יום רביעי, 28.01.2026 שעה 05:58
ליגת האלופות 25-26
212-207ארסנל1
187-207באיירן מינכן2
158-197ריאל מדריד3
158-147ליברפול4
147-157טוטנהאם5
1310-207פאריס סן-ז'רמן6
136-167ניוקאסל7
138-147צ'לסי8
1313-187ברצלונה9
139-147ספורטינג ליסבון10
139-137מנצ'סטר סיטי11
1313-167אתלטיקו מדריד12
139-107אטאלנטה13
127-137אינטר14
1210-147יובנטוס15
1115-197בורוסיה דורטמונד16
109-97גלאטסראיי17
1015-137קרבאח אגדם18
911-117מארסיי19
914-107באייר לברקוזן20
914-87מונאקו21
814-157פ.ס.וו. איינדהובן22
811-77אתלטיק בילבאו23
813-87אולימפיאקוס24
812-77נאפולי25
817-117פ.צ. קופנהאגן26
717-127קלאב ברוז'27
614-127בודה גלימט28
610-67בנפיקה ליסבון29
610-47פאפוס30
617-77אוניון סן ז'ילואז31
619-77אייאקס32
419-107איינטרכט פרנקפורט33
315-47סלביה פראג34
115-57ויאריאל35
119-57קייראט36

פויול מגן שמאלי מול מילאן, צ'אבי וקואנקה בהרכב

גוארדיולה הוריד את אלכסיס סאנצ'ס לספסל, הקפטן נאלץ לנדוד שמאלה בהיעדר מגן שמאלי כשיר. זלאטן ורוביניו בחוד של מילאן, פאטו מחכה על הספסל

|
פויול וצ´אבי. פותחים בהרכב בארסה (GettyImages)
פויול וצ´אבי. פותחים בהרכב בארסה (GettyImages)

שובר השיאים של הכדורגל העולמי, ליונל מסי, יתמודד הערב (שלישי) ב-21:45 מול עוד אחד מאותם האתגרים שהמשחק מציב לו פעם אחר פעם. אם עד היום הוא בעיקר שבר שיאים פנימיים בברצלונה ובליגה הספרדית, כעת הוא צריך לעמוד מול ה"נאחס" שלו עצמו, הקבוצות האיטלקיות.

ההיסטוריה מלמדת שמסי, בשבעת המפגשים הקודמים שלו מול נציגות הסרייה א' באירופה, הצליח להרשית רק פעם אחת, וגם היא בפנדל. מול מילאן, במצב של 0:0, גם הוא יודע ששבירת הנאחס הזה לא רק תנפץ עוד ניסיון לעג לעברו (כפי שעשו ב'מארקה' לקראת המשחק), אלא גם יכולה לשלוח את הקטאלונים לחצי גמר ליגת האלופות.

אבל לא רק מסי במוקד הקרב הערב, קרב שהוא לא רק על המקום במעמד הכה חשוב בעונה האירופית, הוא גם פעם נוספת מפגש מלא באמוציות, מטענים וברצון להוכיח ולא רק מהצד של זלאטן איברהימוביץ' ורוביניו.

הקטאלונים ממשיכים להתעסק בעיקר בריאל מדריד, שמוליכה את הליגה הספרדית בבטחה ואחרי שהיא כבר הבטיחה מעשית את מקומה בחצי הגמר, הדבר האחרון שברצלונה רוצה שיקרה הוא איבוד המקום בשלב הבא בדרך למפגש אדיר במינכן עם היריבים המרים ממדריד. אם לא אליפות ה'לה-ליגה', אולי תהיה להם הזדמנות להבהיר מי הטובה ביותר באירופה במעמד הכי מחייב שיש.

מסי עם גוארדיולה (רויטרס)
מסי עם גוארדיולה. ברצלונה תחפש הכרעה מהירה (רויטרס)
 

שלושה מפגשים נערכו העונה בין ברצלונה למילאן וכעת מגיע המפגש הרביעי והאחרון בין השתיים בגומלין של רבע גמר ליגת האלופות. בשלב הבתים זה נגמר ב-2:2 וב-2:3 לקטאלונים, אבל במשחק הראשון של רבע הגמר בסן סירו נפרדו השתיים ב-0:0. המשמעות היא שאם אלופת אירופה מעוניינת להמשיך לחצי הגמר, היא חייבת לנצח. תיקו עם שערים יעלה את מילאן לשלב הבא.

ברצלונה אפשרה מנוחה למספר שחקנים בניצחון 0:2 על אתלטיק בילבאו בליגה, כמו למשל לקרלס פויול. הבלם חזר להרכב הפותח במשחק מול האיטלקים בעמדת המגן השמאלי, בעוד חאבייר מסצ'אנו פותח בבלם לצד ג'רארד פיקה. צ'אבי, שהיה בספק למשחק, התאמן בסופו של דבר ופתח בהרכב. איזק קואנקה, שחווה עונת פריצה במועדון, פותח גם כן, במקום אלכסיס סאנצ'ס.

אצל מילאן, אלשנדרה פאטו, שחוזר מפציעה, מחכה להזדמנות על הספסל, בעוד זלאטן איברהימוביץ' ורוביניו ינסו להעניק למילאן את השער החוץ הכל כל חשוב במפגשים האלו.

 
 הם ייסגרו אותנו עם שני קווי הגנה וינסו להשיג את זלאטן בכדורים ארוכים. כדי לעצור אותו בגובה נצטרך להצמיד סולם לכל שחקן 
 
 
 

הרכב ברצלונה: ויקטור ואלדס, דני אלבס, ג'רארד פיקה, חאבייר מסצ'רנו, קרלס פויול, ססק פברגאס, צ'אבי הרננדס, אנדרס אינייסטה, סרג'י בוסקטס, איזק קואנקה וליונל מסי.

הרכב מילאן: כריסטיאן אביאטי, פיליפ מקסס, אלסנדרו נסטה, איגנסיו אבאטה, לוקה אנטוניני, קלרנס סידורף, מאסימו אמברוסיני, קווין פרינס בואטנג, אנטוניו נוצ'רינו, רוביניו וזלאטן איברהימוביץ'.

מאמן מילאן, מסימיליאנו אלגרי, התייחס למשחק שייערך בבירת קטלוניה: "אנחנו צריכים לשחק כמו ששיחקנו בסן סירו, אבל מעל לכל עלינו להימנע מספיגה. רק ככה יהיה לנו סיכוי להעפיל לחצי הגמר. זה טוב לשחק התקפי, אבל חשוב לדעת גם מתי להגן על השער. ברצלונה עדיין הקבוצה הטובה בעולם, אבל ננסה לעשות את העבודה. מה שבטוח, המנצחת כאן גם תזכה להיות בגמר. הקרב הזה הוא על המקום במינכן בחודש מאי".

מאמן ברצלונה, פפ גוארדיולה, אמר לקראת ההתמודדות: "זה המשחק הכי חשוב אחרי השלושה שכבר היו העונה. אתלטיק בילבאו שאותם ניצחנו בשבת היא לא קבוצה הגנתית, אבל מילאן קבוצה אחרת לגמרי, ממש יום ולילה".

אלגרי וזלאטן (רויטרס)
אלגרי וזלאטן. ישחק לראשונה מול ברצלונה בקאמפ נואו (רויטרס)
 

"הנשק הכי טוב שלנו הוא להישאר נאמנים לסגנון שלנו. להיות הקבוצה שכה מזוהה עם הקהל שלה. כולנו מצפים למשחק הגנתי ואגרסיבי מצד מילאן, הם ייסגרו אותנו עם שני קוי הגנה וינסו להשיג את זלאטן בכדורים ארוכים. כדי לעצור אותו בגובה נצטרך להצמיד סולם לכל שחקן. אנחנו מצידנו נמשיך בשלנו, נשחק מסודר ונעשה את מה שצריך כדי להשיג את השער".

באיירן מינכן - מארסיי: היינקס מודאג, דשאן צנוע
בזמן שתישמע שריקת הפתיחה בקאמפ נואו, ייפתח גם המשחק באליאנץ ארינה בין באיירן מינכן למארסיי. הבווארים מחזיקים ביתרון 0:2 מהמשחק הראשון, שנחשב די מבטיח, במיוחד לאור העובדה שהם כבשו שני שערי חוץ.

"אנחנו רוצים להיות אחת מארבע הקבוצות הטובות באירופה", הכריז קפטן באיירן, פיליפ לאם. "אנחנו נמצאים בעמדה ממש טובה לקראת המשחק, ואם נתרכז מספיק ונשחק כדורגל טוב, לא ניכנס לבעיות בכלל במשחק הגומלין". מאמן הבווארים, יופ היינקס, אמר: "אני רוצה להזכיר לכולם שמארסיי חזרה מ-2:0 ל-2:3 מול דורטמונד בשלב הבתים. אנחנו מתייחסים למשחק ברצינות רבה".

פיליפ לאם (GettyImages)
פיליפ לאם. באיירן מגיעה ביתרון 0:2 (GettyImages)
 

מאמן הצרפתים, דידייה דשאן, התייחס לסיכויים להפתיע את באיירן בגרמניה: "יש לנו סיכוי, אבל הוא נמוך במיוחד. אנחנו נעשה את כל המאמצים כדי להשיג תוצאה טובה, אבל יודעים שבאיירן קבוצה מעולה בבית".




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
מסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
נגןנטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
נגןמאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
מאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
/* LAST / NEXT ROUNDs */