ניצחון של בית"ר ירושלים על הפועל עכו במחזור הקרוב, ייתן את האור הירוק באופן רשמי לאנשי הקבוצה להתחיל להתכונן לעונה הבאה. מבחינת המועדון, הקיץ הקרוב לא הולך להיות פשוט - בית"ר סוחבת גירעון של 7-8 מיליון שקלים מהעונה הנוכחית, שחקנים כמו עמית בן שושן ודן אייבינדר מסיימים חוזה ואחרים שבלטו העונה עשויים למצוא קבוצה אחרת.
סטיבן כהן כבר שלח דיסק עם ביצועים שלו למספר סוכנים בחו"ל, לא מעט קבוצות בארץ ובאירופה מעוניינות בקובי מויאל והסוכן פיני זהבי ממשיך לחפש קבוצה מעבר לים לשוער אריאל הרוש. חיים מגרלשווילי ואנדריי פילאבסקי חוזרים למכבי חיפה וערן לוי צריך לקבל הודעה כבר בחודש הבא אם בית"ר מממשת את האופציה עליו. רוב השחקנים מסרבים להודות שכבר נשארו בליגה ורק אחרי שיבטיחו את ההישארות באופן רשמי גם הם יתפנו להתכונן לעונה הבאה.
עמדת המאמן היא הפחות בעייתית מבחינת היו"ר איציק קורנפיין. אלי כהן מעוניין להמשיך וקורנפיין מצדו מאוד רוצה את המאמן לעונה הבאה ומה שנותר הוא להסיר את הערפל סביב עתידה הכלכלי של הקבוצה כדי שהזוגיות הזו תימשך גם בשנה הבאה.
"מצבה של בית"ר הרבה יותר טוב ממה שהיה בשנים עברו", הסביר היו"ר איציק קורנפיין. "אנחנו עובדים מסביב לשעון ורוצים לבנות קבוצה שתהיה טובה ואטקרטיבית שתרוץ בצמרת". היו"ר כבר הגיש לגאידמק תקציב משוער לעונה הבאה ואת החשיבות של השקעה כספית כדי להעמיד קבוצה שלא תיאבק שוב על חייה בליגת העל.
כדי לשרוד מכרה הקבוצה בשנים האחרונות שחקנים כמו ברק יצחקי, טוטו תמוז, עידן ורד וחן עזריאל. מכירתם הכניסה כסף לקופת המועדון ששרד בכל עונה כמעט בקושי. לקראת העונה הבאה, במועדון רוצים לוותר על הרעיון של מכירת שחקנים כדי להעמיד תקציב. "יהיה קשה מאוד להעמיד תקציב ללא תמיכת הבעלים. הפיתרון של מכירת שחקנים זה ברירת מחדל, נכון שיש את הקרן לידידות שתומכת בנו, אבל אנחנו מעדיפים לא למכור שחקנים שלנו, הם הנכסים המשמעותייים ביותר של המועדון", הסבירו בקבוצה.
בביח"ר י-ם הרימו כוסית לפסח
ארקדי בשלב הזה לא מצהיר שישקיע כסף בקבוצה ואנשיו מחפשים רוכש למועדון. כבר התקיימו מספר פגישות עם מועמדים פוטנציאליים, ביניהם ברק אברמוב, אך עדיין לא נרשמה התקדמות. "התקופה האחרונה מוסיפה המון בעיקר בגלל השינוי שבא מהאוהדים שהפסיקו את המלחמות ומתעסקים בעידוד", הסבירו בסביבתו של הבעלים. "היום אנשי עסקים שהם לא אוהדי הקבוצה לא ממהרים להיכנס לכדורגל. תראה מה עוברים בעלי קבוצות מהאוהדים, גם לבית של ארקדי הגיעו אוהדים וזה מרתיע לא מעט אנשים".
 |
| ערן לוי ועמית בן שושן. ילבשו צהוב-שחור גם בעונה הבאה? (גיא בן זיו) |
|
| |
אם לא יגיע רוכש חדש גם השנה, יפנו נציגיו של ארקדי את פועלם למציאת ספונסרים "כבדים" שיתמכו בקבוצה. גם הקרן לידידות בראשות הרב אקשטיין עשוייה להגדיל את המענק לבית"ר לשני מיליון ש"ח, מיליון יותר מהעונה שעברה.
 |
| דן אייבינדר חוגג. מסיים את חוזהו בקבוצה (יניב גונן) |
|
| |
בנושא אחר, בבית"ר יקבלו בקרוב החלטה בנוגע להמשך דרכם של לאונרדו פאסוס והרמוני איקנדה שעמדו בפני וועדת משמעת פנימית ביום חמישי האחרון על התנהגות בלתי הולמת. עד לקבלת ההחלטה השניים מושעים מהמועדון. איקנדה נתבקש במסגרת וועדת המשמעת לעבור בדיקת פוליגרף בירושלים.
 |
| ברקת, קורנפיין ואלי כהן. היו"ר והמאמן צפויים להמשיך לשתף פעולה (גיא בן זיו) |
|
| |
בשל ההשעיה של איקנדה מכל פעילות, השחקן ידרוש מקורנפיין אישור להתאמן בקבוצה אחרת ואם בקשתו לא תיענה הוא עשוי לפנות למוסד לבוררות. בנוסף, השחקן גם ידרוש בלי שום קשר את משכורותו כרגיל.