יום שני, 14.04.2025 שעה 04:46
ONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורט
ליגה איטלקית 24-25
7131-7232אינטר1
6525-4831נאפולי2
6130-6532אטאלנטה3
5930-4932יובנטוס4
5737-5132בולוניה5
5643-5332לאציו6
5432-4732רומא7
5332-4932פיורנטינה8
5137-5132מילאן9
4037-3632טורינו10
4046-3632אודינזה11
3938-2932גנואה12
3648-4032קומו13
3259-3032ורונה14
3047-3232קליארי15
2851-3732פארמה16
2652-2332לצ'ה17
2444-2532ונציה18
2447-2431אמפולי19
1556-2532מונצה20

הסרייה A פה: רק רוצים לשכוח קצת מהשחיתויות

בצל "הקאלצ'יוסקומסי", באיטליה פותחים עונה. יובנטוס ללא קונטה, נאפולי רוצה תואר, מילאן מתפרקת וזהבי מקווה לשחק. לשם שינוי יתעסקו רק בכדורגל?

|
בואטנג, קבאני ופירלו. הסרייה A כאן (GettyImages)
בואטנג, קבאני ופירלו. הסרייה A כאן (GettyImages)

קיץ חם מאוד היה לנו באיטליה. פרשת השחיתות השנייה בתוך שש שנים התפוצצה, השחקנים והמאמנים הגיעו בחליפות מחויטות לבתי המשפט במקום לאימוני פתיחת העונה והכוכבים הגדולים הסתנוורו מהכסף הגדול של השייח מעיר האורות, נאסר אל חלאיפי, ועזבו מבלי לחשוב פעמיים.

למרות הכאוס שחוגג במדינת המגף, האיטלקים הולכים להראות פעם נוספת לעולם שאם יש דבר אחד שבו הם מצטיינים יותר מלחולל מהומות - זה לשחק כדורגל.

יובנטוס: אותה גברת בשינוי אדרת
אחרי שבשנת 2006 הורדה על יד בית הדין בבושת פנים לסרייה B, הגברת הזקנה הצליחה להשיב לחיקה את גביע הסקודטו האבוד שנגזל ממנה בצורה מביכה. לצערם של הביאנקונרי במקרה שלהם "הברק כן מכה פעמיים". אם לפני שש שנים הייתה זאת פרשת הקאלצ'יופולי, בקיץ האחרון התפוצצה לה "הקאלצ'יוסקומסי" (קאלצ'יו - כדורגל, סקומסי - הימורים) שהרעידה מחדש את הסרייה A.

אם בעבר האלופה הטרייה הואשמה באופן ישיר, הפעם "אהוב ליבם" של האוהדים בשחור לבן - התובע סטפאנו פאלאצי, בחר להאשים את המאמן אנטוניו קונטה, הבלם לאונרדו בונוצ'י ואת הקשר סימונה פפה באי דיווח על הטיית משחקים בקבוצות בהן היו בעבר (קונטה בתקופה בה אימן בסיינה, בונוצ'י בבארי ופפה באודינזה).

בסופו של דבר האשמות המגוחכות של התובע השערורייתי לגבי שחקני השדה לא התקבלו והשניים זוכו מכל אשמה, אך דווקא דון קונטה הורחק לעשרה חודשים. למרות חסרונו הצפוי של המאמן, אין ספק כי החיסרון המשמעותי ביותר ביובה ארנה, יהיה של הנסיך הבלתי מעורר של טורינו, אלסנדרו דל פיירו, שסיים את דרכו במועדון בגיל 37.

אנטוניו קונטה. ספג את כל האש (GettyImages)
אנטוניו קונטה. ספג את כל האש (GettyImages)
 

כדאי לשים לב ל: אין עוררין על כך שהגברת הזקנה היא אלופת המרקטו (שוק ההעברות) העונה באיטליה. למרות שני הילדים פול פוגבה וריצ'מונד בואקייה בני ה-19 שאמורים לפרוץ השנה, מי שאמור לספק את הקבלות הוא הבן האובד סבסטיאן ג'ובינקו שחזר מגלות בפארמה. הנמלה האטומית שלפני שנתיים נזרק בבושת פנים מקבוצת נעוריו, חוזר אליה כעת מהדלת הראשית ועם תמיכתו של הקהל היובנטיני. הכישרון העצום בהחלט יכול להיכנס לנעליו העצמות של דל פיירו העונה.

ג´יובינקו. חזר ליובה מהדלת הראשית (GettyImages)
ג´יובינקו. חזר ליובה מהדלת הראשית (GettyImages)
 

נאפולי: סוף תקופת היובש בדרום?
עונת 1989/90 הייתה האחרונה שבה קבוצה מדרום המגף זכתה בסקודטו הנחשק. למעלה מ-20 שנה חלפו והעונה יותר מתמיד נראה כי החמורים הקטנים מנאפולי יהיו היריבים הרציניים ביותר של יובנטוס על האליפות. חניכיו של וולטר מאצארי אומנם איבדו את חברם המקועקע, אזקייל לאבצי, שהיה אחד מדמויות המפתח החשובות בעיר הקסומה בשנים האחרונות. אך האווירה האדירה באצטדיון הסאו פאולו והסגל הנפלא הכולל שחקנים כגון מארק המשיק, חואן זוניגה פאולו קנאברו וכמובן אדינסון קבאני, ממשיך להשתפר ולהתגבש בכל שנה והעונה נראה כי לקבוצתו של אאורליו דה לאורנטיס יש סיכוי של ממש ללכת על כל הקופה.

כדי לשים לב ל: לורנצו אנסיינה שחזר לקבוצת נעוריו אחרי גלות בסרייה B בפוג'יה ופסקארה. האיטלקי בן ה -21 אומנם מתנשא לגובה של 1.63 ס"מ, אך כבר ממבט ראשון ניתן לראות שהילד הזה הולך להיות הדבר הבא של הכדורגל האיטלקי. הנפוליטני שנולד באחד מפרבריה של העיר הדרומית, כבר קיבל את הכינוי המחייב "מסי הקטן" בשל גודלו הזעיר והשליטה האבסולוטית בכדור שגורמת לצופים לשפשף את עיניהם בתדהמה בכל פעם מחדש. האזוריני הבינלאומי אומנם נכנס לנעליו העצומות של אל "פוצו" לאבצי, אך הפלוס העיקרי שלו בהשוואה לארגנטינאי שעזב לעיר האורות היא יכולת הכיבוש המצוינת שכללה 37 שערים בשנתיים האחרונות.

קאבאני. נאפולי מסוגלת ללכת עד הסוף? (רויטרס)
קאבאני. נאפולי מסוגלת ללכת עד הסוף? (רויטרס)
 

מילאן ואינטר: אופנה חולפת או שקיעתן של המילאנזיות
משהו לא טוב קורה בבירת האופנה העולמית. נציגות הדרבי דלה מדונינה שהתרגלו לאוויר פסגות בשנים האחרונות נפרדו מלא מעט כוכבים וקשה לראות כיצד יצליחו להתחרות על הסקודטו היוקרתי העונה.

אין ספק כי הסיפור העצוב ביותר של הליגה האיטלקית הוא סיפורה של מילאן שירדה כמעט לגמרי מנכסיה. בתחילה היו אלו הוותיקים ג'אנלוקה זמברוטה, אלסנדרו נסטה, מרק ואן בומל, קלרנס סיידורף ופיפו אינזאגי שעזבו את הסאן סירו בטענה שצריך להצעיר את הסגל.

לאחר מכן הגיעה המכה הקשה ביותר כששני הכוכבים הגדולים ביותר של הרוסונרי - טיאגו סילבה וזלאטן איברהימוביץ' סונוורו מ-63 מיליון היורו שהציע להם השייח אל חלאיפי. אם כל זה לא מספיק הגיע לו היהלום מבארי, אנטוניו קסאנו, שטען שאין ברצונו להמשיך בקבוצה בסגל הנוכחי ולבסוף חצה את הכביש לאינטר אותה אהד בתור ילד תמורת ג'יאמפאולו פאציני.

טיאגו וזלאטן. מילאן איבדה את כל נכסיה (רויטרס)
טיאגו וזלאטן. מילאן איבדה את כל נכסיה (רויטרס)
 

כדאי לשים לב ל: חלוצה של מילאן, סטפאן אל שרעאווי, האיטלקי הבינלאומי בן ה-19 אומנם הגיע כבר לפני שנה לסאן סירו אך עם שותף עצום כמו איברה בחוד לא ממש קל לבוא לידי ביטוי. עכשיו כשהשוודי שסיים כמלך השערים בעונה שעברה פינה את מקומו ופאטו הברווזון נפצע כל שני וחמישי "לפרעה הקטן" יש סוף סוף את הבמה המרכזית להראות מה הוא שווה.

גם אצל יריבתה העירונית של מילאן המצב לא זוהר במיוחד, רק בשניגוד לרוסונרי הנראזורי הצליחו לשמור על רוב השלד הוותיק. למרות שתקופת הזוהר של השחורים כחולים שכללה חמש אליפויות רצופות כבר חלפה, המאמן הצעיר והמבטיח אנדראה סטראמצ'יוני שהתחיל בתהליך הבנייה שלו כבר בעונה שעברה בהחלט יכול להפתיע.

כדאי לשים לב ל: אם עד עכשיו כיוונו את תשומת לבכם לפרחי בוסר שעדיין לא פרחו אצל הנראזורי, הרבה מאוד תלוי ברודריגו פאלסיו. האיש והצמה שהגיע לפני שלוש שנים למדינת המגף הוכיח בעונה שעברה שמקומו הטבעי נמצא בקבוצה גדולה לאחר שכבש 19 שערים במדיה של גנואה. הארגנטינאי המוכשר שסומן בזמנו בבוקה ג'וניורס כאחת התקוות הגדולות של הכדורגל הדרום אמריקאי יוכל סוף כל סוף בגיל 30 לענות על הציפיות.

פלאסיו. יצדיק סוף סוף את הציפיות? (GettyImages)
פלאסיו. יצדיק סוף סוף את הציפיות? (GettyImages)
 

שובם של הרומאים, אודינזה והקרב על מקום באירופה
עוד קבוצה שבהחלט יכולה לאיים על תואר האליפות של הגברת הזקנה היא רומא. כמו כל עונה הקיסר טוטי והגלאדיאטור דה רוסי שסירב לכסף הגדול של מנצ'סטר סיטי ימשיכו להיות בעלי הבית הבלתי מעורערים של הג'יאלרוסי על כר הדשא. מה השתנה אצל הזאבים העונה? אם בשנים האחרונות נחתו בבירה מאמנים כגון לואיס אנריקה וקלאודיו ראניירי, שלא בדיוק הסתדרו עם הדומיננטיות של השניים בחדרי ההלבשה, בקיץ האחרון הגיע לאולימפיקו הצ'כי המשוגע עם הפיוז הסיצילאני - זדנק זמאן.

המאמן הוותיק שאימן לא פחות מ-16 קבוצות באיטליה חוזר לרומא לאחר 13 שנה, אחרי שעלה עם פסקארה בעונה שעברה מליגת המשנה. אחד האירועים שממחישים את כמות הערצה לזמאן בבירה התרחש באימוני פתיחת העונה כשחניכיו ביצעו תרגיל דילוגים מסוים לבקשתו של הצ'כי. מי שכמובן הקל ראש בתרגיל זה היה הקיסר טוטי, זדנאק עצר את האימון ושלח את פרנצ'סקו המבויש לתחילת התור.

זדנאק זמאן מונף אלעל. אצלו אין צחוקים (GettyImages)
זדנאק זמאן מונף אל על. אצלו אין צחוקים (GettyImages)
 

אם אצל מאמן אחר, הקיסר לא היה חושב פעמיים ופותח בשביתה איטלקית שתמריד את שאר חבריו במקרה של זמאן, טוטי הוא החייל הנאמן ביותר. מלבד הערצה הרבה של הזאבים והקהל המקומי, תהיו בטוחים שבאולימפיקו יהנו השנה מכדורגל התקפי משובח, אינספור פליטות פה של הצ'כי (במיוחד לעבר יובה) וקבוצה מרתקת שבהחלט תדבר הרבה השנה.

גם אצל היריבה העירונית לאציו, המצב נראה די מעודד. הנשרים, שסיימו בעונה שעברה במקום הרביעי, החזירו את הכוכב הגדול, מאורו זארטה, שחזר משנת גלות באינטר. המאמן הבוסני הטרי, ולדימיר פטקוביץ', יהנה מסגל איכותי שכולל את החלוץ הוותיק מירוסלאב קלוזה והקשר הברזליאי הרננס שבהחלט יוכלו להוליך את לאציו מקום אחד יותר גבוה מהשנה שעברה היישר למוקדמות ליגת האלופות.

קלוזה. צריך רק מקום אחד יותר גבוה (רויטרס)
קלוזה. צריך רק מקום אחד יותר גבוה (רויטרס)
 

מי שכנראה תעשה את המסלול ההפוך היא אודינזה ששוב פתחה את העונה במכירת חיסול. הזברות הקטנות, שבשנים האחרונות שיחררו כוכבים כמו אלכסיס סאנצ'ז, גוהקן אילנר וסימונה פפה, המשיכו למכור את הכוכבים הגדולים. הפעם היו אלו מאריציו איסלה וקוואדו אסמואה שאומנם יישארו בשחור לבן, אך של יובנטוס. עוד כוכב שעזב את הפריולי הוא השוער המבטיח סמיר הנדנוביץ' הסלובני שחתם באינטר. למרות רשימת העוזבים הגדולה, כל עוד החלוץ האגדי "טוטו" די נטאלה נשאר השמיים הם הגבול.

