יום שישי, 14.02.2025 שעה 14:54
ONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורט

ג'וקוביץ' הזיע מול ברדיך, דוד פרר גבר על מארי

טורניר סוף השנה: הסרבי גבר על הצ'כי 6:3, 3:6 ו-6:7. הבריטי לא עמד בלחץ הקהל הביתי בלונדון ונכנע 6:4 ו-7:5 לספרדי במסגרת בית א'

|
ג´וקוביץ´ משחרר אוויר לאחר הניצחון (GettyImages)
ג´וקוביץ´ משחרר אוויר לאחר הניצחון (GettyImages)

ממש כמו רפאל נדאל ביום המשחקים הראשון של טורניר סוף השנה, גם הראשון בעולם נובאק ג'וקוביץ' שרד בקושי מותחן ענק מול תומס ברדיך הצ'כי, ניצח 6:3, 3:6 ו-6:7 ורשם נצחון ראשון בטורניר אליפות סוף השנה.

ברדיך, ממש כמו פיש מול נדאל, היה בשלב מסוים תלוי רק בהגשות שלו בדרך להפתעה ענקית, אבל גם הוא הגיע לשובר שוויון מכריע, בו קרס.

נולה מצידו שהחל את המשחק כמו רוח רפאים, הצליח להביא את הטניס הטוב שלו למשחק. הוא אמנם רחוק מיכולת השיא שלו בשלבים רבים של העונה, אבל הצליח לגרד את הניצחון, למרות ההערכות שהוא הגיע פצוע לטורניר ובוודאי יפרוש במהלכו.

ברדיך פתח מצוין, כששפת הגוף של הסרבי לא היתה חיובית. הצ'כי שמר ושבר ל-0:2 ושוב ל-0:4. אבל משחקון רע שלו החזיר את נולה לתמונה עם שבירה ושמירה ל-2:4. ג'וקוביץ' עלה ל-15:40 גם במשחקון הבא, אבל הצ'כי שראה איך כל הפתיחה שלו הולכת לאיבוד, הציל עם שתי חבטות הגשה אדירות  את נקודות השבירה ושמר ל-2:5.

השניים שמרו על ההגשות וברדיך ניצח את המערכה 3:6 תוך 48 דקות. ג'וקוביץ' שמר על האפס בתחילת המערכה השניה ולאחר משחקון ארוך וצמוד, שבר את הצ'כי ל-0:2 עם שאגת שמחה כשהכדור של ברדיך נחת בחוץ. הסרבי המשיך לחזור לעצמו ועלה ל-1:4 בדרך ל-3:6 ו-1:1 במערכות אחרי שעה ו-35 דקות של משחק .

חואן מאטה מצ´לסי שומר מזכרת מג´וקוביץ´ (GettyImages)
חואן מאטה מצ´לסי שומר מזכרת מג´וקוביץ´ (GettyImages)
 

המערכה השלישית הלכה עם הסרבי עד שברדיך שבר ל-2:4, אבל נולה שבר מיד בחזרה והשניים המשיכו לשמור על ההגשות. ביתרון 5:6, ברדיך עלה למץ' פוינט , אך זו הוחמצה והשניים הגיעו לשובר שוויוון, בו ברדיך לא היה במיטבו. הצ'כי קרס והראשון בעולם ניצח 3:7 ושרד בקושי את משחקו הראשון באליפות אחרי שעתיים ו-38 דקות.

"זה היה המשחק הכי קשה שלי מאז אליפות ארה"ב הפתוחה". סיכם ג'וקוביץ' בסיום. "אני לא מרוצה מאיך ששיחקתי היום. אני יודע שהטניס שלי כיום לא בשיאו, אבל ניצחון הוא ניצחון בסופו של דבר. היריב שלי הוא שחקן לא צפוי וכשהולך לו הוא מאוד מסוכן. הוא הפעיל היום המון לחץ על הסרב השני שלי, והייתי פאסיבי מדי".

אנדי מארי הפסיד לדוד פרר
הפתעה ראשונה באליפות סוף השנה. דוד פרר ניצח את אחד מארבע הגדולים, אנדי מארי שמשחק בבית בלונדון 4:6 ו-5:7 תוך שעתיים בדיוק. כנראה שהמתח והציפיות ממארי על המגרש הביתי שלו, השפיעו, הבריטי לא שיחק ברמה הרגילה שלו ואיבד את ההגשה ברגעים הקריטים של כל מערכה, ואנדי מארי הפסיד בפעם הראשונה לפרר על מגרשים קשים בקריירה.

מארי מאוכזב בסיום. שוב לא עמד בלחץ  (GettyImages)
מארי מאוכזב בסיום. שוב לא עמד בלחץ (GettyImages)
 

מארי היה זה ששבר ראשון במשחק ל-1:2, אולם פרר שבר מיד בחזרה. השניים שמרו על ההגשות עד המשחקון התשיעי, בו החמיץ מארי אפשרות לשבור. פרר עלה ל-4:5 והבריטי לא עמד בלחץ ונשבר ל-4:6.

במערכה השנייה מארי שוב שבר בראשון ל-0:1, אבל פרר הצליח לשבור בחזרה ל-2:2. מארי הצליח שוב לשבור ל-3:4, אבל שוב לא תפקד במשחקון הבא ונשבר בחזרה ל-4:4. פרר המשיך בשלו שמר ל-4:5, והיה שתי נקודות מהנצחון במשחקון הבא, אבל מארי שרד ל-5:5 לשמחת הקהל.

פרר מאושר בסיום (רויטרס)
פרר מאושר לאחר הניצחון (רויטרס)
 

אבל השמחה היתה קצרה, פרר שמר ל-5:6 ובמשחקון הבא שבר בנקודת המשחק הראשונה ל-5:7, והבריטי המאוכזב שניצח לאחרונה סדרה של 17 משחקים רצופים, זכה בשלושה תארים והגיע לטורניר עם אפשרות לזכות בו ירד מנוצח. אם כי, בשיטת הבתים של האליפות הזו, כבר הוכח שהכל יכול להשתנות.

לכתבה זו התפרסמו 17 תגובותלקריאת כל התגובות הוספת תגובה
ישנן 17 תגובות ב-15 דיונים
הוסף תגובה בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש
תגובתך נשלחה ותפורסם בהתאם לשיקולי המערכת
15
מספר 8 לנצח22/11/11, 20:21
השב   •  00
14
בויה22/11/11, 19:05

השב   •  00
13
בויה22/11/11, 19:04
שני הטינסאים הכי טובים בעולם לא בכושר משחק אולי קצת ג''וקו אבל נדאל רק חזר מפציעה וזה הזמן להפתיע בטורניר סוף העונה.
השב   •  00
12
בויקה22/11/11, 19:01
יעייש את מקומו של אנדי מארי ויוריד אותו למקום החמישי בעולם!
השב   •  00
11
יחיה22/11/11, 19:00
ונאדל ומארי לא יעברו את שלב הבתים.
השב   •  00
10
חלוץ22/11/11, 18:58
הוא שיחק תניס פשוט ניפלא נגד מרדי פיש למרות שהמערכה הראשונה הייתה צמודה מאוד וכללה שובר שיוויון.
השב   •  00
9
באטמן22/11/11, 18:55
זה שפדרר חכם, יודע לשמור כוחות וניפצע פחות ג''וקו ונדאל עושים הרבה תעויות בדרך ולא שומרים על הבריאות ברמה כמו פדרר.
השב   •  00
8
אין22/11/11, 10:08
למה הוט ויס מצנזרות לנו את ESPN? כל השנה משחקי המאסטרס בגברים נעלמו מהמסכים, בלי שום סיבה. צ''ארלטון יכולים לשדר מה שבא להם, לא צריך לשנות לנו תוכן של ערוץ שאנחנו משלמים עליו בכל מקרה כחלק מהחבילה. איפה מועצת הכבלים והלווין? איפה משרד התקשורת?
השב   •  31
7
מספר 8 לנצח22/11/11, 01:01
ופדרר מנצל זאת בבאזל ג''וקוביץ פרש בברסי הוא הפסיד לנישיקורי המפתיע, ונאדל לא שיחק איזה חודש זה ניראה ששני הטיניסאים הטובים בעולם כבר אין להם כח לטורנירי סוף העונה לפי דעתי בעיקר זה כי הם עייפים מכל המאמץ האדיר במשחקים העונה.
השב   •  21
היהודי22/11/11, 09:33
נדאל לא זכה מעולם בטורניר סוף שנה שנחשב הכי יוקרתי בסבב, מה גם שהא מחלק סכומים עצומים של כסף ו 1500 נק'' דירוג למנצח. נולה זכה בו פעם אחת ואילו פדרר זכה בו 5 פעמים. למי אמורה להיות מוטיבציה יותר? לפדרר היו שנים שזכה בשלוש גראנד סלאם ובטורניר סוף שנה. צריך לדעת לחלק את הכח לאורך השנה ופדרר מספר אחד בזה.
השב   •  00
משהמשה22/11/11, 17:44
זה שהוא נפצע לעיתים רחוקות מאוד לא אומר שהוא לא מתאמץ, זאת הגדולה שלו שהוא פשוט לא נופל בעומס ולמרות גילו המתקדם שומר על רמה טובה ועדיין לא נפצע.
השב   •  00
6
ערן לוי תחזור!22/11/11, 00:53
השאר לא בכושר או פחות טובים!
השב   •  12
5
הדולפין22/11/11, 00:52
לפי דעתי הוא הפייפוריט לזכות בטורניר סוף העונה גם ביגלל שג''וקוביץ חזר מפציעה והוא לא בכושר משחק טוב, וגם נדאל חזר מפציעה ארוכה ולא מראה סימני פייט לפדרר, היחיד שעשוי לאיים על פדרר לתואר זה אנדי מארי גם ביגלל הקהל הבריטי שיהיה בעדו וגם ביגלל שהוא בכושר בסדר.
השב   •  11
4
המנהיג22/11/11, 00:45
וברדיץ'' מנצל את החוסר כושר של ג''וקוביץ ומיתקרב לניצחון!
השב   •  21
3
המנהיג22/11/11, 00:43
השב   •  20
2
סחבק22/11/11, 00:42
השב   •  00
1
ערבי21/11/11, 19:29
מארי משחק טוב מאוד מחוץ לאנגליה וכשהוא שם משהו לא עובד חבל
השב   •  60
אסור לפספס
נגןהכלבה ששברה שיא גינס בגלישה על סקייטבורד
הכלבה ששברה שיא גינס בגלישה על סקייטבורד
נגןמסי ולברון משתפים פעולה בפרסומת חדשה
מסי ולברון משתפים פעולה בפרסומת חדשה
נגןבליגנהאם נבוך אחרי השספג השחלה מקורטואה
בלינגהאם נבוך אחרי שספג השחלה מקורטואה
נגןלאמין ימאל ואבא המציאו ריקוד טיקטוק חדש?
לאמין ימאל ואבא המציאו ריקוד טיקטוק חדש?
/* LAST / NEXT ROUNDs */