אליסף דעואל
|
קשה היה שלא להתרגש היום (חמישי) מהמראה שנגלה לעיני כל מי שעבר מול משרדי הוועד האולימפי בהדר יוסף. עשרות אנשים לבושים בחליפות ג'ודו הפגינו נגד הקריטריון הישראלי המחמיר שבו נדרשים הספורטאים הישראלים לעמוד כדי להשתתף באולימפיאד. בנוסף הם קראו לשלוח ללונדון את הספורטאים הצעירים, טומי ארשסנקי (ג'ודו) וגיא מצקין (חץ וקשת) שעמדו בקריטריון הבינלאומי.
אחד ממארגני ההפגנה היה סגן אלוף אירופה בג'ודו לשעבר, יואל רזבוזוב, שהסביר במגאפון לקהל במקום את המטרות המרכזיות של המאבק. "זאת מחאה ראשונה של ספורטאים אולימפיים למשהו שהוא לא צודק. אנחנו מוכנים להזיע בשביל ארשנסקי ומצקין כדי שייסעו ללונדון, אנחנו רוצים שהקריטריון יבוטל", אמר רזבוזוב.
ההפגנה עצמה התנהלה בסדר מופתי. המפגינים נמנעו מפריצה אל תוך משרדי הוועד והסתפקו בקריאות "איפון לקריטריון" חוזרות ונשנות. "לא ציפיתי שצבי ורשביאק ייצא אלינו. ההפגנה הייתה נקודתית מאוד, אנחנו לא נשתוק ונדרוש את הצדק. צריך להבין שמשלחת גדולה לאולימפיאדה מראה על עוצמה של מדינה", הוסיף רזבוזוב.
מאמן נבחרת הג'ודו, אורן סמדג'ה, שנכח במקום במקרה, אמנם לא לקח חלק ממשי בהפגנה, אך הביע תמיכה מפורשת בשליחה של מצקין וארשנסקי לאולימיפאדה: "חובה לבטל את הקריטריון הישראלי, אני לא זוכר שכשאני התחריתי ב-1992 היה דבר כזה. אנחנו כאיגוד הג'ודו נילחם עד הסוף כדי שטומי יהיה באולימפיאדה. אני מאמין שמצקין וארשנסקי יגיעו לשם בסוף ואם לא, זה רע מאוד לספורט הישראלי".
מהוועד האולימפי נמסר בתגובה: "הקריטריון הלאומי אינו בבחינת המצאה ישראלית ולא פטנט ישראלי. ישנן עוד מדינות המחליטות על קריטריון לאומי בנוסף לקריטריון הבינלאומי. אנשי המקצוע והאיגודים כולם יחד, שותפים להמצאות האלה ולקביעת הקריטריונים לאורך כל התהליך הממושך של כשלוש שנים".
|
השלטים בהפגנה נגד הקריטריון |
|
|
"כל הדרישות המקצועיות ידועות מראש על ידי כולם כבר למעלה משנתיים ופורסמו ברבים. החלטות לא משנים מעכשיו לעכשיו. אחרי מחזור לונדון כמו אחרי המחזורים האולימפיים הקודמים, ידונו בכל נושא הקריטריון", הוסיפו מהוועד.