ידיים ולא ניתן את המשחק במתנה, נעשה הכל על המגרש ונקווה להפתיע".
על רונאלדו אמר: "יש לו בעיטה ייחודית והוא תמיד במרכז העניינים, אבל לריאל יש כמה שחקנים מרשימים מאוד בהתקפה שיודעים לבעוט כמו שצריך והם לא פחות טובים. אסור להשאיר להם מרחב כי הם יענישו אותנו. זאת קבוצה אדירה, אבל עבדנו השבוע על לבטל את היתרונות שלהם".
השוער דיבר על הבריחה של הקבוצה מהתחתית וגם על חילופי המאמנים: "אסור לנו לנוח ולחשוב שההפרש שיש לנו מהתחתית מספיק. גאורגיו מנסאנו הוריד הרבה מאיתנו והוא אחד הטקטיקנים הטובים בליגה ובאירופה. עבדנו קשה אתו בעיקר על הצד המנטלי, כי כדורגל אנחנו יודעים לשחק והצעד הראשון שהוא עשה זה להחזיר לנו את הביטחון כקבוצה".
על כך שקבוצתו היא השנייה בליגה הספרדית שספגה את מספר השערים הגבוה ביותר אמר: "ספגנו המון שערים בתקופה הרעה שלנו, אבל מאז שהחל הרצף הטוב התייצבנו קצת. שינינו את הדינמיקה, ועכשיו המטרה היא להגן, משם כבר יגיעו השערים".
 |
אוואט צופה בכדור. ישמור על שער נקי מול רונאלדו? (יניב גונן) |
|
|
אוואט התייחס לסיום גם לסאגת הארכת חוזהו: "כרגע מה שחשוב לי זה קודם כל לסיים את העונה. הייתי רוצה לפרוש כשוער מיורקה, היו לי הצעות ואפשרויות שונות לעזוב, אך בחרתי תמיד להישאר".