יום חמישי, 18.12.2025 שעה 03:45
יורובאסקט 25-26
 בית 1 
17671-8129טורקיה1
10460-5206סרביה2
9472-4916לטביה3
8453-3736פורטוגל4
6397-3525אסטוניה5
5434-3385צ'כיה6
 בית 2 
18683-8999גרמניה1
14761-7869פינלנד2
12559-5957ליטא3
7503-4826שבדיה4
6484-3545בריטניה5
6455-3785מונטנגרו6
 בית 3 
16692-7639יוון1
10417-4736איטליה 2
10549-5267גאורגיה3
9481-4736בוסניה4
7354-3975ספרד 5
5460-2955קפריסין6
 בית 4 
11550-5577פולין1
11628-6447סלובניה2
10471-5316צרפת3
9485-4966ישראל4
7403-3635בלגיה5
5439-3635איסלנד6

שיבק: העתיד מדאיג, אני רוצה להאמין באקדמיה

מאמן הנבחרת סיכם את היורובאסקט אחרי ה-95:96 על איטליה. גרין: "דברים צריכים להשתנות כדי שאשוב לנבחרת". צפו בתקציר (שי לוי, שליח ONE לליטא)

|
אריק שיבק מרים ידים. דאגה מן העתיד (שי לוי)
אריק שיבק מרים ידים. דאגה מן העתיד (שי לוי)

נבחרת ישראל סיימה הערב (שני) את דרכה באליפות אירופה, אבל לפחות היא עשתה זאת עם ניצחון. הכחולים-לבנים גברו 95:96 על איטליה, שאף היא איבדה סיכוי להעפיל לשלב הבא טרם המשחק, באופן הכי דרמטי שיכול להיות.

השחקנים של אריק שיבק כבר הובילו ביתרון של 21 הפרש ונראו בדרך הבטוחה לעבר הניצחון, אלא שרבע רביעי איום, בו קלעו 5 נקודות בלבד וספגו 24, גרם למחיקת ההפרש. שלשה דרמטית של אנדראה ברניאני שלחה את המשחק להארכה, שבסופה סל של יניב גרין מהעונשין הבטיח את הניצחון לאחר המתנה של מספר דקות בשל בירור של השופטים עם המזכירות.

"אלה היו הדקות הכי ארוכות בחיים שלי", אמר גרין בסיום, "דייויד בלו ידע שזה רגע מלחיץ, הוא בא להנעים לי את הזמן ודיברנו על דברים אחרים, כמו מה נעשה אחרי המשחק בלי שום קשר לאיך זה ייגמר. לשמחתנו זה נגמר בטוב.

"זה טוב לסיים ככה טורניר ולנצח משחק מול נבחרת כמו איטליה. זו הרגשה טובה למרות שלא הצלחנו להעפיל. אני תמיד שמח לבוא ולעזור לנבחרת, להילחם בהגנה אבל יש כמה דברים שהייתי רוצה שהם ישתנו עד שאני אגיע בפעם הבאה לקמפיין בנבחרת".

על היורובאסקט אמר הסנטר: "היתה לנו אליפות לא קלה, תמיד אנחנו באים כאנדרדוג, אבל תמיד בראש שלנו אנחנו הכי טובים ומסוגלים לעשות דברים יפים. המשחק הראשון שלנו נגד גרמניה הרג אותנו מנטאלית ואז הגיע המשחק מול צרפת, אבל החבר'ה לא נשברים גם אם אין סיכוי לעלות.

צפו בניצחון הדרמטי של ישראל

"ניצחנו שני משחקים חשובים שהחזירו את הכבוד לנבחרת ולמדינת ישראל. אני בא לנבחרת במטרה לעזור, אני תמיד שמח לעזור, לתת את הכל בהגנה ולנצח כל משחק, אבל דברים צריכים להשתנות בשביל שאני אבוא עוד פעם, ואני מעדיף לא לדבר על זה עכשיו”.

יותם הלפרין הוסיף: “זה מה שרצינו לעשות וזה מה שעשינו. אני לא זוכר דבר כזה (שנבחרת קולעת כל-כך מעט ברבע). אני חושב שבגדול היה חשוב לנו לקחת את המשחק הזה, חבל לנו על הרבע האחרון, אבל הכי חשוב זה שניצחנו".

יניב גרין: הדקות הארוכות בחיי

שיבק אמר: "היה משחק משונה. השחקנים שלי נגמרו לפני שהמשחק נגמר. זה לא שלא לקחנו זריקות לא נכונות, אלא שהכל היה קצר ולא נכנס, ובמקביל האיטלקים קלעו זריקות גדולות והענישו אותנו. הכל נכנס להם, גם הזריקות המשוגעות מהשלוש, ואחרי שלא הצלחנו לעשות את העבירה בהתקפה האחרונה, זה כמעט עלה לנו במשחק.

"עם זאת, אני שמח שהראינו הרבה מאוד אופי. הגענו להארכה הזאת שבורים והצלחנו להתיישר ולקחת את המשחק הזה. מראש הגדרנו לעצמנו להשיג שני ניצחונות, ולנסות לגנוב עוד אחד מגרמניה, סרביה או צרפת, ובזה לא עמדנו. אני מאוד שמח מאלישי כדיר, שחקן צעיר שלי. אני יכול לסמן אותו כשחקן עתיד בנבחרת בשנים הבאות".

המאמן הוסיף: "פעם כשאימנתי את נבחרת העתודה, שזכתה במדליית כסף, היתה לנו סיטואציה דומה מול צרפת. הובלנו ביתרון של 3 נקודות, עשינו עבירה והשופט נתנן 3 זריקות במקום 2, והגענו להארכה עם ראש למטה. אנשים היו בדאון, כולל המאמנים, אבל יורם מנחם, גיא פניני וגל מקל צעקו 'בוא ננצח את זה ונהיה גברים'. ואני מאוד שמח כי באנו מנקודה מנטאלית מאוד נמוכה להארכה".

גלינארי מול הלפרין ופניני (שי לוי (כתב))
הלפרין: "חבל על הרבע האחרון" (שי לוי)
 

במבט לאחור, אמר שיבק: "אני רואה את כל האליפות ואת הבתים האחרים ואני עדיין אומר שבהגרלה טובה יותר, ואנחנו רואים מי עולה סיבוב, אני מאמין שאנחנו בין 12 הטובות באליפות, אבל בטוח לא בין 8 הראשונות, כי הרמה מאוד גבוהה. ב-12 הראשונות אנחנו צריכים להיות".

על העתיד אמר המאמן: "אני לא יכול לנבא דברים, זה לא סוד שההמשך נראה מדאיג. לא סתם ציינתי את אלישי, כי אני מרגיש מאוד טוב שסוף סוף בא ילד מלמטה ואנחנו רואים נקודת אור מבחינת הצערת הנבחרת. יש לנו בעיה. חוץ מטל (בורשטיין), אפיק (ניסים) ויניב (גרין), כל שאר השחקנים צעירים, בני 25-27 וקטנים יותר. עומרי כספי רק בן 22. יש לפחות 6-7 שחקנים או יותר, שיכולים למשוך את העגלה עוד 5-7 שנים, ובתקופה הזאת אני מאמין באקדמיה, אני רוצה להאמין בזה. אני מאמין שמשם ייצא לנו משהו, ואם נצליח למשוך את השנים הללו, אנחנו נחזיק מעמד ברמה הזאת.

"אנחנו לא יכולים לברוח מזה שכל נבחרת שיש לה שחקן גבוה ברמה של ברניאני, נוביצקי, קיימן, קרסטיץ' ונואה, יש לנו בעיה איתם. כל הפטנטים של האיזוריות והכל, גורמים לקלעים להישאר לבד. אתה צריך או לחטוף סל בצבע או לחטוף שלשה מבחוץ. נחזור לארץ ונעשה את הסיכומים של את מי לאזרח בארץ".

ברניאני (שי לוי (כתב))
ברניאני. שיבק: "יש לנו בעיה עם שחקנים כאלה" (שי לוי)
 

פיאנג'יאני: הפסקנו לשחק, כועס על השחקנים
המאמן המפסיד, סימונה פיאנג'יאני, אמר: "אני כועס על כמה שחקנים שפשוט הפסיקו לשחק. הראינו שוב שיש לנו כמה בעיות רציניות. יותר מדי משחקים צמודים שאנחנו מפסידים והסיטואציה היא שאם השחקנים שלנו ירצו להמשיך לשחק, הם יצטרכו לרצות לנצח. עשינו קאמבק גדול, וזה לא הספיק. או ששכחנו לשמור, או שלא זרקנו את הזריקות הנכונות, שום דבר לא הלך".




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
לאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
נגןכך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
כך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
/* LAST / NEXT ROUNDs */