יום ראשון, 13.04.2025 שעה 21:30
ONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורט

צוברי: אין מילים, ידעתי שמשיח לא יעמוד בלחץ

הגולש שהבטיח את הכרטיס ללונדון 2012 עוקץ את יריבו עליו גבר: "הוא ידע מול מי התחרות ועשה טעויות לא מחוייבות". לבנת: "זכית בזכות הנחישות"

|
צוברי. עקף את משיח ב
צוברי. עקף את משיח ב"סיבוב" (יניב גונן)

זהו זה, אחרי מאבק ארוך ומתיש שלווה לא פעם בתחושות לא נעימות משני הצדדים, שחר צוברי ונמרוד משיח, הבטיח היום (שישי) הראשון את השתתפותו באולימפיאדת לונדון 2012. משיח יחכה לפעם הבאה. צוברי ניצח בשיוטים 9 ו-10 והבטיח את ניצחונו בתחרות שנערכת בהולנד כחלק מסבב אליפות העולם ובכך עקף ממש בישורת האחרונה את יריבו.

צוברי הנרגש אמר: "אין מילים, התחושה טובה מאוד. אני חושב שמה שנתן את הטון בתחרות זו הרוח החלשה, רוב התחרות התאפיינה ברוחות קלות, מה שהקל על העניין אבל עם זאת אני חושב שעשיתי התקדמות גדולה ברוחות החזקות. באתי בכושר טוב מאוד ודאגתי לעשות שיוטים טקטים מאוד ברוחות החלשות, שזה לא בהכרח רק לבוא ולנצח אלא לשמור על נמרוד שמירה טקטית, כדי שהוא לא יצליח לעשות את השיוט כמו שהוא מתכנן. לקראת אמצע השיוט החלטתי שזה הזמן לצמצם את הפער מיתר המתחרים ולסיים הכי טוב שזו משימה לא פשוטה בכלל אבל עשיתי את זה כמה וכמה שיוטים וזה מה שגרם לפער להיפתח". 

על יריבו המר אמר: "אני לא חושב שמשיח הופתע מהיכולת שלי, הוא יודע טוב מאוד מול מי הוא מתחרה. הוא הגיע בלחץ ופשוט לא עמד בו. הוא עשה הרבה טעויות לא מחייבות, ולא בגלל שאני הייתי שם. כמו שהוא מכיר אותי, אני מכיר אותו וידעתי מהתחלה שבלחץ יהיה לו קשה לתפקד בייחוד חמישה ימים וראינו את זה בתחרות".

על ההכנות בזמן המועט שנותר לו עד ללונדון אמר צוברי: "נגיע לארץ, נשב עם המאמן, נבדוק את התוכניות ונראה איך בזמן המועט הזה אנחנו מפיקים את המירב. מצד שני אנחנו באים בשביל לנצח ולעשות את הכי טוב שאנחנו יכולים. אני מאמין בעצמי וביכולות שלי, בספורט שלנו אתה חייב להאמין עד השנייה האחרונה. כמו שהיה בבייג'ין הכול יכול לקרות בלודנון, הוכחתי שאני גולש טוב ושאני מתמודד עם לחץ, נשאר לי לבוא עם יכולות טובות".

צוברי (ONE)
צוברי. הקרב האמיתי עוד לפניו
 

יו"ר איגוד השייט, יהודה מעיין אמר: "זה מאבק מאוד ייצרי, נמרוד הוביל בבטחה לאורך הקמפיין ואפשר רק להעריך את שחר שלא נשבר למרות שהיה פער גדול. הוא הצליח ב'מאני-טיים' ובגלל זה הוא בלונדון. ידעתי שהתחרות הזו תהיה קשה מאוד, צריך מנטאליות חזקה כדי להצליח שם".

צוברי כידוע נעזר בתחרות בשני גולשים מהמועדון שלו, עומר סופר ורון אסולין אשר סייעו לו להצליח. "אם היה משהו לא חוקי, צריך להגיש ערעור, אמרתי את זה כבר לפני לשני הצדדים שאם מישהו רוצה בכך שיערער", התייחס מעיין לשאלת התחרות ההוגנת בין השניים, "אני למדתי רק שיטה אחת בספורט, מי שניצח – הגיע לו. בארץ לא רגילים לזה, אבל זה חלק מהעניין יש מאבקים יותר קשים ויש יותר קלים. כל אחד קיבל את ההזדמנות שלו והלך בדרך שלו".

יהודה מעיין (יוסי ציפקיס)
יהודה מעיין. לא חושש לאי סדרים (יוסי ציפקיס)
 

על האפשרות שהצוות של משיח יערער עם החזרה לארץ אמר מעיין, "לפי החוק כל אחד יכול להגיש בקשות ותלונות, הוא רק צריך לבוא עם הוכחות. אני מעריך שאם היו להם הוכחות, הם כבר היו פועלים במקום. ברור שאם הם יבואו עם הוכחה למשהו לא כשר נפתח את זה לדיון". מעיין הסביר גם מדוע נבחרה התחרות הזו, החלשה בהרבה ברמתה מאליפויות העולם ואירופה כתחרות קריטריון, "בחרנו בגביע העולם לפני שנתיים, אז היה נראה לנו שזו תחרות סבירה. בפועל הגיעו פחות אנשים ולא יכולנו לדעת את זה לפני וגם לא לשנות את זה תוך כדי. ברגע שהיינו משנים את זה, ברור שאחד משני הצדדים היה מערער".

מנהל ההכנות האולימפיות של איגוד השייט, גור שטיינברג, אמר לאחר השיוט: "ההכרעה הייתה מוחלטת, אבל השיוט היה נקי. יש סירת שיפוט שעוקבת אחריהם ואני מעריך שלא יהיו ערעורים". על התחרות עצמה אמר שטיינברג: "היה פה שבוע מיוחד מבחינת מזג האוויר, זה בעצם היה הסיכוי היחיד למהפך, מזג אוויר קיצוני ושצוברי יצליח לבלוט בו והוא לקח את כל הקופה. אחת הסיבות שבחרנו באתר הזה הוא שמאפייני הרוח מזכירים מאוד את ווימות', יש בו לרוב רוח חזקה. צריך לזכור שגם בווימות' יש סיכוי לשבוע כזה ואם זה יקרה, צוברי יהיה מועמד למדליית זהב.

גור שטיינברג וגילי לוסטיג (משה חרמון)
גור שטיינברג. "השיוט היה נקי" (משה חרמון)
 

"משיח כמובן הוא גם מועמד ראוי והייתי הולך איתו לאולימפיאדה בלב שלם. מגיעות לשחר ולמאמנו רפא בליליוס הרבה ברכות. הם עברו דרך קשה מאוד והצליחו לטפל בכל הנקודות החלשות של צוברי". שטיינברג הדף את הביקורת שנשמעת בארץ על שיטת המבחנים: "אני מרגיש שלם לגמרי, הביקורת לא מוצדקת, השיטה מצוינת. באתי לפה לראות בעצמי את השיוטים והודעתי לכל קברניטי התחרות שמדובר במבחנים אולימפיים. הכל נבדק בפינצטה והיה חוקי ותקין. זה לגיטימי לחסום רוח ולדאוג להיות מקדימה, בכוונה בחרנו בתחרות האחרונה בתחרות פחות מרכזית כי רצינו לתת להם את החופש לעשות את ההכרעה ביניהם. ברור שלמשיח קשה יותר בסיטואציה שיש קבוצה שיכולה לגבות זה את זה, אבל זה לא קבע את התוצאות, אלא רק היכולת של שחר. אני שלם עם זה במאה אחוז".

גם שרת הספורט, לימור לבנת, הייתה בין המברכים הרבים ואמרה לצוברי: "ברכות על הזכייה הכפולה שלך. בראש ובראשונה על כך שהצלחת להשיג את כרטיס הכניסה למשחקים האולימפיים וכמובן על כך שזכית במדליית הזהב בתחרות החשובה. כולנו עקבנו מקרוב אחרי קרב הענקים הנחוש בינך ובין נמרוד משיח. זכית בכרטיס בזכות הנחישות, הכישרון והשאיפה שלך להשתתף במשחקים בלונדון. ראיתי שעבדת קשה מאוד ולא ויתרת גם בתקופות פחות טובות שלך. זו האוילמפיאדה השנייה שתשתתף בה, אתה כבר מנוסה ואפילו מנוסה בזכייה במדליה. כל שנותר לי הוא לאחל לך הצלחה בלונדון כגולש הרוח שייצג את מדינת ישראל. אני שמחה על הצטרפותך למשלחת הישראלים". 