מי שתסגור את הרשימה על הקרב על מקום באירופה היא פיורנטינה, שבפגרת הקיץ החזירה לאוהדיה הנפלאים את הצבע הסגול לפנים. הויולה שהציגו בעונה שעברה את אחת מעונות השפל הגדולות בשנים האחרונות, פתחו עמוק את הארנק והביאו לפירנצה שחקנים מוכשרים עם קבלות כמו דוד פיזארו, אלברטו אקווילאני, מתיאס פרננדז ובורחה ואלרו. למרות הרכש המבטיח הסגולים מפירנצה יודעים שהרבה מאוד תלוי בגורלו של סטיבן יובטיץ' הנהדר.

"יויו" ללא ספק היה המלפפון החם במדינת המגף העונה אך לעת עתה הבעלים אנדראה ודייגו דלה ואלה הצליחו לעמוד במשימה הכמעט בלתי ולהשאיר את המונטנגרי בסגל הסגולים.

סטבן יובטיץ´ חוגג. המאמצים להשאירו נשאו פרי (רויטרס)
סטבן יובטיץ´ חוגג. המאמצים להשאירו נשאו פרי (רויטרס)
 

לא כל הנוצץ זהבי: פאלרמו ושאר היריבות בחלק המשעמם
אין מה לעשות, בכל כתבת פתיחת עונה חייבים לעסוק גם בקבוצות שרוב העונה ידשדשו להן במרכז הטבלה. אחת מהן היא פאלרמו, קבוצתו של ערן זהבי. די קשה להודות בכך, אך לנציגנו לא הייתה עונה נוצצת בסרייה A בשנה שעברה. פציעות, חילופי מאמנים ויכולת פושרת לא בדיוק הטיבו עם השגריר הישראלי. למרות שפבריציו מיקולי ימשיך להיות הבורג המרכזי של הנשרים בוורוד, שני שחקנים שבהחלט יוכלו לכבוש את ליבם של יושבי הרנצו ברברה הם פאולו דיאבלה וארבאלו ריוס שחתמו בקבוצה מדרום המגף.

ערן זהבי. עונה לא טובה שלו (GettyImages)
ערן זהבי. ינסה לתפוס מקום בהרכב (GettyImages)
 

דיאבלה הוא חלוץ ארגנטינאי בן 18 שהגיע לסיציליה בסכום של 12 מיליון יורו (!) מקבוצת אינסטיטוטו מליגת המשנה במולדתו, כבש בעונת הבכורה שלו בבוגרים 17 שערים וכבר קיבל את הכינוי אגוארו הבא. ריוס לעומתו נחשב כבר שנים רבות לאחד השחקנים הקשוחים ביותר בדרום אמריקה ובעולם. האורוגוואי הבן לאומי שלא לחינם קיבל את הכינו "אל לאון"(האריה ) יוצא לראשונה לאירופה בגיל 30 ואין ספק שאפילו האיטלקים הקשוחים ביותר יצטרכו להיזהר.

סמפדוריה שעלתה לסרייה A אחרי שנה אחת בלבד תנסה לבסס את מעמדה בליגה הראשונה ולשם כך המאמן צ'ירו פרארה הביא את מרסלו איסטיגרביה שלא בדיוק מצא את מקומו ביובנטוס ואת מקסי לופז הארגנטינאי שגם נטש את הספינה השוקעת של מילאן.

מקסי לופז. באטלנטה בונים עליו (GettyImages)
מקסי לופז. בסמפדוריה בונים עליו (GettyImages)
 

עוד מניה בטוחה בהרכב של הכחולים מגנואה הוא שוער נבחרת ארגנטינה, סרחיו רומאו, שהצטרף לקבוצה לאחר שירדה לליגת המשנה וכבש את לב האוהדים. גם היריבה העירונית גנואה, שבעונה שעברה אוהדיה פוצצו משחק בטענה ששחקניה לא ראויים ללבוש את סמל המועדון, תרצה להראות שהעונה שעברה הייתה סיוט חולף מבחינתה ולשם כך היא צירפה לשורותיה את צ'ירו אימובילה - מלך שערי הסרייה B בעונה שעברה עם 28 כיבושים. אימובילה, שבכרטיסו מחזיקה גם יובנטוס, ישתף פעולה עם אלברטו ג'ילארדינו באחת מחוליות ההתקפה המסקרנות העונה באיטליה.

אם בעונה שעברה אטלנטה החלה במינוס שש נקודות את העונה הסדירה בעקבות פרשת שחיטות, העונה הכחולים שחורים מברגמו קיבלו הנחה ורק שתי נקודות יורדו ממאזנם. למרות זאת, אם השילוב האדיר בין הארגנטינאים מקסי מוראלס וחרמן דניס ימשך גם העונה, קשה להאמין שהקבוצה מצפון איטליה תסתבך בתחתית הבוערת.

שתי קבוצות מרכז טבלה טיפוסיות שיוכלו להסתבך מעט העונה הן פארמה ובולוניה. הקבוצות שסיימו במקומות השביעי והשמיני בשנה שעברה יצטרכו להתגבר על מכירת הכוכבים הגדולים סבסטיאן ג'ובינקו שחזר ליובנטוס ומרקו די ואיו שהיה המלך בלתי מעורער של בולוניה ובגיל 36 החליט לצאת לפנסיה ביחד עם חברו אלסנדרו נסטה המילאנזי לשעבר בקבוצת מונטראול אימפקט מה-MLS.

חרמן דניס חוגג (GettyImages)
חרמן דניס חוגג. אטלנטה בונה עליו (GettyImages)
 
 

ובתחתית המגף: מי תחטוף בעיטה לליגה השנייה?
כמו כל שנה, גם העונה החלק התחתון בסרייה A יהיה לא פחות חם ורותח מהחלק העליון. אחת מאלה שסביר להניח שיילחמו על חייהן היא קליארי. המועדון מסרדיניה אומנם הצליח לשרוד בשן ועין בעונה שעברה בליגה הבכירה, אך הסגל החלש וחוסר היציבות של נשיא הקבוצה, מאסימו צ'לינו, בהחלט לא מבשרים טובות עבור הסרדינים. דוגמא לחוסר היציבות של בעל הבית היה ניתן לראות בעונה שעברה כשהנשיא המפוקפק בחר להעביר את משחקי הקבוצה מהקצה הדרומי של איטליה לעיר טרייסטי שנמצאת במרחק של 1000 ק"מ מסרדיניה! מוזר? לא כשמדובר בנשיא איטלקי.

גם שכנתה הדרומית של קליארי - קטאניה, בוודאי תלחם על חייה, אך כל עוד הסיציליאנים ישיגו ניצחון בדרבי מול פאלרמו סביר להניח שלאף אחד מהאוהדים לא יהיה אכפת. גם החמורים המעופפים מקייבו בוודאי יתקשו מאוד לשחזר את העונה המוצלחת בה הם סיימו במקום העשירי המכובד. סיינה שאיבדה את הכוכב הגדול שלה מתיאה דסטרו שחתם ברומא תצטרך להתחיל במינוס ש נקודות את העונה (אני מניח שזה ברור מדוע).

לרונדו ודסטרו חוגגים מול אטלאנטה. יסתדרו בלעדיו (GettyImages)
לרונדו ודסטרו חוגגים מול אטלאנטה. יסתדרו בלעדיו (GettyImages)
 

פסקארה, שהייתה אחת הקבוצות הפוריות באירופה בשנה שעברה עם 90 שערים ב 42 משחקים כנראה תחזור לסרייה B אחרי שמכרה את משולש החוד של אימובילה, וראטי ואינסיינה ועוד יותר חשוב איבדה את המאמן הדגול זדנק זמאן. אחרונה חביבה היא טורינו שמתחילה במינוס נקודה וחוזרת לליגה הבכירה אחרי ארבע שנים ושוב תצטרך להפסיד ליובנטוס בדרבי העירוני. אם פסקארה עלתה בזכות התקפה הדורסנית, האדומים עשו זאת בגלל ההגנה העצומה בראשותו של אנג'לו אוגובונה שנחשב לבלם העתיד של הסקוואדרה אזורי.

אחרי שנגענו בכל הקבוצות, נותר לנו רק לאחל לחובבי הליגה המשובחת שהעונה באיטליה יפסיקו להתעסק בשחיתויות (במיוחד התובע פאלאצי), שהכוכבים הגדולים קצת פחות יסתנוורו מהכסף הגדול של השייחים ושדור העתיד בירוק-לבן-אדום יחזיר את הסרייה למקומה הטבעי בצמרת הכדורגל האירופי.

