הושלם הפאזל. הבית של מכבי תל אביב בשלב הטופ 16 של היורוליג, בית F, קיבל אליו הערב (שישי) את שתי החברות האחרונות: אלופת אירופה, אולימפיאקוס, וקאחה לבוראל ויטוריה. שתיהן הצטרפו מבית C.
הבית המלא של הצהובים נראה כעת כך: מכבי בראש הבית כאשר מתחתיה על פי סדר עלייתן ברצלונה, חימקי מוסקבה, אולימפיאקוס, סיינה, בשיקטאש, פנרבחצ'ה/אולקר וקאחה לבוראל ויטוריה.
אין ספק שמבחינת מכבי, שלב ההצלבה נמצא בהישג יד שכן הבית המקביל הכולל בתוכו את ריאל מדריד, צסק"א מוסקבה, פנאתינאיקוס וגם אנאדולו אפס מאיים הרבה יותר.
היוונים והבאסקים הצטרפו לבית F לאחר שהשיגו הערב את התוצאות להן היו זקוקים. אולימפיאקוס גברה בביתה 81:82 על ארמאני מילאנו בעוד ויטוריה הביסה 70:97 את צדביטה זאגרב ושמרה על המקום הרביעי שלה.
אחרי שאמש עשינו לכם היכרות עם חמש היריבות הראשונות, הגיע גם תורן של המתמודדות החדשות. אולימפיאקוס פיראוס היא כמובן אלופת היורוליג אך את היכולת הזו היה קשה לראות בבית המוקדם כאשר היא סיימה מתחת לז'לגיריס קובנה, הראשונה.
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Remaining Time -0:00
This is a modal window.
The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
אולימפיאקוס בשיניים, ז'לגיריס רמסהמבחינת השמות המוכרים ניתן למצוא את ואסיליס ספאנוליס (המנהיג הבלתי מעורער), קוסטאס פאפאניקולאו (מהצעירים המבטיחים באירופה ופוטנציאל NBA) וגיורגיוס פרינטזיס היוונים, כשאליהם מצטרף בד"כ בחמישייה גם הסנטר האמריקאי, קייל היינס. בסגל של אלופת אירופה תשעה יוונים ואליהם חברו חמישה זרים. מלבד היינס ישנם גם ג'וש פאוול, אייסי לואו, פרו אנטיץ' ומרטינאס גצ'ביצ'יוס. האלופה החלה את השלב הראשון עם שני הפסדים בשלושת המשחקים הראשונים, כולל תבוסות ב-18 הפרש לז'לגיריס וב-26 לאנאדולו אפס. מאז היא ניצחה שבעה משחקים ברצף.
אצל קאחה לבוראל ויטוריה, שבשנים האחרונות פוגשת פעם אחר פעם את מכבי, ניתן למצוא אקס צהוב, מצ'איי לאמפה. הבאסקים כבר לא מאיימים כמו פעם אך מחזיקים בסגל שלהם גם את אנדרס נוצ'יוני הארגנטינאני הנפלא, את פרננדו סאן אמטריו הזכור היטב וגם את קרלוס קאבסאס וטיילור רוצ'סטי (זכור היטב לנבחרת ישראל אחרי שעשה לה הרבה צרות במדי מונטנגרו בקיץ, חזר לאחרונה מפציעה). גם נמניה בייליצה ומילקו בייליצה מחכים לצהובים-כחולים בשלב הבא. יש לציין כי המאמן המזוהה עם קאחה, דושקו איבנוביץ', פוטר במפתיע לפני מספר שבועות ובמקומו מונה ז'אן טאבאק.
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Remaining Time -0:00
This is a modal window.
The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
תקציר משחקי היורוליגוכמובן שהיו הערב גם משחקים ביורוליג. אולימפיאקוס גברה 81:82 על ארמאני מילאנו האומללה וסיימה את דרכה במפעל עוד לפני הטופ 16. ספאנוליס הצטיין עם 18 נקודות, היינס הוסיף 16 וגם 7 ריבאונדים, אייסי לואו תרם 14 ופאפאניקולאו 12. בצד השני, קית' לנגפורד, שפספס הזדמנות לפגוש את הצהובים בשלב הבא, בלט עם 21 נקודות. ריצ'ארד הנדריקס שיחק 3 דקות בלבד ולא קלע.
קאחה לברואל ויטוריה הביסה 70:97 את צדביטה זאגרב החלשה ושמרה על מקומה בדרך לטופ 16. פאביין קאוסר בלט עם 23 נקודות, נמניה בייליצה תרם 22, נוצ'יוני הוסיף 11 ומצ'איי לאמפה 10.
 |
מאצ´יי לאמפה בימיו במכבי. יחזור להיכל נוקיה (דרור עינב) |
|
|
ז'לגיריס קובנה סיימה שלב ראשון חלומי עם 53:71 על אנאדולו אפס ומקום ראשון. יאנקונאס סיים כקלעי המוביל עם 18 נקודות, גונלום קלע 13 בצד השני. ג'ורדן פארמר שיחק 28 דקות וקלע 7 נקודות בלבד.