יום שני, 21.04.2025 שעה 03:42
ONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורט

בושארד בת ה-18 הדהימה את פאר במונטריאול

הקנדית שמדורגת 237 בעולם הדיחה את המדורגת 56 בסיבוב הראשון עם 6:3, 2:6 ו-5:7. וינטרוב הפסיד בשמינית באפטוס. אנדי מארי ממשיך להצליח

|
גם שחר פאר לא מבינה מה קורה לה (רויטרס)
גם שחר פאר לא מבינה מה קורה לה (רויטרס)

אלופת ווימבלדון לנוער, ג'ני בושארד בת ה-18 מקנדה, זכתה הערב (רביעי) בניצחון הגדול בקריירה שלה ודווקא מול שחר פאר המדורגת 56 בעולם, 6:3, 2:6 ו-5:7 לאחר כשעתיים בסיבוב הראשון של טורניר מונטריאול. הקהל הקנדי עודד במשך כל המשחק את הכוכבת העתידית של הטניס הקנדי שעושה את צעדיה הראשונים בסבב הבוגרות.

בושארד המדורגת 237 בעולם בבוגרות ושנייה בעולם לנוער, הצליחה דווקא ברגעים הדרמטיים של המערכה השלישית להתעלות מול פאר, שלא הצליחה גם עם ההגרלה הזו להתאושש מהעונה הנוראית הזו, בה לא הצליחה לעבור את שלב שמינית הגמר בסבב מאז חודש ינואר.

בושארד פתחה עם תשע נקודות רצופות וברחה ל-0:2 ו-0:15, אבל פאר התעשתה, חזרה עם שלושה משחקונים ועלתה ל-2:3. השתיים שמרו על ההגשות, וביתרון 3:4, המדורגת 56 בעולם החמיצה חמש נקודות שבירה, עד שהצליחה בהזדמנות השישית לשבור את הקנדית בת ה-18 ל-3:5. בושארד עלתה בעצמה לחמש נקודות שבירה מול פאר, אבל כולן הוחמצו ופאר הצליחה בסופו של דבר לשמור על ההגשות וזכתה במערכה הראשונה עם 3:6.

הצעירה בת ה-18 לא התייאשה ופתחה טוב עם שבירה ל-0:2 גם את המערכה השנייה. יריבתה החזירה שבירה , אבל אז נשברה שוב ל-1:3, ומשם בושארד ברחה במהירות ל-1:5. פאר עוד החזירה שבירה, אבל הקנדית שברה במשחקון הבא וסגרה 2:6 בדרך למערכה מכרעת.

אחרי שבירות הדדיות בפתיחת המערכה השלישית, הצליחה פאר לשבור ל-3:4. בושארד בשיאה של הדרמה שברה בחזרה ועלתה בקלות ל-4:5. המדורגת 56 הזמינה את המאמן שלה, קרליס, לייעוץ ונראתה מאוד לחוצה אבל קיבלה את העצות שלו והצליחה לסחוט טעויות מהקנדית הבלתי מנוסה במצבים כאלה ושמרה ל-5:5.

פאר במהלך המשחק, מתי היא תתאושש? (GettyImages)
פאר במהלך המשחק, מתי היא תתאושש? (GettyImages)
 

פאר עם הניסיון והמלחמה עלתה ל-15:40 עם שתי נקודות שבירה קריטיות, אבל הקנדית עם עידוד הקהל זכתה בארבע נקודות רצופות ושמרה ל-5:6. פאר עלתה שוב להגיש כדי להישאר במשחק, נקלעה לנקודת משחק לחובתה ולא עמדה בלחץ. היא ביצעה טעות לא מחויבת ועפה מעוד טורניר כבר בסיבוב הראשון. נה לי הסינית שמדורגת 11 בעולם מחכה בשלב הבא לצעירה המקומית.

עוד במונטריאול: קביטובה חזרה מפיגור
המדורגת חמישית פטרה קביטובה הצ'כית נקלעה לפיגור 7:6 ו-4:4 לפני הפסקת גשם שעזרה לה לחזור חדה לנצח את המערכה השנייה בשובר שוויון עם 0:7 ועם המומנטום לנצח במערכה השלישית 0:6 את קסניה פרבאק מקזחסטן. המדורגת חמישית, סמנטה סטוסר האוסטרלית גברה על סימונה האלפ מרומניה 5:7 ו-4:4 כשהאלפ פרשה. המדורגת שמינית שרה אירני מאיטליה ניצחה את ג'נה צ'פלובה הסלובנית 3:6 ו-2:6. מריה שראפובה שהיתה אמורה להיות מדורגת שנייה בטורניר, הגיעה למונטריאול , אך פרשה בגלל כאבי בטן ברגע האחרון.

