יום שישי, 18.04.2025 שעה 18:14
ONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורט
ליגת האלופות 24-25
215-178ליברפול1
1913-288ברצלונה2
193-168ארסנל3
191-118אינטר4
1812-208אתלטיקו מדריד5
167-158באייר לברקוזן6
1610-178ליל7
166-138אסטון וילה8
156-208אטאלנטה9
1512-228בורוסיה דורטמונד10
1512-208ריאל מדריד11
1512-208באיירן מינכן12
1511-148מילאן13
1412-168פ.ס.וו. איינדהובן14
139-148פאריס סן-ז'רמן15
1312-168בנפיקה ליסבון16
1313-138מונאקו17
1311-108ברסט18
1321-188פיינורד19
127-98יובנטוס20
1214-138סלטיק21
1114-188מנצ'סטר סיטי22
1112-138ספורטינג ליסבון23
1111-78קלאב ברוז'24
1119-128דינמו זאגרב25
1017-138שטוטגרט26
716-88שחטאר דונייצק27
69-48בולוניה28
622-138הכוכב האדום29
614-58שטורם גראץ30
421-78ספרטה פראג31
315-88לייפציג32
313-58ג'ירונה33
327-58רד בול זלצבורג34
027-78סלובן ברטיסלבה35
024-38יאנג בויז36

סילבה: יש לנו מקום בין הקבוצות הטובות באירופה

הסיטי חייבת לנצח ב-21:45 את באיירן ותחזיק אצבעות לוויאריאל מול נאפולי. ליונייטד יספיק תיקו, ריאל מחפשת שיא וליל וליון חייבות ניצחון

|
סילבה. ניצחון לא יספיק (GettyImages)
סילבה. ניצחון לא יספיק (GettyImages)

שלב הבתים של ליגת האלופות יינעל הערב (רביעי, 21:45) ויוציא אותנו לפגרה שתימשך עד סוף פברואר. הרבה זמן לא היה מחזור סיום כל כך מעניין, בו קבוצות גדולות כמו מנצ'סטר יונייטד ומנצ'סטר סיטי עדיין צריכות להבטיח את מקומן בשלב הבא, אם בכלל.

בבית מספר 1 תצטרך מנצ'סטר סיטי ניצחון ביתי על באיירן מינכן על מנת להשאיר לעצמה סיכוי להעפיל לשלב הבא. התכולים הפסידו במחזור הקודם לנאפולי 2:1, ואחרי התיקו 1:1 ביניהן בסיבוב הקודם, וכשהאיטלקים עם נקודה יותר, כל דבר למעט ניצחון יקבע כי הקבוצה תמשיך את דרכה בליגה האירופית. במקרה ונאפולי תנצח בויאריאל, גם ניצחון לא יספיק.

קשרה המחונן של הקבוצה, דוד סילבה, שמציג עד עתה עונה נפלאה מאמין כי החלום עדיין חי: "אנחנו חייבים עדיין להשתפר כקבוצה ולהמשיך להשיג תארים. הזכייה בגביע בשנה שעברה הייתה דחיפה מוראלית חשובה עבורינו, ובבית אין סיבה שלא ננצח. יש לנו מקום ראוי בין הקבוצות הכי טובות באירופה".

בלם הסיטי וינסנט קומפאני מאמין בסיכויי קבוצתו: "אנחנו לא פוחדים מאף אחד, בבית מול הקהל הביתי אנחנו יכולים לנצח כל קבוצה, זה יכול להיות ערב נפלא ואין סיבה שזה לא יהיה גם אחד כזה".

סילבה (GettyImages)
שחקני הסיטי באימון. יקוו למעידה של נאפולי (GettyImages)
 

באיירן מינכן כבר הבטיחה את המקום הראשון בבית, והיא תיאלץ להסתדר ללא אריאן רובן וטוני קרוס שחלו בשפעת ונשארו בבוואריה. המגן פיליפ להאם מודע לחשיבות המשחק על אף שקבוצתו כבר עלתה: "אנחנו יכולים להיות רגועים, אבל ננסה לנצח בכל מקרה ולחזור עם שלוש הנקודות כי אנחנו ספורטאים שתמיד רוצים לנצח".

בלמה של באיירן, דניאל ואן בויטן, שהעביר עונה בסיטי ב-2004 מודע לקהל המצוין שהולך לדחוף את המארחים: "זה אצטדיון נפלא ואוהדים מדהימים שתומכים בשחקנים גם כשהם בפיגור", ויודע גם כי ניצחון ייתן לבווארים דחיפה להמשך רצינית להמשך העונה: "יש להם כל כך הרבה פוטנציאל ושחקנים מעולים, הם עלולים להיות יריב קשה מאוד בשלבים מאוחרים יותר".

שחקני באיירן באימון  (GettyImages)
שחקני באיירן באימון. יילחמו על הכבוד (GettyImages)
 
באותו הזמן תצא נאפולי למשחק חוץ מול ויאריאל שטרם השיגה נקודה במפעל. אדינסון קבאני וחבריו יקוו להשיג את כל שלוש הנקודות ואז לא יקוו למעידה של התכולים. במשחק הראשון בין השתיים גברו האיטלקים 0:2 על הספרדים, ואחרי הניצחון הגדול במחזור הקודם על האנגלים הם יבואו עם ביטחון גבוה ביכולתם.

יונייטד צריכה תיקו מול באזל כדי לסיים שנייה
בבית מספר 3 תצא מנצ'סטר יונייטד לבאזל בידיעה שתיקו יספיק לה על מנת לסיים שנייה, אבל אם היא רוצה לסיים ראשונה בבית עליה לנצח, כשבנפיקה צפויה לעשות את העבודה אצלה בבית מול אוטלול גלאטי.

אחרי שחבייר הרננדס נפצע לחודש, כעת נודע כי גם דמיטאר ברבאטוב שסובל מפציעה בעקב ייעדר מהמשחק, מה שמשאיר את סר אלכס להסתמך על ווין רוני ודני וולבק. האנגלי הצעיר גם כן ספג פציעה קלה במדי הנבחרת ועדיין לא חזר לכושר של תחילת העונה, פדריקו מאקדה רשם רק ארבע דקות העונה ומאמה ביראם דיוף שיחק רק בגביע הליגה.

רוני עם אברה באימון המסכם (GettyImages)
רוני עם אברה באימון. ייאלץ להוליך את התקפת היונייטד כמעט לבד (GettyImages)
 

אשלי יאנג יודע שאסור לשחק על תיקו: "יהיה מסוכן לא ללכת על ניצחון, מה גם שלאף אחד במועדון אין מנטליות כזו. זה עדיין בידיים שלנו ואנחנו נבוא לשם במטרה לנצח ולהעפיל מהמקום הראשון".

בפעם האחרונה שיונייטד לא העפילה לשלב הבתים היה זה ב-2005, מי שישב אז בספסל היה דארן פלטשר שאמר: "אני ממש לא מעוניין לספוג עוד מפלה כזו כמו לפני שש שנים. אנחנו באים במטרה לנצח, כמו שגם באזל יבואו, יהיה משחק מעניין ואולי יהיה לנו גם קצת מזל בנפיקה לא תנצח ונסיים ראשונים".

פלטשר (רויטרס)
פלטשר. מנצ'סטר באה במטרה לנצח (רויטרס)
 

באזל מצידה מגיעה בכושר מצוין למפגש, בשבת ניצחו השוויצרים 0:1 בבית את לוצרן ופתחו פער של שש נקודות בפסגה. בנוסף לכך הם גם לא הפסידו 14 משחקים בבית מתוכם ניצחו 13 וסיימו אחד בתיקו.

הפורטוגלים יארחו את אוטלול גלאטי שטרם השיגה נקודה העונה. רק נס צפוי למנוע מהם לנצח את המשחק ולסיים באחד משני המקומות הראשונים בבית. אחרי התצוגה היפה ב-2:2 מול יונייטד באולד טראפורד אין ספק שהחבורה המצוינת של חורחה לואיס צפויה לעשות את העבודה.

ליל חייבת ניצחון, צסק"א תקווה להפתיע בסן סירו
בבית מספר 2 תארח אינטר שכבר הבטיחה את המקום הראשון את צסק"א מוסקבה. לרוסים חמש נקודות, נקודה אחת פחות מטרבזונספור במקום השני שתצא למשחק חוץ קשה בליל. לטורקים יספיק תיקו לסיים שניים במקרה וצסק"א מוסקבה לא תנצח, אך ליל חייבת ניצחון ותעשה חיים קשים מאוד לקבוצה המפתיעה מטורקיה.

ראניירי (רויטרס)
ראניירי. אינטר כבר הבטיחה את מקומה (רויטרס)
 

לוסיו ו-ווסלי סניידר ייעדרו אצל קלאודיו ראניירי, מייקון צפוי לשוב לסגל ולחכות על הספסל. במוסקבה ייאלצו להסתדר ללא זוראן טוסיץ' המצוין, שסוחב פציעה בברך ויחסר גם בהמשך העונה כולה.

הצרפתים יודעים כי הם חייבים ניצחון, ולמזלם יקבלו חזרה ל-11 הפותחים את מוסה סאו ואדן האזרד המצוין אחרי שנחו בשבת מול אז'אקסיו. יחד עם זאת המאמן ראול גרסיה ייאלץ להסתדר ללא מספר שחקנים. אידריסה גווי עדיין מחליפ מפציעה, כמו גם בנואה פדרטי ומלו. הטורקים יחסרו את רוברט ויטק.

מוסה סו ואדן הזארד (רויטרס)
מוסה סו ואדן הזארד. יחזרו להרכב (רויטרס)
 

ליון חייבת ניצחון רב שערים בזאגרב
בבית מספר 4 נשאר רק מקום אחד פנוי עליו נאבקות אייאקס וליון. הצרפתים ייצאו למשחק חוץ לא קל מלו פרטיזן בלגרד, כשהם יודעים שרק ניצחון רב שערים עשוי לסלול את דרכם לשמינית הגמר. ליון תתעודד מחזרתם של דיאן לוברן ובפטימבי גומיס להרכב אחרי שנעדרו ממשחק הליגה האחרון, אייאקס תארח את ריאל מדריד באותו הזמן בידיעה שתיקו יעביר אותה בוודאות לסיבוב הבא, ובמקרה של הפסד וניצחון של ליון היא תיאלץ להסתמך על הפרש השערים.

ז´וזה מוריניו (רויטרס)
מוריניו. יכול לשבור את השיא (רויטרס)
 

ריאל מדריד ממש לא הולכת לטייל למרות שלמשחק אין משמעות עבורה מבחינת העפלה. ניצחון יקבע כי היא תחזיק בשיא חיובי של נצחונות וכיבושים בשלב הבתים של ליגת האלופות. רק ברצלונה, פאריס סן ג'רמן ומילאן ניצחו בעבר את כל ששת המשחקים, אך יחס השערים המצוין של הבלאנקוס (+14 כרגע) קובע כי הם יעמדו לפני כולן. מוריניו שואהב תארים ושיאים בטוח לא יקל ראש באפשרות להירשם במקום הראשון גם בתחום הזה.

מסוט אוזיל ניצל את ההזדמנות כדי לשבח את המיוחד: "הייתה לו השפעה עצומה עליי, אני רוצה להודות לו על האמון שנתן בי, זה עזר לי להתפתח בתור שחקן, אני שמח מאוד להתאמן תחתיו. לשחק עם שחקנים כמו קארים בנזמה וגונסאלו היגוואין זה די קל. הם תמיד פנויים ומהירים ובעיקר חדים מול השער".

ז´וזה מוריניו עם מסוט אוזיל (GettyImages)
אוזיל ומוריניו. "הוא קידם אותי" (GettyImages)
 




טוען תגובות...
הוסף תגובה
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש
שגיאה
אסור לפספס
נגןזכה באיש המשחק וקיבל במתנה חזיר שלם
זכה באיש המשחק וקיבל במתנה חזיר שלם
נגןהנציג הישראלי באינטר מיאמי עם שער גדול
הנציג הישראלי באינטר מיאמי עם שער גדול
נגןאינטימי: פאטצ'י מעניק מסאז' בירך לזהבי
אינטימי: פטאצ'י מעניק מסאז' בירך לזהבי
נגןקבע שיא עולמי מטורף בעליות מתח ב-24 שעות
קבע שיא עולמי הסטרי בעליות מתח ב-24 שעות
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
מונדיאליטו
יורו עד 21
ליגות נוספותכדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
נבחרת ישראלכדורסל עולמי
חדשות
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */