יום שבת, 26.04.2025 שעה 21:23
ONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורט

סמדג'ה: מסעיר, חובה לשלוח את ארשנסקי ללונדון

במהלך טקס לציון 20 שנים למדליות האולימפיות, המאמן קרא לשינוי ההחלטה לא להוציא את הג'ודוקא. ארד: "צריך תנאים סוציאליים לספורטאים"

|
סמדג´ה במהלך הטקס:
סמדג´ה במהלך הטקס: "ארשנסקי חייב לנסוע" (שי לוי)

זה התחיל כטקס מרגש ונוסטלגי לציון 20 שנים למדליות האולימפיות של ישראל, אך כשאולימפיאדת לונדון כבר מעבר לפינה לא יכלו חתן וכלת השמחה, הג'ודוקא לשעבר, יעל ארד ואורן סמדג'ה שלא להתייחס להווה.

לאחר שהודה לכל מי שסייע לו בדרכו עד למדליית הארד באולימפיאדת ברצלונה, פנה סמדג'ה המשמש כיום כמאמן נבחרת הבוגרים אל יו"ר הוועד האולימפי, צבי ורשביאק ומנהל היחידה לספורט הישגי, גילי לוסטיג שנכחו במקום וקרא להם לשלוח ללונדון את הג'ודוקא הצעיר, טומי ארשנסקי אשר עמד בקריטריון הבינלאומי אך לא בישראלי ולא זכה להמלצת היחידה לספורט הישגי.

"ביום שישי קמתי נסער מאוד", סיפר סמדג'ה לאחר מכן, "חשבתי איך אני הולך לחגוג 20 שנים למדליה כשאני משאיר בעצם חייל בשטח? איך אני הולך לדבר על האולימפיאדה ואני לא נלחם על הספורטאי? הדבר העיקרי מבחינתי הוא לנסות ולהשפיע על האנשים המחילטים כדי להראות להם שזה חשוב לי. צריך להסתכל על הנסיבות, כל ספורטאי קיבל 24 תחרויות לפני האולימפיאדה, טומי רק 12, הוא קיבל קשה מאוד את ההחלטה לא לשלוח אותו. צריך הגיון בכל החלטה וחייבים לשנות אותה".

אורחים רבים הצטופפו באולם הקטן במוזיאון "הרצלילינבום" בו מתקיימת תערוכה לציון אותן מדליות שהושגו בתוך יומיים בברצלונה אפילו יו"ר איגוד הג'ודו העולמי, מרקוס וייזר כיבד בנוכחותו את האירוע.

יעל ארד, אשר פרצה את הדרך והייתה למדליסטית הישראלית הראשונה והאישה היחידה עד כה שעמדה על הפודיום באולימפיאדה ניצלה את נאומה כדי להעלות לסדר היום נושא כאוב נוסף, העתיד המעורפל של ספורטאים אולימפיים לאחר פרישתם. "הספורט בארץ מנוהל בצורה טובה, יש פה זרוע חזקה של ספורט הישגי, יכולתי רק לחלום על זה בזמני ולכן אפשר להרים את הראש ולהסתכל על הדברים הבאים. מציק לי שספורטאי מסיים היום קריירה בלי זכויות, המדינה צריכה למצוא את הדרך להגדיל את התקציב ולהוציא את הספורטאים לדרך עם הבטחה לתנאים סוציאליים".

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
פרסומת
ארד: צריך לדאוג לספורטאים שפרשו

במהלך דבריה של ארד התפרץ חבר הוועד האולימפי הבינלאומי, אלכס גלעדי. ארד עצמה לא התרגשה ומיד בסיום נאומה השניים התחבקו. "אלכס הוא חבר טוב ויש הרבה מה ללמוד ממנו, מותר שיהיו לנו חילוקי דעות", אמרה ארד לאחר מכן, "יש לו את הזכות להגיד כל מה שהוא חושב אבל לדעתי הנושא הזה צריך להיות מטופל. בעולם העסקי אני רואה עובדים זוטרים שמרוויחים משכורות שספורטאים אולימפיים לא זוכים להן, צריך לתקן את העוול הזה".

אלכס גלעדי: &qout; (שי לוי)
אלכס גלעדי. התפרץ לדברי ארד (שי לוי)
 

יעל ארד וגילי לוסטיג (שי לוי)
יעל ארד וגילי לוסטיג (שי לוי)
 

 
מדליית הוקרה (שי לוי)
מדליית הוקרה (שי לוי)
 

 

סמדג´ה עם ג´רבי וארד (שי לוי)
סמדג´ה עם ג´רבי וארד (שי לוי)
 




טוען תגובות...
הוסף תגובה
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש
אסור לפספס
נגןקבלו הצצה למוזיאון הפרטי של איתי שכטר
קבלו הצצה למוזיאון הפרטי של איתי שכטר
נגןרגע לפני הקלאיסקו: יאמל מפתיע עם לוק חדש
רגע לפני הקלאסיקו: ימאל מפתיע עם לוק חדש
נגןאושר דוידה מרגיש מה זה להיות בהריון
אושר דוידה מרגיש מה זה להיות בהריון
נגןיש רק דרך אחת לצאת מפה: הייתם מצליחים?
יש רק דרך אחת לצאת מפה: הייתם מצליחים?
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
מונדיאליטו
יורו עד 21
ליגות נוספותכדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
נבחרת ישראלכדורסל עולמי
חדשות
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */