יום שבת, 15.02.2025 שעה 06:16
ONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורט
ליגת העל Winner 24-25
5013-4222הפועל ב"ש1
4823-4822מכבי ת"א2
4224-4622מכבי חיפה3
4128-4222בית"ר ירושלים4
3223-3022הפועל חיפה5
3233-3522מכבי נתניה6
2828-2422מכבי בני ריינה7
2733-2022עירוני ק"ש8
2431-2622הפועל ירושלים9
2437-2022מכבי פ"ת10
2329-1722בני סכנין11
2030-1622עירוני טבריה12
1544-2822מ.ס אשדוד13
1435-1722הפועל חדרה14

מכבי תצא לקיסריה: אחרי מה שקרה, עדיף שנשתוק

הצהובים יערכו מחנה אימונים לקראת הדרבי, שחקנים: "חייבים לקחת את עצמנו בידיים". איווניר יערוך שיחות אישיות. לקבוצה גם יחכה תפריט מיוחד

|
סבן, ביטון, ניבאלדו, וייני באימון (ליאור טימור)
סבן, ביטון, ניבאלדו, וייני באימון (ליאור טימור)

שחקני מכבי תל אביב יצאו היום (שני) ליום חופש, רגע לפני שייצאו למחנה האימונים המתוכנן לקבוצה בקיסריה, פחות משבוע לפני הדרבי.

בקבוצה רוצים לחסל את אווירת הנכאים אחרי ההפסד האחרון להפועל עכו, שהמשיך את ההדרדרות של הצהובים למקום השישי בליגה, אחרי למעלה מחודש שמכבי לא מנצחת.

"בשבוע הבא מחכים לנו שני משחקים חשובים", אמר שחקן שהתייחס לצמד המשחקים מול הפועל תל אביב ובשיקטאש בליגה האירופית, “כמובן שכרגע הראש שלנו רק בדרבי. לא צריך לדבר יותר מדי. אחרי התצוגות האחרונות עדיף שנשתוק. יש רק מקום אחד שאנחנו יכולים לדבר בו וזה על כר הדשא".

שחקנים בקבוצה נמנעו גם להתייחס ל-0:0 של הפועל ת"א מול הפועל ניר רמה"ש, שמנע מהפער לגדול לשש נקודות: “כרגע הטבלה זה הדבר האחרון שמעניין אותנו, אנחנו צריכים להתרכז ביכולת שלנו, שכרגע לא נראית מספיק טוב לצמרת".

מחר בבוקר תצא מכבי לקיסריה, למחנה האימונים שנקבע עוד טרם ההפסד לעכו, כשהמטרה של הצוות המקצועי היתה ונותרה, לבודד את השחקנים מכל התכונה שתהיה מסביב למשחק ולאפשר להם להתרכז בהכנות למפגש מול הפועל.

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
פרסומת
צפו בעכו מביסה את מכבי ת"א 0:3

אלא שאם הכוונה לפני עכו היתה למנוע מהשחקנים, הצעירים במיוחד, לספוג את הלחץ הטבעי שמוקרן בשבוע שלפני, הרי שאחרי ההפסד בעכו, למחנה ישנה מטרה נוספת - למנוע מסיר הלחץ שנוצר בעקבות המצב של הקבוצה לפגוע בריכוז של השחקנים, ובמקביל לאחד אותם ולתת להם להתבשל אחד עם השני בארבעת הימים הקרובים, לשוב לשחק אחד בשביל השני, ולא להפיל אחריות כמו שהיה נראה במשחק האחרון מול עכו, כשהשיא היה ויכוח שפרץ בין ניבאלדו לסאבו פאביצ'ביץ' אחרי אחד מהשערים שספגה הקבוצה.

מרבית השחקנים לא מתעסקים במחנה האימונים והאם הוא טוב או לא לקבוצה, כפי שהגדיר זאת אחד מהם: “זה לא חשוב אם נעשה מחנה אימונים בים, במדבר, בקרית שלום או בקיסריה, אנחנו חייבים לקחת את עצמנו בידיים. המשחק ביום ראשון הוא לא משחק רגיל. כבר הוכחנו שאנחנו יודעים לשחק כדורגל, אבל ברגע ששום דבר לא מצליח חוסר הביטחון מתחיל לדבר. חייבים להחזיר לעצמנו את הביטחון ולקהל את האמונה".

עומר ורד, ברק לוי (ליאור טימור)
עומר ורד וברק לוי מתמתחים (ליאור טימור)
 

אחרים מודים שהם לא יודעים אם מחנה האימונים אכן יעזור או שמא יגביר את הלחץ לקראת המשחק: “זה לא משהו שקורה בדרך כלל. אף פעם לא יצאנו לפני משחק גדול לשבוע של מחנה אימונים. בלי שום קשר לכולם ברור מה משמעות המשחק הזה. יכול להיות שאולי בדרך הזו יקרה משהו חיובי, אבל את זה נוכל לבחון רק ביום ראשון".

אגב, מוטי איווניר, שלא הטיף לשחקניו באסיפה הקצרה שערך בקרית שלום, בעיקר לאור האכזבה שלו לטענתו מהתנהגות של מספר שחקנים ש"הביאו לי חומר למחשבה", כפי שאמר במילים הבודדות שהוציא, צפוי לערוך מספר שיחות אישיות במהלך המחנה. כמו כן, יש כוונה ברורה, להבהיר לשחקנים עד כמה המשחק הזה חשוב ולאו דווקא בגלל הסיטואציה אליה נקלעה הקבוצה.

דור מיכה, דאבור, ניבאלדו (ליאור טימור)
דור מיכה, דאבור וניבאלדו. מנסים לנקות את הראש לפני הדרבי (ליאור טימור)
 

גם בנוגע למשמעת בצוות המקצועי לא מתכוונים לוותר, וידאגו שהשחקנים יתכוננו למשחק הזה תחת מעקב צמוד בנוגע לחיים הספורטיביים מה שכולל תזונה, אימונים ומנוחה נכונה. כל זאת כשלשחקנים עצמם לא צפוי נופש. מכבי אמורה להגיע מחר בשעות הבוקר לקיסריה, ומיד לערוך אימון ראשון. לאחר מכן תערוך הקבוצה אימון ערב, כשביומיים שלאחר מכן סדר האימונים יהיה זהה. ביום שישי תערוך הקבוצה אימון נוסף, ולאחר מכן תשוב למרכז. בשבת יערכו הצהובים את האימון המסכם.

בתוך כך, ממתינים בקבוצה לדעת אם הבעלים מיץ' גודלהאר יחליט בסופו של דבר לנחות בארץ לקראת שבוע המשחקים הקרוב בדרבי ומול הטורקים בליגה האירופית. הערכות הן, שלמרות עיסוקיו הרבים שבגללם הוא מתלבט אם לנחות או לא, בסופו של יום הוא יגיע ארצה, אך כנראה יהיה זה סמוך לדרבי.

מיץ´ גולדהאר (משה חרמון)
מיץ´ גולדהאר. אם יגיע, כנראה זה יהיה בסמוך לדרבי (משה חרמון)
 

ONE - מספר 1 בספורט
אסור לפספס
נגןהכלבה ששברה שיא גינס בגלישה על סקייטבורד
הכלבה ששברה שיא גינס בגלישה על סקייטבורד
נגןמסי ולברון משתפים פעולה בפרסומת חדשה
מסי ולברון משתפים פעולה בפרסומת חדשה
נגןבליגנהאם נבוך אחרי השספג השחלה מקורטואה
בלינגהאם נבוך אחרי שספג השחלה מקורטואה
נגןלאמין ימאל ואבא המציאו ריקוד טיקטוק חדש?
לאמין ימאל ואבא המציאו ריקוד טיקטוק חדש?
/* LAST / NEXT ROUNDs */