לכתבה זו התפרסמו 46 תגובותלקריאת כל התגובות הוספת תגובה
ישנן 46 תגובות ב-40 דיונים
הוסף תגובה
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש
40
דני20/06/2012 16:19
ההתנהגות של שחר צוברי בראיונות איתו היא חרפה.
השב   •  10
39
הסיוט שלך ,30/05/2012 13:28
צוברי, אתה מאמין למה שאתה מקשקש, אתה מספר על יריביי אימונים שמועדון השייט מימן לך אתה מספר בפה העקום שלך על כך שהכנתם זובור אטומי , הכנסתם את החרצפים האילתיים למקומות ששם נמרוד לא יוכל לזוז רק באם יעבור עברה , אתה באמת נצחת את נמרוד ? האם היו עוד מתחרים ? קשה לי להאמין שאתה כל כך מאושר מערמת התככים והאשפה בה אתה מגולל כרגע זכור כרגע , זוכר את העירעור שלך כשנמרוד חסם אותך ? נראה לך שכל הקנוניה סתם כך תעבור בשקט? נראה לך שהעערעור שלך יתקבל ושלו לא ? נראה לך שלונדון זה עניין סגור ? נראה לך שמי שהרשיע את נמרוד ישאר במקומו באם לא יטפל בעניין בשווה?נראה לך שאותו ענק יפיפה לקח את אליפויות הארץ בלי לספור אותך סתם כך יתרסק מול אחד כמוך , וואללה יא צוברי היה לי אליך המון כבוד כספורטאי כרגע ירדת למקום הנמוך ביותר נראה באם תצליח לעלות , אזיי תתכונן בחור , הגונגל של נמרוד יהיה הגינום שלך ושל שאר ה"ספורטאים" מעיר החטאים הזו !! הכותב הנו הסיוט שלכם אתה בטח מנחש ,
השב   •  00
38
חומי מחיפה26/05/2012 22:04
השב   •  00
37
ak26/05/2012 16:43
כל התחרות הזו בינם היוותה כתם שחור על הספורט הישראלי. יש ענף שאנחנו טובים בו, ובמקום לספק הזדמנות שווה לשני ספורטאים מהשורה הראשונה לחזור מלונדון עם מדליות, שולחים לשם כמה עסקני ספורט נוספים. פשוט מוריד את החשק לצפות באולימפיאדה.
השב   •  00
36
שמשון משיח אבא26/05/2012 15:57
אינני מבין הכיצד את מברכת את צוברי על "השג"כפול , הוא הגיע מאילת עם שניי "עוזרים" שלא היה להם מה לעשות שם, לא להתקדם ולא להשיג משהו בעל ערך ספורטיבי וחינוכי , היו עוד שניי עוזרים ספרדי ואיטלקי , וביחד עם מר צוברי עשו את הלינצ'' הנבזי ביותר בספורט העולמי והמקומי , את מבינה הם הגיעו וסגרו את האלוף , לא נתנו לו לזנק וחסמו לו את החיים במיים מבלי תהיה עברה אבל גברתי שרת הספורט ספורט לא היה שם !!הכל תוכנן בקפידה , לכל אחד היה תפקיד ואת זה ציין מר מעיין ראי וואלה ספורט , הזירה שייכת לספורטאים ובאם כך יצאו נציגיי המדינה לאולימפיק , כדאי שתתפטרי לאלתר, ובאם זה חינוך לערכים וליושר לשני הקדטים מאילת ולמרות שאין יותר גלישה הרעיון "ההשגי" מאכל כל חלקה טובה , וזה מגיע מעיר הטאים הזו אילת (שאני תושב בה ),כדאי שתבדקי את הכתוב ותעצרי כל מהלך לכיוון , נכון אנשים מלינים ופתרון ? הפתרון הנו אמריקאי ואנו מודל שלהם , הם מתחרים אחד בשני והטוב יוצא , הנה פיתרון יצרתי נראה אותך גברתי מזיזה משהו אמיתי ! קפטן שמשון משיח אביו של נמרוד משיח תושב העיר אילת .
השב   •  02
35
כפיריניו26/05/2012 15:56
השב   •  10
34
עמית26/05/2012 15:36
