ליאור ליברובסקי
|
פתיחת הליגה הספרדית, שתוכננה לסוף השבוע הקרוב, תדחה בשבוע לפחות ולא תחל במועדה, לראשונה מזה 27 שנה. כך נקבע הבוקר, המועד האחרון בו יכלו השחקנים והליגה להגיע להסכמה שתמנע את פרוץ השביתה.
בתחילת השבוע הודיע ארגון שחקני הכדורגל בספרד (AFE) על שביתה מתוכננת, כאשר בשיחות עם נציגי מנהלת הליגה (LFP) במהלך השבוע לא הושגה פריצת דרך ונכון לשישי הפערים בין הצדדים עדיין גדולים. כך שלפי המסתמן, אוהדי מסי ורונאלדו יאלצו להמתין עוד קצת לפני שיצפו בביצועי שני הפנומנים בליגה.
השחקנים דורשים הבטחה כי משכורותיהם ישולמו במלואן, כאשר לדבריהם הקבוצות עדיין חייבות מעל 50 מיליון יורו לכ-200 כדורגלנים בספרד. בנוסף דורש האיגוד בשם הכדורגלנים הבטחה מהמועדונים כי חוזיהם יכובדו בכל מקרה, גם במקרה שהקבוצות יקלעו למשברים כלכליים.
"הבהרנו באופן ברור שכל השחקנים יתמכו בארגון הכדורגלנים", אמר חלוץ ברצלונה, דויד וייה, לסוכנויות הידיעות.
עיקר הבעיה נובעת מקשיים כלכליים אליהם נקלעו מועדונים בספרד, ביניהם ריאל סראגוסה, שהחלה תהליך של כינוס נכסים בקיץ וכן הרקולס ולבאנטה.
פרט לסראגוסה, שעלולה לרדת ליגה בעקבות מצבה הכלכלי, חמישה מועדונים נוספים ב'לה ליגה' נמצאים בשלבים שונים של כינוס נכסים- מלאגה, ראסינג סנטאנדר וכן שלוש העולות החדשות לליגה הבכירה ראיו וייקאנו, ריאל בטיס וגראנדה.
|
דוד וייה: "הבהרנו לכל השחקנים שיתמכו בארגון" (רויטרס) |
|
|
סך החובות של קבוצות הליגה הבכירה נאמד במעל ל-3 מיליארד יורו. בספרד גם אופן חלוקת ההכנסות ממכירת הזכויות לשידור המשחקים בטלוויזיה אינו שיוויני, כאשר החלק הארי מגיע לקבוצות הגדולות, בדגש על שתי הענקיות, ריאל מדריד וברצלונה. בעונה שעברה תוכננה שביתה בניסיון לשנות את חלוקת ההכנסות, אך השביתה נמנעה בהתערבות בית המשפט.הליגה השנייה נמצאת במצב חמור עוד יותר מהראשונה, כאשר 12 מועדונים מתוך 22 נמצאים בהליכים של כינוס נכסים או פשיטת רגל.