יום שני, 14.04.2025 שעה 07:48
ONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורט
ליגת ווינר סל 24-25
441839-213324הפועל ת"א
431852-210524הפועל ירושלים
421875-205523מכבי ת"א
382129-210424בני הרצליה
362011-207024עירוני רמת גן
361820-187123הפועל חולון
351939-196724עירוני נס ציונה
342045-201124הפועל ב"ש/דימונה
331888-188023גלבוע/גליל
321878-176824הפועל גליל עליון
322109-195724עירוני קריית אתא
311919-186923הפועל עפולה
312057-187824אליצור נתניה
272282-197524הפועל חיפה

ניר אלון דורש הורדה דרסטית של מספר הזרים

יו"ר ארגון השחקנים של הכדורסל בדרישה לרפורמה ובנוסף רוב לישראלים על המגרש בכל זמן נתון. בפברואר צפויה להיערך פגישה עם ראשי המנהלת בנושא

|
ניר אלון. דורש הורדה במספר הזרים (מור שאולי)
ניר אלון. דורש הורדה במספר הזרים (מור שאולי)

יו"ר ארגון השחקנים, ניר אלון, שיגר היום מברק לשמואל פרנקל, היו"ר החדש של מנהלת הליגה, בו הוא דורש ממנו לפעול להורדת מספר הזרים בליגת ווינר לאחר סיום ההסכם בין הצדדים, בתום העונה הנוכחית.

כזכור, העונה יכלו כל קבוצות הליגה הבכירה לבחור בין אופצייה של ארבעה זרים מקסימום בסגל לבין אופציית החוק הרוסי, שמאפשרת להם להחתים שישה זרים, אלא שבעונה הקרובה ייצטרכו כל הקבוצות לשחק לפי החוק הרוסי ויוכלו להחתים שישה זרים, עובדה שגורמת להרבה מאוד שחקנים מקומיים לדאוג, מכיוון שבשל ריבוי הזרים הם עלולים לאבד את מקומם בליגת העל.  

בחודש הקרוב (פברואר) צפוי אלון להיפגש עם ראשי המנהלת כדי לדון בהסכם חדש, שיחליף את הנוכחי אשר מסתיים בתום העונה, אבל כבר עכשיו מבהיר ארגון השחקנים את עמדתו לקראת הדיונים עם פרנקל ואנשי המנהלת כאשר הוא לא מסתפק רק בהורדת מספר הזרים אלא דורש להנהיג רפורמה שלפיה לשחקנים הישראלים יהיה רוב בחמישייה של כל קבוצה בכל זמן נתון.

זהו נוסח המכתב של אלון לפרנקל: "לקראת הפגישות הקבועות לנו באמצע חודש פברואר, ולקראת סיום ההסכם בנושא מספר הזרים, אבקש להבהיר את עמדת ארגון שחקני הכדורסל לקראת העונות הבאות: מספר הזרים צריך לרדת באופן דרסטי לעומת המספר הנוכחי. כמו כן יש להנהיג רפורמה לפיה קיים רוב של שחקנים ישראלים בחמישיית המשחק, בכל זמן נתון".   

שינויים בעונה הבאה? (רמי פוקס)
שינויים בעונה הבאה? (רמי פוקס)
 

 הערב סיפר ניר אלון ל-ONE על הסיבות לדרישותיו ממנהלת הליגה: "בשבועיים האחרונים עשיתי סבב בכל הקבוצות בארץ ועברנו גם על כל ממוצעי דקות המשחק של כל השחקנים הישראלים בליגה וראינו שהדרך היחידה שתהיה מקובלת על כולנו היא שמספר הזרים יירד ומספר הישראלים יעלה דרמטית כדי שלדור העתיד בישראל יהיה לאן לשאוף".

"הפסיקה האומללה של בית המשפט בנושא תשלום המסים, שמפלה את השחקן הישראלי לעומת השחקן האמריקני, רק העצימה את המחאה של הישראלים", המשיך אלון", "זה לא ליגה של אמריקאים אלא ליגה ישראלית ונפעל כדי שהיא תחזור להיות ליגה ישראלית והדרך היחידה היא שתהיה גאוות יחידה וכשלקהל יהיה עם מי להזדהות, הוא יחזור למגרשים"

לכתבה זו התפרסמו 10 תגובותלקריאת כל התגובות הוספת תגובה
ישנן 10 תגובות ב-10 דיונים
הוסף תגובה
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש
10
באפט06/03/2013 16:53
ניר אלון , הגיע הזמן שתפסיק לבלבל את הביצים לכולם ותעבור ללימודי יצירה
השב   •  00
9
מישהו שממש אכפת לו28/01/2013 11:40
אמנם חבל שבעם שלנו צריך להילחם ולענות לאנשים כמו מס'' 1 ו-2 אבל זה ברור שמעולם לא היה להם הכישרון להחזיק כדור או לכדרר אותו, אולי רק לבעוט וזה גם כדי לשבור את החלונות לשכנים.
ארגון השחקנים - ומזל שיש ארגון שפועל בהתנדבות עם הלב והנשמה, שאיכפת לו ממה שקורה בישראל ומדור העתיד שלנו, אין מה לעשות- כמו בכל דבר ישראל היא לא אירופא ולא ארה"ב, ישראל שייכת לישראלים ולכן אם אני רוצה לראות משחק או את הילד שלי משחק, אני אשלח אותו לקבוצה ישראלית או אראה קבוצה ישראלית ואם אנשים כמו מס'' 1 ומס'' 2 מתנדבים ללמד ילדים לשחק כדורסל זה יהיה מבורך כי הרי אנשים כאלה ברור איך הם מדברים ומתנהלים, אולי באמת תצאו מהבית, תפסיקו לאכול מול הטלויזיה ולגדל כרס, עזבו שטויות-צאו ותירמו את זמנכם לכל הילדים שמסתובבים בחוץ וזורקים לסל ונהנים לשחק,כי העתיד שלהם לא ברור כרגע אבל בעזרת ארגון זה - העתיד יהיה ברור! כל הכבוד- רק חיובי!
השב   •  00
8
אביב27/01/2013 22:23
הגיע הזמן שנראה יותר שחקנים ישראלים על המגרש. לא יכול להיות שמעבר לכמות הזרים ופה ושם מתאזרחים השחקן הישראלי מאבד את היכולת וההזדמנות להתקדם על חשבון זרים שבאים.דואגים לסטטיסטיקה שלהם וממשיכים האלה.
רצוי לתת דוגמא ותקווה לצעירים שיש לאן להגיע.
לדעתי שלושה זרים היה הכי טוב..
השב   •  00
7
אמא שלהם!27/01/2013 21:28
תזיזו את האיברים שלכם לאולמות הכדורסל בארץ , קט סל, ילדים, נערים ונוער - בואו לראות איך משחקים כדורסל חכם נכון באהבה בנחישות ברצינות (הלוואי ואתם הייתם רציניים כמותם)

אחרי שתצפו בכל זה - תוכלו לכתוב ממקום צפייתכם!
השב   •  20
6
אמא שלהם!27/01/2013 21:24
לא אנחנו לא מכירים.מעולם לא נפגשנו.עלייך אני קוראת,מידיי פעם.אותי אתה לא "קורא".אינך יודע מה מתחולל בנפשי.כמו לא מעט אימהות(וגם אבות) אני מטפחת את החלום של הבנים שלי.. להיות שחקני כדורסל!!זהו,שהם כבר כאלו (עם "קבלות" - נבחרות וכדומה) אבל העתיד,אוי העתיד!! משקיעים,מקריבים,נפשית בעיקר (כי כסף זה דבר יקר אומנם אך משמעות ההשקעה איננה יכולה להימדד בכסף)לפעמים גופנית הכל הכל למען החלום שלהם והאופק נראה כל כך מעומעם ולא בטוח. הרי כולנו רוצים את השחקן הישראלי על המגרש הישראלי למה זה לא יכול להיות כך?אתה נושא תפקיד שאומר הכל - יו"ר איגוד השחקנים - אם תצטרך אותנו כדי להילחם ב"שיטה" נהיה שם , רבים וטובים כי מאסנו שמישהו החליט לקחת לנו, סליחה, לילדים שלנו את החלום!
השב   •  40
5
מכבי27/01/2013 21:17
בסוף מה יקרה? ירדו לשני זרים ואז נחזור 30 שנה אחורה מבחינת כדורסל ואז יתלוננו למה אנחנו לא לומדים מאירופה..ושם הרי הכל פתוח מבחינת זרים.תסתכלו אפילו על הגדולות של אירופה ותבינו על מה אני מדבר.
בקיצור לא פרקטי כי מה לעשות לא כולם עומרי כספי או ליאור אליהו.
חבל שנחזור אחורה ובקשר למר אלון הוא סתם פרובוקטור לא יותר.
השב   •  02
4
ארז27/01/2013 21:05
קודם שיוכיחו שהם יודעים לשחק ואז שידרשו דקות.
השב   •  00
3
יאיר27/01/2013 20:14
השב   •  10
2
צופה ותיק27/01/2013 20:03
וכך מאיתנו את ליאור אליהו ויוגב. תן לנו את סילבן אלכס והמבין יבין
השב   •  02
1
ארבע27/01/2013 19:55
השב   •  03
אסור לפספס
נגןאינטימי: פאטצ'י מעניק מסאז' בירך לזהבי
אינטימי: פטאצ'י מעניק מסאז' בירך לזהבי
נגןקבע שיא עולמי מטורף בעליות מתח ב-24 שעות
קבע שיא עולמי הסטרי בעליות מתח ב-24 שעות
נגןכמה כוכבי כדורגל אפשר לפגוש במשחק של מסי
כמה כוכבי כדורגל אפשר לפגוש במשחק של מסי
נגןאתגר "נחש מי?" פדרי מול פרנקי דה יונג
אתגר "נחש מי?" פדרי מול פרנקי דה יונג
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
מונדיאליטו
יורו עד 21
ליגות נוספותכדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
נבחרת ישראלכדורסל עולמי
חדשות
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */