אולי מכבי חיפה התבלבלה וחשבה שגם השנה יש קיזוז. חמישה ימים לפני המשחק מול א.א.ק לרנקה בליגה האירופית הירוקים הפגינו את אחד המשחקים החלשים ביותר שלהם בשנים האחרונות והפסידו 1:0 למ.ס. אשדוד באצטדיון הי"א.
אם היה מדובר רק באיבוד של שלוש נקודות, היינו נותנים הנחה לאלישע לוי וחניכיו, אבל מלבד בעיטה מקרית של עידן ורד ברחבה, חיפה לא הגיע לאף מצב ליד השער של אופיר מרציאנו. הירוקים היו עצבניים, לא מדויקים, הגנתיים (אלישע החליט לספסל את עידן ורד ולאחר מכן, ב-0:0, הכניס את האחרון במקום ולדימיר דבאלשווילי) וחסרי ברק.
אשדוד, שגם כן לא הבריקה, ניצלה בסופו של דבר את החולשה של חיפה ושמונה דקות לסיום כבשה את שער הניצחון. עידן שדה מצא את דוד רביבו ברחבה, כאשר אף שחקן של חיפה לא נמצא לידו. רביבו, שמנוסה במצבים האלה, גילגל פנימה מול שראנוב חסר האונים והעניק לקבוצתו ניצחון.
ד"א, יריבתה של חיפה, א.א.ק לרנקה, סיימה ב-1:1 מול אולימפיאקוס ניקוסיה בליגה הקפריסאית.
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Remaining Time -0:00
This is a modal window.
The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
צפו במכבי חיפה מפסידה 1:0 באשדודVideo Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Remaining Time -0:00
This is a modal window.
The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
אלישע לוי: איבוד נקודות קריטיעבור אשדוד, ששיחקה רק שני משחקים העונה, לאחר שמשחק פתיחת העונה שלה נדחה בשל המצב הבטחוני בדרום, השיגה את ניצחונה הראשון העונה וכעת היא יכולה להסתכל קדימה, כי היו לא מעט פנים מודאגות במועדון לאחר ההפסד 4:0 למכבי ת"א.
 |
יוסי מזרחי וניר דוידוביץ´ בשיחה ידידותית לפני המשחק (יוסי ציפקיס) |
|
|
מחצית ראשונה
דקה 6: המשחק נפתח על מי מנוחות, אבל הנעת הכדור הטובה של חיפה איפשרה לה להגיע להזדמנות ראשונה. קטן ותמיר כהן התמסרו מצד ימין, הראשון הרים כדור מדויק לראשו של עמאשה שחיכה ברחבה, אבל הנגיחה של מלך שערי הליגה הלכה ישר לידיים של מרציאנו.
 |
יניב קטן. הקפטן פתח בהרכב (יוסי ציפקיס) |
|
|
דקה 8: אדיר טובול התקדם ללא הפרעה באגף שמאל והחליט לנסות את מזלו מ-40 מטרים. הכדור חלף סנטימטרים בלבד מעל קורת שערו של שראנוב.
דקה 18: באשדוד התחילו להבין שחיפה לא כל כך מאיימת וכדור חופשי מדויק של דוד רביבו מצא את הראש של ראש ברחבה, אבל הנגיחה של הבלם הלכה גבוה מעל לשער. עוד הזדמנות אבדה.
 |
אמברוז יורד לתיקול על קטן (יוסי ציפקיס) |
|
|
דקה 27: בעקבות מיעוט המצבים ליד שני השערים, האירוע המשמעותי ביותר בדקות האלו היה בעיטה של משה בן לולו לראש של סארי פלאח. אלון יפת הסתפק בכרטיס צהוב לחלוץ הסורר.
דקה 31: תמיר כהן חימם את הרגל עם בעיטה חזקה מ-20 מטרים אחרי הנעת כדור מסודרת. הכדור לא מצא את המסגרת, אבל סוף סוף נראו חיוכים על הספסל של חיפה לאור החצי מצב אליו הגיעה הקבוצה.
 |
דגני נאבק עם אמברוז (יוסי ציפקיס) |
|
|
דקה 41: לאלה שסובלים מנדודי שינה, צפיה חוזרת של המחצית הראשונה באצטדיון הי"א תכניס אתכם לתרדמת ארוכה מאוד. מומלץ.
מחצית שניה
דקה 46: אלישע לוי כנראה חשב ש-0:0 זו תוצאה טובה, כאשר הכניס קשר, את עידן ורד, במקום חלוץ, ולדימיר דבאלשווילי. באשדוד עלה עדי קינדה במקום טימור אביטן, שערך בכורה עונה.
 |
אייל גולסה מוציא את חיפה קדימה. זה לא ממש עבד במחצית הראשונה (יוסי ציפקיס) |
|
|
דקה 49: קינדה קיבל הזדמנות לקנות את עולמו, כשדוד רביבו העביר לו כדור מדוד מאגף לאגף, אך הראשון המשיך לרשת החיצונית בלבד.
דקה 52: למרות ההרכב של אלישע, ההגנה של אשדוד החלה להיכנס לפאניקה וזה כמעט עלה לה בשער. עידן ורד השתלט על כדור תועה ברחבה ובעט, מרציאנו התעופף והדף. דקה לאחר מכן היה זה קטן שניסה את מזלו מרחוק, אבל שוער אשדוד היה מוכן ועצר.
 |
יאיא סיידו מוסר לפני שדוד רביבו מגיע (יוסי ציפקיס) |
|
|
דקה 70: למרות ההתעוררות המסוימת, חיפה התקשתה להגיע למצבים ליד הרחבה הצפופה של אשדוד והאוהדים שלה התחילו לאבד את הסבלנות ולקרוא בוז. דקה לאחר מכן עידן ורד בעט חזק מזווית אלכסונית, אך הכדור הורחק.
דקה 81: ההגנה של חיפה נרדמה ואיפשרה לטובול להעביר כדור רוחב לתוך הרחבה. עידן שדה חיכה ורק היה צריך לכוון את הכדור פנימה, אבל הוא החמיץ את המטרה ואיבד צ'אנס נהדר.
 |
גדיר. גם הכניסה שלו לא עזרה (יוסי ציפקיס) |
|
|
דקה 82 - 0:1 למכבי חיפה: בסופו של דבר המשחק הנרפה עלה לחיפה ביוקר. עידן שדה העביר כדור עומק לרחבה ודוד רביבו השתחל מאחורי ההגנה של חיפה, השתלט על הכדור וגילגל פנימה מול שראנוב חסר האונים. יתרון מפתיע לאשדוד. דקה לאחר מכן כדור שפגע בימפולסקי כמעט נכנס פנימה.
 |
מרציאנו חוגג את שער היתרון (יוסי ציפקיס) |
|
|
מ.ס. אשדוד: אופיר מרציאנו, עופר ורטה, אפא אמברוז, ישראל ראש, יאיא פטי, אדיר טובול, ניר ביטון, דוד רביבו, אורי מגבו (עידן שדה/56), טימור אביטן (גדי קינדה/46) משה בן לולו (רוג'ר קולה/71).
 |
דוד רביבו מקבל נשיקה (יוסי ציפקיס) |
|
|
מכבי חיפה: בויאן שראנוב, אייל משומר, סארי פלאח, אוראל דגני, טאלב טוואטחה, אייל גולסה, תמיר כהן (מוחמד גדיר/61), סיידו יאיא, יניב קטן (דלה ימפולסקי/71), ולדימיר דבאלשווילי (עידן ורד/46), ו-וויאם עמאשה.
 |
גאדיר אחרי עוד איבוד כדור של חיפה (יוסי ציפקיס) |
|
|
 |
שחקני מכבי חיפה. ככה לא נראית אלופה (יוסי ציפקיס) |
|
|