לכתבה זו התפרסמו 53 תגובותלקריאת כל התגובות הוספת תגובה
ישנן 53 תגובות ב-32 דיונים
הוסף תגובה
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש
32
אח של26/08/2012 23:38
הימים של ברצלונה ספורים.כדורגל הוא לא לחזירים! די לבזבזנות
השב   •  00
31
אח של26/08/2012 23:37
פיורה נאפולי ורומא התחזקו ותאמין לי שאם היה קשה להוציא נקודה מהם עונה שעברה השנה יהיה הרבה יותר קשה
השב   •  00
30
אח של26/08/2012 23:34
שוער - בופון
מגן ימני - ליכשטיינר(אחד הטובים אם לא הטוב בעולם)
בלמים - קלייני בראצלי
מגן שמאלי - ארמרו/בלצארטי
קשרים - פירלו מארקיזיו וידאל והאמשיק
חלוצים - קבאני ויובטיץ''
השב   •  10
29
בובו9926/08/2012 15:02
מילאן תמיד טובה וארסנל בלי ואן פרסי גרועים עד שזה מבחיל
השב   •  00
28
י26/08/2012 01:26
כתבה מושקעת ומעניינת
השב   •  00
27
ויירי25/08/2012 19:34
זו הליגה האיטלקית החזקה בעולם תתחילו לתעסק
השב   •  30
26
ויירי25/08/2012 19:24
השב   •  01
25
ח25/08/2012 18:29
מילאן מתפרקת? עזיבת קסאנו היא צרה גדולה למילאן?!
קיבלנו את פאציני שהוא טוב ממנו ונחוש ממנו. בבקשה לא לכתוב שטויות כתבי ONE כי זה קורה אצלכם הרבה.
שתהיה עונת כדורגל טובה באיטליה ובכל שאר אירופה !
FORZA MILAN
השב   •  64
24
עמית25/08/2012 16:44
השב   •  12
23
הליגה הטובה בעולם בכל הזמנים25/08/2012 14:49
השב   •  31
22
hucv25/08/2012 14:40
השב   •  102
21
שרון25/08/2012 14:31
עם כל הכבוד לליגה האיטלקית.. חוץ מיובה אין העונה שום קבוצה בטופ של אירופה כיום. מילאן נחלשה משמעותית בצל עזיבת זלאטאן וטיאדו סילבה והיא לא יותר מקבוצה בינונית כרגע.. אינטר עם הרבה שינויים יקח לה זמן לחזור להיות בטופ.. כל השאר פח אשפה סה"כ לדעתי. חבל.
השב   •  66
rossonero25/08/2012 17:51
אחרי משחק אחד לא יהיה לכם כח ותבכו לונגר יא כוסיות
השב   •  53
20
דוד25/08/2012 14:01
מה הם עושים עם 66 מיליון שקיבלו ועוד 13 מיליון בעונה מהחוזה של זלאטאן יש להם כ 80 מיליון מיותרים לבזבז איזה קמצנים
השב   •  31
juventus25/08/2012 14:51
ובגלל זה הם מכרו אותם
השב   •  20
בובו9926/08/2012 15:03
הם בחובות
השב   •  00
19
יוסי25/08/2012 13:45
מור רכס אתה כבר האלוף בשבילי לא חשוב מי תזכה באליפות באיטליה
השב   •  51
18
יניב אסאייג25/08/2012 13:28
שחיתות או לא ממש מעניין לי את התחת בשבילי הליגה האיטלקית תמיד תהיה מספר אחת ,מטורף על הליגה הזו.
שום ליגה לא מגיעה לרמה של הליגה הזו מבחינת עבר, מסורת והישגים!!
השב   •  50
17
Forza Milan25/08/2012 13:16
עכשיו היא דרגה יותר ממילאן ואינטר אין מה לעשות אבל זו האמת.
מקווה שתהיה לנו ליגה מותחת כמו בשנה שעברה
FORZA MILAN
השב   •  50
16
יובנטיני25/08/2012 13:08
השב   •  22
15
מארקסיו25/08/2012 12:59
בכל העולם מה שבטוח יותר מהאנגלית שמעיפים כדור לסוף המגרש ובנס החלוץ יתפוס אותו. אם תרכיבו את ההרכב של הליגה איטלקית מול זה של כל העולם חוץ מהספרדית היא בטוח תנצח:
שוער: בופון
מגן ימני: ליכשטיינר\מייקון
בלמים: בונוצי וקייליני
מגן שמאלי: קרישטו
קישור אחורי: וידאל ופירלו
קישור התקפי: יובטיץ ובואטנג
חלוצים: קבאני ומיליטו\דסטרו
הרכב מפחיד שיכול בקלות לנצח את ההרכב של הליגה הגרמנית או האנגלית:
גרמנית:
שוער: נוייר(בופון בכמה רמות מעליו)
מגן ימני: פיזאק
בלמים: הומלס ובאדשטובר
מגן שמאלי: לאם
קישור אחורי: שוויינשטייגר ווארגס
קישור התקפי: ריברי גצה ורויס
חלוץ: גומז
הרכב טוב אבל זה של האיטלקית טוב יותר
השב   •  54
t25/08/2012 13:23
השב   •  10
אדום בדם25/08/2012 13:31
קרישקיטו
השב   •  00
רביבו25/08/2012 13:34
סתכל על הרכב של הגמרנית שוב ומרטינז יותר טוב מוארגס
הכוחות פה שווים ואפילו נוטים טיפה לגרמנית
על האנגלית אין מה לדבר בכלל עם סילבה נאסרי אגוארו ואן פארסי קומפני וידיץ אל תעשה צחוק , אבל בתור ליגה האיטלקית באמת אחת המעניינות ומהנות לצפייה
השב   •  32
ירוק בדם25/08/2012 13:54
רוצה הרכב של הליגה ספרדית
שוער:כסיאס
מגנים: אלבס ראמוס
בלמים: פפה פויול
קישור: צאבי איניסטה אוזיל די מריה
התקפה: מסי ורונאלדו
לא רואים את כל הליגות
השב   •  03
juventus25/08/2012 14:49
השב   •  30
מארקסיו25/08/2012 14:53
ירוק בדם: כתבתי שמחוץ מהספרדית האיטלקית הטובה ביותר מה אתה רוצה? ולמה אתה חושב שזה ההרכב של הספרדית? זה לא הגיוני בלי קשר אחורי מה פפה קשור? פיקה טוב ממנו בכמה רמות וראמוס כבר הרבה זמן לא מגן.
ככה ההרכב של הספרדית:
שוער: קסיאס
מגן ימני: אלבס
בלמים: פויול ופיקה\ראמוס
מגן שמאלי: אלבה(ואל תעזו להגיד מרסלו או קונטראו כי הם הרבה פחות טובים ממנו)
קשר אחורי: בוסקטס\אלונסו(שניהם הקשרים האחוריים מהטובים בעולם לפי דעתי בוסקטס טוב יותר כי הוא מגוון יותר מאלונסו אבל כל אחד והטעם שלו)
מנהל משחק: צאבי
קשר התקפי: אנייסטה
חלוצים תומכים: מסי ורונאלדו
חלוץ מטרה: פלקאו
זה הרכב שאי אפשר לנצח.
רביבו:
מרטינז עדיין לא חתם בבאיירן יש בעיות בגלל זה לא שמתי אותו. נאסרי ממש לא בהרכב של האנגלית. וידיץ לא בכושר וכרגע הוא ממש לא אחד משני הבלמים הטובים באנגליה עדיף במקומו את טרי או לואיז.
ההרכב של האנגלית הוא הולך ככה:
שוער: הארט
מגן ימני: איבנוביץ
בלמים: קומפאני וטרי\לואיז
מגן שמאלי: ביינס
קשר אחורי: טורה(הטוב בעולם בתפקידו)
קשר ימני: סילבה
קשר שמאלי: בייל
חלוצים תומכים: אגוארו ורוני\סוארז(סוארז טכני מרוני בהרבה אבל רוני סקורר ממנו)
חלוץ מטרה: ואן פרסי
אולי ההרכב של האנגלית טוב מזה של האיטלקית אבל הליגה עצמה פחות טובה מהאיטלקית
השב   •  02
אדום בדם25/08/2012 15:45
לך מפה הליגה האנגלית הכי טוב בעולם מה זה ההרכב המעפן הזה חוץ מפירלו וקבאני איך כוכב אחד אתה רוצה הלגיד לי שההרכב הזה מנצח את זה?:
צ''ך
א.קול קומפאני וידיץ'' איבה
הזארד טורה ג''רארד ד.סילבה
רוני
קון/טבז
זה הרכב שמנצח כל קבוצה באירופה פח עלק ליגה איטלקית
השב   •  11
t25/08/2012 19:17
גם מרסלו ועשית חרא הרכב לא בונצי אלא לוסיו ומייקון במקום ליכטשטיינר קרישיטו בזניט אז קיבו במקומו ווסלי סניידר על יובטיץ האמשיק על פרינס בואטנג גם הרננס יכול ובחוד זה קבאני ופאטו או די נטאלה ואז זה יהיה ברמה של ספרד ואנגליה וטוב יותר מגרמניה
השב   •  02
רביבו25/08/2012 22:21
בטח שנאסרי בהרכב הוא היה איש המשחק נגד סהות''האמפטון והוא בישל שני מצבים של גול בטוח שבאלוטלי ועוד משהו החמיץ כבש את שער הניצחון ובישל את הראשון לפי הכושר של עכשיו הוא בהרכב
ולהיגה הרבה יותר טובה עם ניוקאסל טוטנהאם אברטון סנדרלנד וכל הגדולות כמובן הרבה יותר תחרותיות ורמה יותר גבוהה מהאיטלקית
ובגרמנית יש גם את רובן שלא הכנסת להרכב
השב   •  11
מארקסיו26/08/2012 12:39
אוהד הפועל אתה חי בעבר ח עאלק קונטראו ומרסלו טובים מאלבה ח וסניידר מה קשור? לוסיו הרבה זמןו משחק גרוע פאטו בלוף ענק אף פעם לא הבקיע בעונה יותר מ15 שערים. ח עאלק מייקון מייקון אחד הגרועים בואטנג פי אלף על האמשיק ולא משנה איך תסובב את זה ההרכב של הספרדית הרבה יותר טוב משל כולם ביחד
השב   •  00
מארקסיו26/08/2012 12:41
משחק אחד לא משנה כלום. רובן ממש גרוע סתם בלוף ענק עשו אותו יותר ממה שהוא. יש לו רק תנועה אחת משיכה לשמאל ובעיטה
השב   •  01
רביבו26/08/2012 20:57
הוא שחקן ענק תתחיל לראות ליגה אנגלית ! ומסכים שמשחק אחד לא אומר כלום אבל לא רק במשחק אחד הוא היה טוב
השב   •  00
14
עטלף כחול שחור25/08/2012 12:50
יובנטוס בסך הכל שמרו את הסגל כך שעם או בלי קונטה אני חושב שהם יסתדרו.. המילאנזיות לא התפרקו.. מגיע הזמן שהכוכבים הגדולים עוזבים.. שתי הקבוצות נבנו מחדש ונבנו מאוד מעניין. אודינזה.. קשה לומר, הסקאוט התותח שלהם עבר לאינטר כך שיצטרכו הרבה מזל בשביל להביא שחקנים טובים, נאפולי חוזרת לעצמה, לאציו גם היא אבל רומא ופיורנטינה ואו איזו השקעה עצומה.. שתיהן בונות קבוצות אדירות עם סגל חזק ועמוק והשנה הולך להיות קרב קשה על האליפות וגם על אירופה..
השב   •  80
13
טרטיאק25/08/2012 12:47
איפה הוא ישחק??
השב   •  10
hucv25/08/2012 14:43
אתה בטח נרגש!
השב   •  40
דל פיירו25/08/2012 15:52
השב   •  10
12
בועז25/08/2012 12:47
ניאנג הצרפתי צריך להגיעה אליינו
השב   •  12
11
איאד25/08/2012 12:44
!
השב   •  12
10
איאד25/08/2012 12:43
השב   •  14
9
פירלו25/08/2012 12:41
השב   •  30
8
יובנטני25/08/2012 12:28
אני ממש לא יתבאס את האולטראס של יובה ישרפו לו תבית או יגנבו לו את הילד!
השב   •  81
7
יובנטני25/08/2012 12:27
נאפולי ראשונה ויובה שניה?
השב   •  61
6
Juventini25/08/2012 11:57
השב   •  71
5
טל25/08/2012 11:48
אריק איינשטין
חרא של זמר - תנו בכחול
זמר פצצה - תנו באדום
השב   •  739
Juventini25/08/2012 11:56
מגדולי המוזיקאים בישראל. אתה בטח מעריץ של דודו שקר כל שהוא בטח
השב   •  101
4
גיא25/08/2012 11:46
1. נאפולי 2. יובנטוס 3. אינטר 4. רומא 5. מילאן 6. לאציו 7. פיורנטינה 8. אודינזה 9. סמפדוריה 10. פארמה 11. קליארי 12. גנואה 13. פאלרמו 14. אטאלאנטה 15. טורינו 16. קייבו 17. קטאניה 18. סיינה 19. פסקארה 20. בולוניה תודה שלום ביי
השב   •  220
יניב אסאייג25/08/2012 13:32
ההימור שלי היורדות:
1.קליארי
2.פסקארה (לצערי לא תשרוד)
3. והפתעה גדולה (פאלרמו)
השב   •  20
גר25/08/2012 15:44
היורדות הם:
פארמה
קייבו
ובולוניה אחרונה
השב   •  10
3
בופון25/08/2012 11:33
אין לי צל של ספק שיובה תקח,רק חלוץ בדוגמת יורנטה יהיה לנו מעולה.וזה פול פוגבה ולא כמו שרשמתם דוגבה
השב   •  134
2
זאנטי25/08/2012 11:25
אליפות
השב   •  512
1
אופיר כהן25/08/2012 11:18
הלוואי גם העונה דל פיירו ישחק איתם ובליגת האלופות ובליגה האיטלקית יובה תילחם על האליפות עם אינטר מילאן רומא נאפולי ולאציו
השב   •  112
Juventini25/08/2012 11:56
השב   •  50
אסור לפספס
נגןאינטימי: פאטצ'י מעניק מסאז' בירך לזהבי
אינטימי: פטאצ'י מעניק מסאז' בירך לזהבי
נגןקבע שיא עולמי מטורף בעליות מתח ב-24 שעות
קבע שיא עולמי הסטרי בעליות מתח ב-24 שעות
נגןכמה כוכבי כדורגל אפשר לפגוש במשחק של מסי
כמה כוכבי כדורגל אפשר לפגוש במשחק של מסי
נגןאתגר "נחש מי?" פדרי מול פרנקי דה יונג
אתגר "נחש מי?" פדרי מול פרנקי דה יונג
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
מונדיאליטו
יורו עד 21
ליגות נוספותכדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
נבחרת ישראלכדורסל עולמי
חדשות
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */