יום חמישי, 18.12.2025 שעה 10:48
ליגה לאומית 25-26
3218-3515מכבי פ"ת1
3213-2715מכבי הרצליה2
2515-1815הפועל כפ"ס3
2416-2215הפועל ראשל"צ4
2422-2515הפועל כפר שלם5
2321-2515מ.ס כפר קאסם6
2120-2215הפועל ר"ג7
2018-1915הפועל עכו8
2024-2315עירוני מודיעין9
1921-2115מ.ס קריית ים10
1822-1515הפועל רעננה11
1533-2615מכבי יפו12
1421-1915הפועל חדרה13
1425-1415בני יהודה14
1328-1415הפועל עפולה15
1023-1515הפועל נוף הגליל16

יחזקאל: לב גדול והרבה נשמה - זה מה שיקבע

מאמן ראשל"צ מתכונן לפתיחת הפלייאוף העליון מול מכבי הרצליה ב-16:00 ובטוח: "המשחקים יוכרעו על חוסן מנטלי ורצון. כל משחק הוא כמו גמר גביע"

|
ניסן יחזקאל, מאמין בשחקניו (דרור עינב)
ניסן יחזקאל, מאמין בשחקניו (דרור עינב)

שלבי ההכרעה של הליגה הלאומית יצאו לדרך היום (שישי) והודות לשיטת הקיזוז יהיה הפלייאוף העליון מותח ויוכרע רק במחזורי סיום העונה. הנפגעות העיקריות מהקיזוז הן כמובן שתי המובילות, הפועל כפ"ס ועירוני ניר רמה"ש שפער של 13 ושבע נקודות בהתאמה על פני המקום השלישי הצטמצם לשש נקודות הפרש של כפ"ס ושלוש בלבד של רמה"ש.

מי שיקוו לנצל את צימצום הפער ולהפעיל לחץ על המובילות הן מכבי הרצליה, שערב פתיחת הפלייאוף ממוקמת במקום השלישי והפועל ראשל"צ, שנמצאת מקום אחד אחריה עם נקודה אחת פחות. שתי הקבוצות תפגשנה לקרב ראש בראש (16:00, הרצליה) ולאחריו תתפללנה לאיבוד נקודות של כפ"ס ורמה"ש שתשחקנה בשבת.

מי שחזר להתאמן אחרי תקופה ארוכה שהיה פצוע וערך אימון ראשון השבוע, הוא השוער של הפועל ראשל"צ, אבירן דלל. דלל נפצע בפתיחת העונה והוחלף על ידי מאיר כהן שהגיע מסכנין. העונה הוא כבר לא ישוב לשחק אך בראשל"צ מקווים שלאט לאט ישוב לעצמו. כזכור, עד לפציעה הביעו בראשל"צ שביעות רצון רבה מהיכולתו של השוער הצעיר.

ההפסד במשחק הקודם לעירוני בת ים אומנם קטע את שבעת המשחקים ללא הפסד של הפועל ראשל"צ אך הוא לא העיב על האווירה הטובה השוררת בקבוצה, כפי שהעיד על כך מאמן הקבוצה, ניסן יחזקאל: "ההפסד לעירוני בת ים כואב כמו כל הפסד אבל אין לו השפעה שלילית על הקבוצה. הפסדנו נקודה וחצי אבל בפלייאוף כל משחק שווה שלוש נקודות אז יש מקום לתקן. אני קונה כל שמונה משחקים הפסד".

אוהדי ראשל&qout;צ חולמים על חזרה לליגה הבכירה (יוסי ציפקיס)
אוהדי ראשל"צ חולמים על חזרה לליגה הבכירה (יוסי ציפקיס)
 

"המשחק מול הרצליה הוא משחק חשוב כמו שאר משחקי הפלייאוף. כל משחק הוא כמו משחק גביע שבו אסור לטעות ואסור למעוד. אנחנו נגיע עם לב גדול והרבה נשמה ורצון לנצח את המשחק כי זה מה שקובע מעכשיו. כל הקבוצות בפלייאוף העליון הן קבוצות טובות שמאומנות היטב ולכן אני מאמין שהמשחקים יוכרעו על חוסן מנטלי ורצון", הסביר המאמן.

על השאלה מהם סיכויי הקבוצה להשיג את הכטיס לליגה הבכירה ענה יחזקאל: “אני לא אוהב לדבר על סיכויים, אנחנו צריכים לעבוד ולנצח כל משחק. אנחנו רוצים להיות כמו הפועל אשקלון בשנה שעברה, שניצחה ארבעה משחקים בפלייאוף ועלתה לליגת העל. בסופו של דבר יש לנו סיכויים טובים, אנחנו קבוצה טובה ששווה ליגת העל. את המטרה הראשונה, פלייאוף עליון, כבר השגנו ועכשיו אנחנו צריכים להשיג את המטרה השנייה, שהיא להתברג בין שלוש הראשונות, ואז אלוהים גדול".

ניסן יחזקאל.  (דרור עינב)
ניסן יחזקאל: "אנחנו רוצים להיות כמו הפועל אשקלון בשנה שעברה" (דרור עינב)
 

במשחקים נוספים שיערכו כולם באותה שעה, תתמודדנה קבוצות הפלייאוף התחתון. הכח עמידר ר"ג תארח בוינטר את הפועל נצרת עילית כשהשתיים יעלו למשחק בידיעה שהפסד עשוי לדרדר אותן אל מתחת לקו האדום. עירוני ג'ת אל-אהלי תתארח אצל עירוני בת ים בניסיון להשאיר לעצמה סיכוי להישאר בליגה. מכבי ב"ש תארח את האחרונה בטבלה, אחווה עראבה, שחייבת לנצח על מנת שהסיכוי הקלוש שנשאר לה להישאר בליגה לא יחמוק.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
לאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
נגןכך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
כך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
/* LAST / NEXT ROUNDs */