יום ראשון, 01.02.2026 שעה 16:08
ליגת ווינר סל 25-26
291148-138015הפועל ת"א
271144-135115מכבי ת"א
261150-121815הפועל העמק
261329-142415בני הרצליה
251189-128415הפועל ירושלים
241248-122315הפועל חולון
211372-129415עירוני קריית אתא
211289-126815עירוני רמת גן
211337-129215הפועל ב"ש/דימונה
201280-121215מכבי ראשל"צ
201273-119615עירוני נס ציונה
181298-121015מכבי רעננה
181306-117415אליצור נתניה
161164-100115הפועל גליל עליון

גיא לביא: אני מרגיש בבית, הכל פשוט מתחבר לי

הגארד הצעיר של בני השרון/הרצליה על ה-99:96 לירושלים: "טוב שלא התפרקנו, לא פחדתי". בקבוצה נוטים להאריך את חוזהו של לואסון. צפו בתקציר

|
גיא לביא. פתיחה מצוינת מבחינתו (יניב גונן)
גיא לביא. פתיחה מצוינת מבחינתו (יניב גונן)

בני השרון/הרצליה מודל 2011/12 היתה קרובה לחולל את ההפתעה הגדולה של המחזור הראשון אמש (שני) במלחה מול הפועל ירושלים, אך בסופו של דבר הפסידה לאחר הארכה 99:96. למרות ההפסד, ראשי הקבוצה, לני רקנאטי ואלדד אקוניס, יכולים לשאוב הרבה אופטימיות מהמשחק.

הקבוצה של רועי חגאי, במשחקו הראשון כמאמן ראשי בליגת העל, הגיעה למשחק מול ירושלים העדיפה של עודד קטש כאנדרדוג מובהק ואחרי קיץ קשה וחסר מזל. עם זאת, היא התמודדה שווה בשווה באחד ממגרשי החוץ הקשים בליגה וגררה את הירושלמים למשחק צמוד ומותח שהוכרע רק לאחר הארכה.

עם שבעה שחקנים בלבד ברוטציה, לחגאי הסגל הקצר ביותר בליגה והחיסרון שלו בשחקנים מקומיים בכירים בולט. אך מי שניצל זאת היטב כדי להבליט את כישרונו היה הגארד הצעיר, גיא לביא. הקיץ החליטה עיריית רעננה לפרק את האיחוד ואחת מטענותיה היתה שאין מספיק ייצוג לבוגרי מחלקת הנוער של רעננה בסגל של הקבוצה הבוגרת. כמה אירוני שלביא בן ה-19, בוגר מחלקת הנוער של מכבי רעננה, היה השחקן המצטיין של השרונים במשחק הפתיחה של העונה.

לביא קלע 15 נקודות, קלט ארבעה ריבאונדים, מסר שני אסיסטים וחטף פעמיים ב-35 דקות, אבל השורה הסטטיסטית לא מספרת את כל הסיפור. כבר בתקופת ההכנה הראה לביא שהוא בדרך לעונת פריצה ולמרות גילו הצעיר והעובדה שזאת הפעם הראשונה ששיחק מספר דקות דו ספרתי במשחק בליגה הבכירה, לביא נראה כמו שחקן מנוסה ולא התבייש לקחת אחריות וזריקות מכריעות בדקות הסיום. כבר במחזור הראשון הוא פתח פער משמעותי במירוץ לתואר תגלית העונה.

96:99 דרמטי לי-ם על בני השרון, צפו

ביום שאחרי ההפסד אמר לביא ל-ONE: "הובלנו ברוב שלבי המשחק ושיחקנו מצוין, אבל בסוף הפסדנו בגלל כמה החלטות שגויות שנבעו בעיקר מחוסר ניסיון. חוץ מארז כץ, אף אחד פה לא מכיר את ליגת העל וזה השפיע עלינו ברגעי ההכרעה וברגעי לחץ. אנחנו מרוצים מהמשחק וזה עושה לנו הרגשה טובה שלא התפרקנו במלחה".

סטרוברי: צריכים לפתוח יותר טוב

בנוסף סיפר לביא על ההרגשה הטובה שלו מאז שחזר לקבוצה: "מתחילת השנה אני מרגיש מצוין פה בבני השרון/הרצליה. אני אוהב להיות פה ונהנה, הכל מתחבר לי. באתי עם ביטחון, לא פחדתי ושיחקתי כמו שאני יודע. יש לי חיבור מצוין עם רועי ואלדד ועם כולם. חתמתי פה על חוזה לטווח ארוך כי ידעתי שהאנשים פה הם אחלה אנשים ואני מרגיש בבית".

על החזרה שלו לליגת העל אחרי עונת התחשלות בלאומית הוסיף לביא: "השנה שעברה היתה שנת מעבר, כי סיימתי גיל נוער ורציתי לשחק, אז הלכתי ללאומית והיתה לי שנה די טובה. היה לי קיץ מצוין עם הנבחרת והרגשתי שאני צריך לשחק בליגת העל ולשאוף למצוינות".

ארז כץ.  (יניב גונן)
ארז כץ. לביא: "חוץ ממנו, אף אחד פה לא מכיר את ליגת העל" (יניב גונן)
 

במחזור השני של הליגה, יארחו לביא וחבריו את מכבי חיפה באולם היובל שבהרצליה. טרבור בוקר עדיין פצוע, אך למרות שהוא לא צפוי לשחק מול חיפה במשחק הבית הראשון של הקבוצה העונה, הוא נמצא בשלבים מתקדמים של החלמה ואמור לחזור לפעילות מלאה בקרוב.

בינתיים, קני לואוסון, שהגיע כמחליף זמני לבוקר, עושה צרות טובות לאקוניס וחגאי ונראה מצוין. אמש היה לואסון מהמצטיינים במשחק מול ירושלים וסיים כקלע השני בקבוצה עם 22 נקודות ותשעה ריבאונדים, כולל השלשה ששלחה את המשחק להארכה. לואסון חתום בבני השרון על חוזה חודשי ובינתיים נוטה הקבוצה להאריכו עד לתום העונה, כאשר בכל משחק יצטרך חגאי לבחור בארבעה מתוך חמשת הזרים שלרשותו.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלמה חשוב שיהיה לך שחקן קירח בקבוצה?
למה חשוב שיהיה לך שחקן קירח בקבוצה?
נגןמסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
מסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
נגןנטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
/* LAST / NEXT ROUNDs */