ליאור ליברובסקי
|
ביקורו בישראל של לארי פרובסט, יו"ר הוועד האולימפי האמריקאי, כלל את הטקסים המחייבים מעמד נכבד זה, כולל חלוקת המתנות המסורתית. חבר הוועד האולימפי הבינלאומי אלכס גלעדי, ניצל את ההזדמנות להעברת מסר פוליטי והקדיש לפרובסט שעון מיוחד מאולימפיאדת מוסקבה, 1980.
האמריקאים החליטו אז להחרים את האולימפיאדה בגלל עימות עם המארחת ברית המועצות ודרשו מישראל גם כן לא להשתתף במשחקים, בקשה שהוועד האולימפי של ישראל נענה לה. 31 שנה אחר כך נחתם הסכם שיתוף פעולה ראשון בין הגופים, כאשר הוועד האמריקאי יסייע לישראל בכל הקשור לשיטות אימון, רפואת ספורט, ניהול וייעוץ טכני, למשל בנושא אחזקת מתקנים.
במהלך השהות בישראל פרובסט יבקר גם בירושלים, חיפה ונצרת אך לא יקיים את הביקור המקביל ברשות הפלסטינית. עם זאת הוא הזכיר כי ב-21 יוזמנו לרומא ראשי שני הוועדים האולימפיים, ג'יבריל רג'וב הפלסטיני ועמיתו צביקה ורשביאק, כדי לקבל מענק מיוחד על שיתוף הפעולה והיחסים הטובים.
פרובסט נשאל על העיכוב בחתימה על הסכם זכויות שידור והשיב כי הוועד העולמי נמצא כעת במו"מ עם מספר גורמים ועד יוני הקרוב נתבשר מי ישדר את משחקי ריו 2016.
"מדובר בהסכם בגובה העיניים", התגאה יו"ר הוועד האולימפי צבי ורשביאק. הכי חשוב לנו במסגרת ההסכם זה נושא חילופי המאמנים. אני משוכנע שההסכם יקדם את הספורטאים בישראל, לקראת ריו במיוחד. המאמנים והספורטאים ידעו לנצל זאת ונוכל גם לתרום לוועד האמריקאי ונהיה לכאלה שנותנים, לא רק לוקחים".
עיקר שיתוף הפעולה יתבטא כאמור בחילופי מידע, הכשרת מאמנים, הדרכות מקצועיות וחילופי רעיונות לשיפור הניהול ופיתוח לוגיסטי. המנכ"ל אפרים זינגר הדגיש: "אם אנחנו רוצים הישגים, בואו נחתום על ההסכם".
|
חברי הוועד האולמפי עם היו"ר האמריקאי (מור שאולי) |
|
|
פרובסט התרשם מאטרקציית 'החווייה האולימפית' וציין כי יפעל להקים משהו דומה בארה"ב. הוא הדגיש כי הוועד האמריקאי לא יממן בניית אצטדיונים ואולמות "אבל נשמח לסייע בניסיון ובמומחיות שלנו". פרובסט הודה על ההזמנה והוסיף כי זה כבוד גדול עבורו לבקר בישראל.
מחר אחר הצהריים יתקיים במתחם הוועד האולימפי טקס מיוחד בעקבות הישגו של אלכס שטילוב באליפות אירופה, מקום שני, והמתעמל יזכה למענק בגין הצלחתו בתחרות.