וינטרוב הפסיד בשמינית הגמר בצ'לנג'ר אפטוס
אמיר וינטרוב, 212 בעולם, הודח בשמינית גמר צ'לנג'ר אפטוס בארה"ב (סך פרסים 100,000 דולר) ע"י הקולומביאני רוברט פארה, 205 בעולם, עם 7:6 (7:2) ו-6:3.

אמיר וינטרוב (משה חרמון)
אמיר וינטרוב. לא הצליח להגיע לרבע הגמר (משה חרמון)
 

פארה שבר בפתיחת המערכה הראשונה, אבל הישראלי חזר ל-4:4. ביתרון 5:6 לווינטרוב, החמיץ מחבט הדייויס שתי נקודות מערכה וזו הגיעה לשובר שוויון בו ניצח פארה בקלות 2:7. פארה עם המומנטום שבר ל-0:2 בפתיחת המערכה השנייה ושמר על היתרון עד סיום המשחק.

טורונטו: מארי וג'וקוביץ' ניצחו, טסונגה ודל פוטרו עפו
מדליסט הזהב מלונדון, אנדי מארי, נישא על הגל האולימפי וניצח בסיבוב השני (אחרי סיבוב ראשון חופשי) של טורניר טורונטו את פלאביו צ'יפולה האיטלקי 1:6 ו-3:6 בתוך שעה ו-22 דקות.

מארי החליט שלא לקחת מנוחה ולהמשיך עם המומנטום אל הטורנירים הגדולים של טורונטו וסינסינטי בדרך אולי לעוד הצלחה באליפות ארה"ב הפתוחה.

אנדי מארי, בינתיים עומד בלחץ של הקהל הביתי (GettyImages)
אנדי מארי. המשיך את המומנטום מהזכייה בלונדון (GettyImages)
 

אבל מסתבר שלא כולם עשו את המעבר מהדשא של לונדון בהצלחה. ג'ו וילפריד טסונגה, המדורג שלישי, הודח במפתיע כבר אחרי משחקו הראשון בטורניר, בסיבוב השני ע"י בן ארצו ג'רמי שארדי 4:6 ו-6:7.

גם מדליסט הארד מלונדון, חואן מרטין דל פוטרו, עוד לא התאושש מהאולימפיאדה והפסיד בסיבוב השני לראדק סטאפנק הצ'כי 4:6 ו-6:7. תומאס ברדיך הצ'כי (4 בטורניר) היה גם הוא בדרך החוצה אחרי 7:6 מול ז'וליאן בנהטו מצרפת אבל התאושש עם 4:6 ו-4:6 ועלה לשמינית הגמר.

דל פוטרו (רויטרס)
דל פוטרו. עוד לא התאושש מהאולימפיאדה (רויטרס)
 

נובאק ג'וקוביץ', הרביעי בעולם, התאושש מהאכזבה כשנותר ללא מדליה בלונדון עם ניצחון 2:6 ו-3:6 על ברנרד טומיץ' האוסטרלי. סאם קווארי האמריקני ניצח את קאי נישקורי מיפן 2:6 ו-3:6. טומי האס בן ה-34, שמדורג 25 בעולם ניצח את ז'יל סימון מצרפת 2:6 ו-3:6.




טוען תגובות...
הוסף תגובה
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש
שגיאה
אסור לפספס
נגןרגע היסטורי: מרתון בין רובוטים לבני אדם
רגע היסטורי: מרתון עם רובוטים ובני אדם
נגןזכה באיש המשחק וקיבל במתנה חזיר שלם
זכה באיש המשחק וקיבל במתנה חזיר שלם
נגןהנציג הישראלי באינטר מיאמי עם שער גדול
הנציג הישראלי באינטר מיאמי עם שער גדול
נגןאינטימי: פאטצ'י מעניק מסאז' בירך לזהבי
אינטימי: פטאצ'י מעניק מסאז' בירך לזהבי
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
מונדיאליטו
יורו עד 21
ליגות נוספותכדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
נבחרת ישראלכדורסל עולמי
חדשות
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */