יום שלישי, 22.04.2025 שעה 17:41
ONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורט

וידהורן יצביע בבחירות לראשות הוועד האולימפי

יו"ר מרכז אליצור התפטר מתפקידו כדי שיוכל להצביע בבחירות שיערכו מחר (ראשון). טענות כלפי רזבוזוב שמריץ את בילסקי לתפקיד: "שכח שהוא ח"כ"

|
יגאל כרמי. מי יהיה יו
יגאל כרמי. מי יהיה יו"ר הוועד האולימפי? (שי לוי)

מנחם וידהורן התפטר מתפקידו כיו"ר מרכז אליצור ויוכל להשתתף מחר (ראשון) בבחירות לתפקיד יו"ר הוועד האולימפי. וידהורן שקיצר טיול למזרח הרחוק אמור לחזור לפנות בוקר במיוחד מהטיול, וישתתף בבחירות  לבחירת יו"ר החדש של הוועד האולימפי בין יגאל כרמי מועמד מכבי, וזאב בילסקי מעומד הפועל. וידהורן תומך בכרמי, וההתפטרות שלו עשויה לסלול לכרמי את ראשות הוועד האולימפי.

היועץ המשפטי של איגוד הכדורסל, רונן ויינברג קבע ביום חמישי כי וידהורן לא יוכל להשתתף בבחירות בגלל ניגוד עניינים בין תפקיד יו"ר אליצור לבין תפקיד חבר הנהלת הוועד האולימפי ולכן וידהורן כדי להכשיר את הצבעתו הודיע על ההתפטרות שלו.

עוד קודם לכן, עו"ד אמיר רוזנברג המייצג את סיעת עוז שלח מכתב ליועץ המשפטי של איגוד הכדורסל בו הוא דורש כי נציגת מרכז הפועל, כנרת קנצרסקי ויו"ר מרכז אליצור, מנחם וידהורן לא יוכלו להשתתף בהצבעה לראשות הוועד האולימפי כנציגי איגוד הכדורסל.

עו"ד רוזנברג ציין בין השאר בפנייתו לויינברג: "בדיון שהתקיים ביום 4.2.2013 בבית הדין של איגוד הכדורסל, הודעת כי חוות דעת בנוגע לניגוד עניינים של נציג איגוד הכדורסל, מר מנחם וידהורן, הוא גם יו"ר אליצור, וכן ציינת כי הגב' כנרת קנצרסקי, שאינה חברה באיגוד הכדורסל, מונתה 'על ידי הנהלה קודמת', ולפיכך לא הוצאת שום הנחיה האוסרת עליה, וכן על מר וידהורן להצביע".

עו"ד רוזנברג דורש: "למרות שברור לחלוטין, כי אין כל אפשרות כי אדם שאינו נציג של איגוד, יוכל להצביע עבור האיגוד, לא דאגתם להחלפה של שני הנציגים הנ"ל, כנציגים אותנטיים של איגוד הכדורסל. בנסיבות אלו מבקשים מרשיי להבהיר כי כל הצבעה של מר וידהורן והגב' קנצרסקי בטלה ומבוטלת על כל המשתמע מכך".

יואל רזבוזוב. טענות מצד מכבי (איתי ישראל)
יואל רזבוזוב. טענות מצד מכבי (איתי ישראל)
 

בסופו של דבר קיבל ויינברג את העמדה של רוזנברג באשר לוידהורן. מסיעת עוז נמסר כי אם קנצרסקי תשתתף בהצבעה הם יעתרו לבית המשפט כנגד ההצבעה. ידוע כי יש עוד חברי הנהלה של איגוד הכדורסל שהזהירו מכך שקנצרסקי תיטול חלק בהצבעה.

בימים האחרונים הפעילו חברי כנסת ואישים בכירים לחץ כבד על מי שאמור לקחת חלק בהצבעה.

במרכז מכבי, יש כעס גדול כלפי ח"כ הטרי, יואל רזבוזוב שמאחורי הקלעים הוא זה שמריץ את בילסקי לתפקיד יו"ר הוועד האולימפי, ואמור אף להשתתף בהצבעה. בסיעת מכבי אמרו היום: "רזבוזוב נגוע בניגוד עניינים, הוא שכח שהוא חבר כנסת, אסור לו להשתתף בהצבעה. הוא יודע שלכנרת קנצרסקי אסור להצביע והוא לא פועל נגד הדבר הזה".

ח"כ רזבוזוב אמר בתגובה כי יש לו אישור מהיועץ המשפטי של הכנסת ליטול חלק בהצבעה, וכי אין לו ניגוד עניינים.

במרכז מכבי שהיו בהתחלה נגד הצבעה גלויה שמוביל ח"כ רזבוזוב חושבים שמבחינת המרכז זה הדבר הטוב ביותר. אחד מהאנשים המובילים במרכז מכבי אמר היום: "יש לנו 16 קולות בטוחים מתוך ה-30 בהצבעה גלויה. זה הדבר הכי טוב לנו. בהצבעה חשאית עם כל הלחצים המופעלים אי אפשר לדעת איך זה יסתיים".

אלכס גלעדי. נגד הצבעה גלויה  (שי לוי)
אלכס גלעדי. נגד הצבעה גלויה (שי לוי)
 

מי שיוצא נגד ההצבעה הגלויה הוא חבר הוועד האולימפי הבינלאומי, אלכס גלעדי שאמר בנושא: "זה הצ'רטר של הוועד האולימפי הבינלאומי שכל ההצבעות יהיו חשאיות".

לכתבה זו התפרסמו 6 תגובותלקריאת כל התגובות הוספת תגובה
ישנן 6 תגובות ב-5 דיונים
הוסף תגובה
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש
5
חובב ספורט11/02/2013 11:18
נפתח היום בבוקר (11.02.2013) את העיתון ונקרא על מה שאירע אמש בבחירות. כמו למשל, ניסיון הסחיטה של מרכז אס"א לקבל חופן הטבות ממרכז הפועל תמורת הצבעה לביילסקי (ניסיון שלא צלח), ואז אס"א הלכו למרכז מכבי ומכרו את נשמתם לשטן, תמורת תמיכה ביגאל כרמי.
כל זמן שלא תבוטל שליטת מרכזי הספורט כמו הפועל ומכבי, לא יזוז כאן שום דבר, השחיתות תמשיך לחגוג, שיטת "שמור לי ושמור לך" תמשיך להשתרש, ונמשיך לדשדש בביצת הבינוניות.
עוד מספר הערות: לגבי וידהורן: שום דבר לא יפתיע על התנהלותו הנלוזה שמוביל את הכדורסל בחולון לעבריי פי פחת. לגבי רזבוזוב: חזק ואמץ, וכולי תקווה שהיותו חבר כנסת תצליח להזיז משהוא בספורט בישראל. לגבי אלכס גלעדי: טענתו המגוחכת ש-"הצ''רטר של הוועד האולימפי הבינלאומי שכל ההצבעות יהיו חשאיות" היא תרוץ קלוש ועלוב. הבן אדם היה ונשאר תחמן ופוליטיקאי נאלח.
ובעצם, אולי עדיף שכרמי ייבחר לראשות הוועד האולימפי כדי שרעננה תרוויח ראש עיר?
השב   •  00
4
חושב ששכחו לו..09/02/2013 20:40
וידהורן לא אישר לשחקנית כדורסל בת 10 לשחק כדורסל עם בנים מחשש נגיעה.
חשוך
חשוך
ח ש ו ך
והוא מדבר על תקינות פוליטית.
רזבוזוב הוא העתיד, ויש עתיד.
השב   •  12
3
יעקב09/02/2013 18:14
הצטרפת לעיני ולמושחתים במרכז הפועל
השב   •  10
2
נחשון09/02/2013 15:42
מה זה כנרת שם או כינוי בושה לוכד האולימפי מי שמע עליה יש כנרת בלאט האם יש קשר
השב   •  01
מכיר09/02/2013 15:52
השב   •  00
1
ירושלמי09/02/2013 15:19
השב   •  00
אסור לפספס
נגןכמה זמן לוקח למסי להגיע מהבית לאצטדיון?
כמה זמן לוקח למסי להגיע מהבית לאצטדיון?
נגןטופ: חגיגת יום ההולדת של נטע אלחמיסטר
טופ: חגיגת יום ההולדת של נטע אלחמיסטר
נגןכמעט מחצי מגרש: הבן של רוני עם שער ענק
כמעט מחצי מגרש: הבן של רוני עם שער ענק
נגןעולם האספנות בשוק מהקלף הזה של רונאלדו
עולם האספנות בשוק מהקלף הזה של רונאלדו
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
מונדיאליטו
יורו עד 21
ליגות נוספותכדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
נבחרת ישראלכדורסל עולמי
חדשות
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */