דנה בהט
|
בעיית הגזענות וההתפרעות של אוהדים במגרשים הגיעה גם לפרקליטות המדינה. פגישה נערכה אתמול (חמישי) אצל המשנה לפרקליט המדינה, עו"ד שי ניצן, בהשתתפות נציגי המשטרה, הפרקליטות, עו"ד משה אביבי, תובע ההתאחדות לכדורגל שלום אבן עזרא והקרן החדשה לישראל.
נציגי ההתאחדות אמרו כי במסגרת העונשים העומדים לרשותם: משחקים ללא קהל, קנסות גבוהים והפחתת נקודות, קשה למנוע את התופעה אך זה עוזר להוריד אותה במידה ניכרת.
בין היתר נשקלים בפרקליטות שני מהלכים: להגדיר קריאות גזעניות כהפרת סדר המונית ובאמצעות ההגדרה המחודשת יהיה ניתן להפסיק משחק עד להפסקת הקריאות הגזעניות או להפסיקו לחלוטין. כמו כן, נשקלו גם קנסות גבוהים שיוטלו על אוהדים.
הפרקליטות ביקשה לנסות ליישם זאת כבר במשחק הקרוב, ברבע גמר גביע המדינה בין הפועל תל אביב לבית"ר ירושלים. תגובת ההתאחדות למהלך: "בישיבה בה נכחו נציגי ההתאחדות לכדורגל, משטרת ישראל, הפרקליטות והקרן החדשה, נאמר באופן חד-משמעי כי על המשטרה מוטלת החובה לאכוף עבירות של קריאות גזעניות ובמידת הצורך להרחיק את העבריינים מהאצטדיון".
|
התובע שלום אבן עזרא. נכח בפגישה (יניב גונן) |
|
|
"אם יווצר מצב של יציעים שלמים שקוראים קריאות גזעניות, על המשטרה לעשות כל מאמץ להפסיק את התופעה. עליהם לפנות את כל היציע. לשופט המשחק ולמשקיף אין את הסמכות התקנונית להפסיק משחק בשל קריאות גזעניות, אלא לרשום זאת בדו"ח בתום המשחק ולהעבירו לתובע".
"חשוב לציין שבמהלך ישיבה זו נאמר שלאור העונשים שהוטלו על ידי בית הדין של ההתאחדות ניכרת ירידה ברמת האלימות והגזענות בליגת העל".