דור בלך
|
הבלם מרקו שולר, שהגיע להפועל תל אביב בינואר והפך לעוגן הגנתי לצד וואליד באדיר, התפנה לכמה רגעים ממשחקי הליגה והגביע, והתייחס בראיון לתקשורת הסלובנית לחיים בישראל והמצב של הפועל תל אביב.
שולר, שרוצה להמשיך שנה נוספת בהפועל אך עדיין לא בטוח לגבי עתידו, דיבר בעיקר על החיים היומיומיים, הקהל ומזג האוויר הישראלי. בהפועל טרם החליטו לגבי עתידו של הבלם, עקב אי הוודאות בשאלה מי יישאר ומי יעזוב בעונה הבאה. בצוות המקצועי לא יתנגדו להשאירו אם לא ימצאו חלופה טובה יותר, בעיקר לאור פרישתו הצפויה של הקפטן וואליד באדיר, אך הדבר יהיה תלוי בדרישותיו הכלכליות ובצרכים אחרים של המועדון.
"אני והמשפחה שלי נהנים מאוד בישראל, זו באמת הארץ המובטחת", הסביר שולר לתקשורת בארץ מוצאו. "מזג האוויר פה מצוין וכבר באפריל אפשר ללכת לים. זה מזג אוויר שמתאים לי הרבה יותר ממזג האוויר הבלגי".
גם מהמצב הבטחוני הוא לא מתרגש. "אני פה שלושה חודשים ולא הרגשתי שום מתיחות או חוסר ביטחון. לנו בקבוצה יש ארבעה שחקנים ערבים והם לא שונים מכל שחקן אחר. האוהדים אוהבים אותם והם חברים של כל השחקנים היהודים".
|
שולר וחבריו בהפועל. "השחקנים הערבים לא שונים מאף אחד" (דרור רוזנפלד) |
|
|
הבלם גם חשף שלמד קצת עברית. "זו שפה קשה, אבל כבר אחרי חודש למדתי את כל מה שקשור לכדורגל בעברית, וגם מחוץ למגרש אני יכול להבין קצת על אילו נושאים מדברים".
שולר, שסבל בעבר מפציעות טורדניות בגבו, שיבח את הצוות הרפואי של הפועל וציין כי "זה הצוות הכי טוב שעבדתי איתו. אני מרגיש שהתגברתי על הבעיות בגבי פה". מעל הכל, נשמע שולר נלהב מהקהל האדום: "יש לנו קהל מדהים. אין שום קהל בלגי שמשתווה לזה. המצב של המועדון רגיש מאוד כרגע, הקהל לא יודע אם הבעלים יישאר או יילך, וגם יש לו מה להגיד בעניין. אבל הוא עדיין בא בהמוניו למגרש ותומך בנו בצורה יוצאת מן הכלל".
|
מרקו שולר. "התגברתי כאן על הבעיות בגבי" (דרור רוזנפלד) |
|
|
מה מטריד אותו בארץ? בעיקר חג הפסח. "אין לחם או מוצרים שעשויים מקמח. במשך שבוע אני חי על דגני בוקר וביסקוויטים שיש לי בבית. גם במסעדות האוכל כשר לפסח ויש להם פסטות ופיצות מקמח שונה. בכלל, המאכלים בישראל מתוקים מאוד, אז צריך לשמור על התזונה בקפדנות כדי לא להשמין".
שולר סיפר כי התאהב בתרבות היהודית וכי הוא מקפיד ללכת לקידוש וארוחת שישי בכל שבוע אצל אחד השחקנים. "זה ממש נחמד. שרים שירים מסביב לשולחן ואז אוכלים יחד. זו תרבות יפה ומעניינת מאוד".