אבל אין ברירה אלא להזכיר כי צוברי הוא זה שהתחיל עם כל הלכלוכים כאשר הגיש ערעור נגש משיח בהתנגשות שהוא כלל לא היה חלק בה. התגובה של משיח באה בעקבות זה.
בנוסף, בכל התחרויות האחרונות כולל אליפות אירופה שמשום מה לא נכללה כתחורות קריטיריון ידו של משיח הייתה על העליונה.
פתאום צוברי מנצח באיזה תחרות קיקיונית עם מעט מאוד מתמודדים ראויים והרבה גולשים מאילת והוא טס ליצג אותנו בלונדון.
אני לא מאמין שאני אומר את זה אבל אם היו לי ביצים הייתי מחזיק אצבעות שצוברי יכשל בלונדון כדי שהאיגוד המסריח הזה ילמד לקח.
הבעיה שאין לי לב כי כל הישראלים המטומטמים שמתעוררים רק באולימפידה להזכר שיש ספורט אמיתי בארץ ויודעים לספור קר מדליות מאוד התאכזבו אם הוא לא יחזור עם מדליה.
הסיכויי שזה יקרה אומנם אפסי כי אבד הקלח על צוברי, אבל שיהיה.
השב   •  12
יוסי26/05/2012 16:30
מה קרה ? אתה אח , חבר, שכן או קרוב מסוג אחר של משיח? שהתנהג בצורה מכוערת לא ספורטיבית ולא הוגנת אז שידע לקבל ספורטאי אמיתי לאולימפיאדה
השב   •  00
33
רועי26/05/2012 15:30
פשוט אומר את האמת למרות שלא חייבים לומר ואגב משיח חייב לשחר 50000 שח על החסימה זה לא עזר לו
השב   •  00
32
חיפני26/05/2012 11:18
מה כל כך מיוחד בלהיות באולמפיאדה מקום 10-20 ?
השב   •  00
31
מתתיהו26/05/2012 11:01
שחר הכי מאושרים בעולם בשביללך יאללה לך תייצג אותנו כמוו שרק אתה יודע אוהבים אותךך :)
השב   •  00
30
אורן26/05/2012 09:22
שחר בהצלחה!
השב   •  00
29
איציק סולומון26/05/2012 08:07
שחר צוברי האילתי שלנו ניצח בצדק והצדק יצא לאור עלה ואצלח אחי
השב   •  00
28
חסוי26/05/2012 06:48
חשבתם אנחנו אילתים פריירים?
באולימפיאדה נשלח צוללנים כדי להפריע למי שינסה להתקרב אליו!
אנחנו לא השייטת אבל יודעים לעבוד בשקט
השב   •  00
27
יאן26/05/2012 01:10
השב   •  00
26
כתום גאה מהשכונה25/05/2012 23:57
השב   •  30
25
כתום25/05/2012 23:55
השב   •  30
24
שוקי25/05/2012 22:37
שיהיה בהצלחה אתה אלוף אמיתי
השב   •  20
23
איל25/05/2012 22:24
פשוט וינר בנשמה! בחור רציני מקצוען ויביא לנו מדלית זהב!
השב   •  21
22
כתומיאל25/05/2012 21:35
יאלה בני יהודה
השב   •  31
21
איכסה25/05/2012 21:34
איכס גועל נפש איך שאתה מתייחס ליריב ראוי שניצח אותך כמעט בכל התחרויות בשנתיים האחרונות
השב   •  23
20
גיורא25/05/2012 20:38
השב   •  01
19
ענקענקענק25/05/2012 19:55
ביקום מקבייל
השב   •  20
18
חבר ילדות של נמרוד25/05/2012 19:54
אמרתי לו את זה
השב   •  80
17
גיא25/05/2012 19:49
צוברי חלש (יחסית..) ברוחות חזקות שמאפיינות את ווימות ופשוט היה לו מזל בתחרות הזו שלא היו רוחות - רוב הסיכויים שבאנגליה זה לא יקרה. אבל מה לעשות, מזל זה חלק מהספורט
השב   •  33
נציג שכונת התקווה25/05/2012 19:52
השב   •  21
16
נציג שכונת התקווה25/05/2012 19:45
השב   •  20
15
רומן25/05/2012 19:41
השב   •  11
14
ירון25/05/2012 19:21
פשוט לא ייאמן, איזה פספוס של נמרוד!
השב   •  22
13
ירון25/05/2012 19:12
