מערכת ONE
|

פרגוסון עצבני. ההדחה פגעה בהכנסות (GettyImages)
סגנית אלופת אנגליה, מנצ'סטר יונייטד, תפתח מחר ב-21:45 את עונת 2012/13 בליגת האלופות אך במועדון האנגלי עדיין מלקקים את הפצעים מההדחה המוקדמת בעונה שעברה.
כזכור, הקבוצה של אלכס פרגוסון הודחה בבושת פנים כבר בשלב הבתים בעונה החולפת וירדה לשחק בליגה האירופית. כעת, מדווחים הנתונים הרשמיים על ירידה משמעותית בהכנסות הקבוצה בשל הכישלון.
הכנסות השדים האדומים בזירה המקומית נפגעו גם הן וירדו ב-3.3 אחוזים, ל-320 מיליון פאונד אבל הנפילה הגדולה הגיעה מזכויות שידור שם חוותה הקבוצה ירידה של 11.3 אחוזים בהכנסות.
עם זאת, ישנן גם בשורות טובות עבור המועדון מבחינה כלכלית. הרווח הנקי עלה ב-79.2 אחוזים והסתכם ב-233 מיליון פאונד. גם הרווח מפעולות מסחריות עלה ואף שבר שיא עם הכנסות של 117.6 מיליון פאונד, עלייה של 13.7 אחוזים.
למרות התוצאות המעורבות, אמר אד וודווארד, סגן היו"ר: "2012 הייתה השנה הכלכלית הטובה ביותר אי פעם לעסק המסחרי שנקרא מנצ'סטר יונייטד". לא בטוח שאוהדי השדים האדומים יאהבו להסתכל על קבוצת כמקור הכנסה של מישהו, אך אין ספק שהם יעדיפו את זה על קריסה כלכלית.
 |
אוהדי מנצ´סטר יונייטד. אותם בוודאי פחות מעניין הרווח הכלכלי (GettyImages) |
|
|