יום חמישי, 18.12.2025 שעה 06:00

פרננדו גונסאלס פורש: הטניס חייב לזוז הצידה

הטניסאי הצ'יליאני בן ה-31 נכנע לסדרת פציעות והניח את המחבט. ראש איגוד הטניס בארצו נותר המום: "היינו בטוחים שאפשר לסמוך עליו לעוד כמה שנים"

|
פרננדו גונזלס:
פרננדו גונזלס: "אין לי את האנרגיות יותר" (רויטרס)

פרננדו גונסאלס, הטניסאי הצ'יליאני בן ה-31, הודיע הלילה (בין חמישי לשישי) על פרישה מטניס מקצועני, כשהטורניר האחרון שלו יהיה טורניר מיאמי במרץ הקרוב.

גונסאלס שסבל מכמה פציעות קשות בשנים האחרונות, הגיע בשיאו למקום החמישי בעולם, הודיע על כך במסיבת עתונאים מרגשת. הטניסאי הצ'יליאני שהגיע לגמר אליפות אוסטרליה ב-2007, ונכנע בשלוש מערכות לרוג'ר פדרר הסביר את פרישתו בחוסר אנרגיות להתמודד ברמות הגבוהות ביותר של הסבב, לאחר שהיה עסוק מלהבריא משלוש פציעות בירך, בברך ובגב בשלוש השנים האחרונות.

הצ'יליאני הגיע גם לחצי גמר אליפות צרפת, הרולאן גארוס 2009, פעמיים לרבע גמר אליפות ארה"ב הפתוחה ופעם אחת לרבע גמר ווימבלדון. בסך הכל גונסלאס זכה ב-11 תארי  ATP ובשלוש מדליות אולימפיות, זהב, כסף וארד.
 
הצ'ליאני שחזר לשחק בשנה שעברה אחרי היעדרות של שמונה חודשים בגלל הפציעה בירך אמר:  "אין לי את האנרגיות יותר לעשות כל הזמן מה שאני צריך כדי להיות מוכן לטורנירים. עם כל הכבוד שלי לטניס, הוא חייב עכשיו לזוז הצידה. הטניס העניק לי במשך השנים חוויות מדהימות ופגשתי לאורך הדרך אנשים מדהימים".

פרננדו גונזלס (ONE)
פרננדו גונזלס. בצ'ילה נותרו המומים
 

בצ'ילה קיבלו את ההחלטה של הכוכב שלהם די בשוק. חוזה הינצפטר, ראש איגוד הטניס הצ'יליאני אמר: "היינו בטוחים שאפשר יהיה להסתמך עליו עוד כמה שנים לפחות".
 
מהזוית הישראלית  זכור גונסלאס בעיקר ממפגש הדייויס הבלתי נשכח ב-2007 מול דודי סלע ברמת השרון. סלע, אז טניסאי מחוץ למאיה הראשונה, הדהים את הצ'יליאני, והעלה את ישראל לבית העליון. שנתיים מאוחר יותר נקמה צ'ילה בישראל כשניצחה יחד עם גונסאלס את נבחרתו של הקפטן אייל רן על החימר הביתי.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
לאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
נגןכך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
כך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
/* LAST / NEXT ROUNDs */