יום שישי, 30.01.2026 שעה 10:39

היגינס על סף הדחה, רוברטסון ברבע הגמר

אליפות העולם בסנוקר: הנדרי עלה ל-4:12 מול האלוף המכהן, מרחק משחקון מרבע הגמר. האוסטרלי גבר 9:13 על גילברט וימתין לוויליאמס או לאוסאליבן

|
הנדרי מקדים את היגינס, קרוב לרבע (GettyImages)
הנדרי מקדים את היגינס, קרוב לרבע (GettyImages)

עוד לפני פתיחת אליפות העולם בסנוקר, היה ברור כי סיכוייו של האלוף הנוכחי, ג'ון היגינס להגן על תארו נמוכים. בניגוד לעונה הקודמת אז חזר מהשעיה והפגין יכולת פנטסטית בסבב, דווקא בשנה שאחרי הוא רושם את אחת מהעונות הגרועות בקריירה שלו במהלכה לא העפיל ולו לגמר בודד.

את הסיבוב הראשון של אליפות העולם הוא עבר בשן ועין כשגבר 9:10 על ליאנג וונבו הסיני, אך בשמינית הגמר הוא כבר כרה לעצמו בור עמוק מדי.

סטיבן הנדרי הוותיק, שיאן הזכיות באליפויות העולם, ממשיך ביכולת הפנטסטית שלו באליפות ועלה ליתרון מבטיח 4:12 על היגינס, מרחק משחקון אחד מרבע הגמר. היגינס ביצע טעויות רבות ושילם עליהם מחיר יקר במפגש בין שתי האגדות הסקוטיות שמאזן הזכיות המשותף שלהם באליפויות העולם עומד על 11. הנדרי נראה בדרך הבטוחה לרבע הגמר ה-18 שלו באליפות העולם.

ניל רוברטסון האוסטרלי, אלוף העולם ב-2010 ואחד הפייבוריטים להניף את הגביע השנה, הפך לשחקן הראשון המעפיל לרבע הגמר לאחר שגבר 9:13 על דייויד גילברט.

בעבור גילברט שהגיע לטורניר כלא-מדורג היה זה המשחק הראשון בקריירה המחולק לשלושה סשנים. הוא התאמץ וניסה, ובפיגור של 11:6 זכה בשלושה מתוך ארבעה משחקונים, אך זה לא היה מספיק כדי לגבור על האוסטרלי עם השיער המחומצן.

"אני מסיר את הכובע בפני גילברט, הוא נתן את הכול", אמר רוברטסון לאחר המשחק. ברבע הגמר ימתין האוסטרלי למנצח בדו הקרב המסקרן בין שני אלופי העולם לשעבר, רוני אוסאליבן ומארק וויליאמס, רוברטסון כבר יודע את מי הוא מעדיף, "אני רוצה לשחק מול אוסאליבן כי תהיה אווירה נפלאה ויש לי מאזן טוב נגדו, הוא מוציא ממני את המיטב".

רוברטסון (GettyImages)
רוברטסון, הראשון שהבטיח את מקומו ברבע הגמר (GettyImages)
 

בנוסף, גילה רוברטסון כי הוא מתכוון להישאר כמה ימים בשפילד לאחר האליפות כדי להשתתף בטורניר של משחק המחשב האהוב עליו, "וורלד אוף וורקראפט".

במשחקים נוספים בשמינית הגמר, ריאן דיי שהדהים את דינג ג'ונהוי בסיבוב הראשון, פתח פער על יריב סיני נוסף כשעלה ל-2:6 מול קאו יופנג, שהפתיע בסיבוב הקודם את מארק אלן. סטיבן מגווייר עלה ליתרון מבטיח 5:11 מול ג'ו פרי.

מגוואיר (GettyImages)
מגוויר, מחזיק ביתרון מבטיח (GettyImages)
 




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלמה חשוב שיהיה לך שחקן קירח בקבוצה?
למה חשוב שיהיה לך שחקן קירח בקבוצה?
נגןמסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
מסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
נגןנטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
/* LAST / NEXT ROUNDs */