מזל טוב שחר! עם ישראל מאחורייך!
וגם משיח מאחורייך ח
ולכל הקנאים והמשמיצים.. אתם זבל של אנשים!תפרגנו!
השב   •  51
12
סינבד המלח25/05/2012 18:59
לכל סגפני משיח .
אז היום הוכרע באופן ברור ששחר צוברי,כן מה לעשות . יותר טוב יותר מקצועי,יותר הגון וכן אלוף עולם לשעבר אל תשכחו.
משיח,עצה קטנה .. דבר עם יהודה מעיין וסעו לאיזה נופש הקומבינה שלכם לא צלחה,מסיבה אחת,שחר דיבר במים,ושם גם ניצח,דברתם כמו 2 חבובות,יש לכם קיץ ארוך מול ה T V
שחר,
אתה גאות המדינה צא ויצג אותנו כי אין ראויי ממך!
השב   •  72
11
רוברט25/05/2012 18:31
האם השייטים שבאו עם צוברי מתחרים על העפלה לאולימפיאדה או באו להפריע לנמרוד? חומר למחשבה
השב   •  28
מכביסט אורגינל ( הזהרו מחיקויים ! )25/05/2012 19:02
איפה אתה חי תגיד לי ?
השב   •  40
10
אורן25/05/2012 18:24
השב   •  11
9
אייל25/05/2012 18:19
חשתי גועל נפש מהיוהרה,הזילזול.התייחס לצוברי כאל נקודה קטנה ושחורה בדרך ללונדון.קיבל את עונשו ואני שמח ע"כ.תארים לוקחים במעשים לא בדיבורים.
השב   •  100
8
עודד25/05/2012 18:14
כי אם תיפול שם חס וחלילה
משיח הראשון שיחכה לך בפינה
השב   •  44
7
לירן - אוהד מכבי25/05/2012 18:11
יצאת קטן וספורטאי עלוב .
אולי תשמח בחלקך ופחות בשמחה לאיד יא גועל .
אני לא בעדך למרות שאתה מייצג את ישראל , עקיצה של איש קטן ועלוב .
מקווה בשבילך שתעשה הרבה כסף בשיט כי הרבה שכל אין לך .
השב   •  516
6
אברי מקברי25/05/2012 18:06
נמרוד צוברי- שחר משיח
השב   •  04
5
ליאב25/05/2012 17:52
במקום לצאת גדול ולפרגן לו , יצאת אהבל וקטן מאד.
השב   •  1112
4
אבי25/05/2012 17:48
השב   •  133
3
יצחק25/05/2012 17:47
השב   •  252
2
רועי25/05/2012 17:39
כי לא תהיה כזו!
השב   •  110
1
מלך הקופים25/05/2012 17:26
במקום להתרכז בעליה הוא מתרכז באיך להוציא את היריב קטן
איש מגעיל
השב   •  2938
אוראל25/05/2012 17:46
כשדאג שצוברי לא יזכה במדליה. תירגע שמחה לאיד היא השמחה המתוקה ביותר.
אני מקווה ששניהם ייצגו את ישראל העתיד בכבוד.
השב   •  203
צופה מלמעלה25/05/2012 17:49
השב   •  44
מכביסט אורגינל ( הזהרו מחיקויים ! )25/05/2012 18:32
גם אם הוא מנהיגם. יאללה תתקדם. בלי צבע אין ספורט ויש לו את כל הזכות לעקוץ אחרי מה שמשיח עשה לו .
השב   •  83
אסור לפספס
נגןאינטימי: פאטצ'י מעניק מסאז' בירך לזהבי
אינטימי: פטאצ'י מעניק מסאז' בירך לזהבי
נגןקבע שיא עולמי מטורף בעליות מתח ב-24 שעות
קבע שיא עולמי הסטרי בעליות מתח ב-24 שעות
נגןכמה כוכבי כדורגל אפשר לפגוש במשחק של מסי
כמה כוכבי כדורגל אפשר לפגוש במשחק של מסי
נגןאתגר "נחש מי?" פדרי מול פרנקי דה יונג
אתגר "נחש מי?" פדרי מול פרנקי דה יונג
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
מונדיאליטו
יורו עד 21
ליגות נוספותכדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
נבחרת ישראלכדורסל עולמי
חדשות
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */