יום חמישי, 06.03.2025 שעה 13:37
ONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורט
יורוליג 24-25
74%2211-237727אולימפיאקוס1
67%2174-220827פנרבחצ'ה2
63%2251-235927פנאתינייקוס3
61%2317-242128מונאקו4
59%2334-232627באיירן מינכן5
59%2165-221127הכוכב האדום6
57%2381-239028פאריס7
56%2302-231027אולימפיה מילאנו8
56%2136-225127פרטיזן בלגרד9
52%2283-235527ברצלונה10
52%2237-229227ריאל מדריד11
48%2119-210227ז'לגיריס קובנה12
48%2234-230127אנדולו אפס13
41%2283-218227ליון וילרבאן14
41%2232-218627באסקוניה15
26%2424-228527מכבי ת"א16
26%2287-215427וירטוס בולוניה17
15%2459-211927אלבה ברלין18

סופו: רוצה לקבל את בארסה שוב, לא ניתן לה לנצח

סנטר מכבי ת"א הביט קדימה אחרי ההפסד 92:85 לאלופת אירופה והמקום ה-2 בטופ 16: "הכל יכול להיות בהצלבה". פארגו: "אנחנו בני אדם. הביטחון לא נעלם"

|
סופו מול ברצלונה.
סופו מול ברצלונה. "נראה מה יהיה בהמשך" (יניב גונן)

"הו ברצלונה, ברצלונה", כך אומר השיר הנודע של ג'ו עמר המנוח וכך בדיוק גם זמזמו לעצמם אוהדי מכבי תל אביב. זאת לאחר שראו אמש (חמישי) את קבוצתם סופגת הפסד ביתי כואב לאלופת אירופה ברצלונה, שהגיעה להיכל נוקיה ויצאה עם ניצחון גדול 85:92 ועם המקום הראשון בבית 6 שיעניק לה יתרון ביתיות חשוב בהצלבה.

הצהובים קיבלו די בתדהמה את ההפסד לקטאלונים, בעיקר לאור ההפסד עם פתיחת השלב והעובדה כי היו בטוחים שיצליחו להשיג את הנקמה המתוקה דווקא בישראל. על אף שבקבוצה מנסים לשדר כי הכל תקין, לחץ מסוים הצטבר בקרבם של לא מעט בעלי תפקידים, שראו את הקבוצה מאבדת כיוון במאני טיים.

בימים הקרובים מתכוונים במכבי להמשיך במגמת חידוש החוזים של השחקנים. המאמן דייויד בלאט, כבר הבהיר כי הוא מעוניין לשמור כמעט על כל התלכיד הקיים גם בעונה הבאה.

במכבי  לא מצליחים להגיע עם דורון פרקינס להסכם מחודש כבר חודשיים וחצי, זאת למרות שכבר הגישו לו מספר הצעות שלא נענו בחיוב או בשלילה. במכבי שמו לעצמם בראש סדר העדיפויות את החתמתו של הרכז המוכשר כאשר גם ג'רמי פארגו, דייויד בלו וצ'אק אידסון נכנסים לרשימת השחקנים המבוקשים לעונה הבאה.

סנטר הצהובים, סופוקליס שחורציאנטיס, שדווקא רשם בערב מצוין, סיפר ל-ONE על התחושות לאחר ההפסד: "אני מקווה שנפגוש את ברצלונה בהמשך, בפיינל פור. זה היה הפסד מאכזב מאוד. לברצלונה יש הרבה שחקנים מנוסים וטובים ואני מקווה שנפגוש אותם העונה כמה שיותר מאוחר. אם זה יקרה, זו כבר תהיה סיטואציה אחרת לגמרי ולא ניתן להם לנצח אותנו בפעם השלישית העונה. גם לכל אחת מהקבוצות יהיה הרבה יותר מה להפסיד. אבל קודם כל יש את ההצלבה וחבל לדבר על מה יהיה בהמשך".

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
פרסומת
"עשינו את שלנו בזה שהגענו לטופ 8"

הצהובים, שכבר זכו להזדמנות נוספת לנצח לאחר שכפו הארכה, התקשו עוד יותר מול האורחים. היווני ניסה להסביר מדוע: "קשה לי להבין מה קרה לנו בדקות האחרונות, לא הצלחנו לעשות כלום כמעט בהארכה, לא שיחקנו את ההגנה שלנו שהתרגלתם כל כך לראות מאיתנו. הצלחנו לשמור אותם היטב במחצית הראשונה, אבל במחצית השניה ממש התקשנו, השארנו אותם להרבה זריקות פשוטות והם ניצלו כל אחת מהן. הכל בסוף מתחיל מהגנה נכונה. שיחקנו טוב, אבל לא היה ממונטום".

"לא תהיה להפסד הזה השפעה מנטלית עלינו", הוא הבהיר. "לא משנה מה יגידו, אנחנו קבוצה של חבר'ה טובים, מגובשים ושאכפת להם אחד מהשני, אף אחד כאן לא ישבור את הכלים כי הפסדנו לברצלונה בבית. ברור לגמרי שהיינו צריכים לנצח ולהוכיח שאנחנו טובים יותר ולצאת עם ידינו על העליונה".

פרקינס, אליהו וסופו מעכלים את ההפסד הביתי (יניב גונן)
פרקינס, אליהו וסופו מעכלים את ההפסד הביתי (יניב גונן)
 

יש שיגידו כי מכבי ניצחה העונה רק את הקבוצות החלשות ולא זכתה לחגוג ניצחון על הגדולות, גם לא בבית. שחורציאניטיס אמר בנושא: "לא שהיו לנו ניצחונות קלים, נתנו מעצמנו מאה אחוז כל הזמן. מה שמתסכל הכי הרבה זה שפשוט לא שיחקנו טוב מול ברצלונה, לא היינו טובים וכרגע אנחנו נמשיך לעבוד על הדברים שאנחנו זקוקים לשיפור. היו לנו רגעי מפתח לחזור למשחק ולא היינו בפוקוס, ניסינו מאוד, גם פיזית וגם מנטלית, אבל זה פשוט לא עבד".

"אין קבוצות חלשות ביורוליג, כל קבוצה בשלב הזה הרוויחה את המקום שלה בצדק. היו תוצאות מעניינות וזה קצת נמאס לשמוע שכל הזמן מזלזלים בדברים שעשינו ובקבוצות מולן שיחקנו. עבדנו קשה כדי לנצח כל אחת ואחת מהן ועשינו דברים יפים. אז לא צריך לשפוט אותנו כי הפסדנו לברצלונה בבית שלנו", הוא אמר.

שחקני ברצלונה מאושרים. סופו: &qout;לא צריך לשפוט אותנו בגלל ההפסד הזה&qout; (יניב גונן)
שחקני ברצלונה מאושרים. סופו: "אין לשפוט אותנו בגלל ההפסד הזה" (יניב גונן)
 

עוד הוסיף: "כל הספקולציות לגבי השלב הבא הן סתם סיפורי מעשיות. זה לא משנה אם יש קבוצה גדולה יותר או קטנה יותר בשלב הבא. הכל יכול להיות, תקני אותי אם אני טועה, אבל פרטיזן בלגרד שכביכול היתה קטנה יותר לא הפתיעה את מכבי כאן בבית בשנה שעברה, למרות שהיה לה יתרון ביתיות?".

על המשחק הלא משמעותי מול רומא בשבוע הבא אמר סופו: "אנחנו צריכים להיזהר גם במשחק האחרון שלנו מול רומא, שם אנחנו בטח לא רוצים להפסיד, על אף העובדה שזה משחק לפרוטוקול. הם יבואו וינסו לעשות את המקסימום שלהם בשביל להפתיע אותנו ואסור לנו לתת אפשרות כזו בכלל, אנחנו צריכים להיות רציניים".

גם הרכז האמריקני, ג'רמי פארגו, שהיה אחד הבולטים בשורות הצהובים ניסה להסביר את ההפסד הכואב בבית: "לא שיחקנו את משחק ההגנה של מכבי, איבדנו כדורים חשובים וזריקות. החבר'ה של ברצלונה גרמו לנו לשלם על כך. אסור לתת לקלעים כל כך טובים מרחב מחיה כל כך גדול. עשינו הרבה טעויות במהלך המשחק, אז בשלב כלשהו כבר לא חשבנו על הפרש הסלים שבו היינו צריכים לנצח. היה צריך לנצל כל רגע על המגרש".

פארגו עם בלו והנדריקס. &qout;היינו צריכים לנצח, זה לא קרה&qout; (יניב גונן)
פארגו עם בלו והנדריקס. "היינו צריכים לנצח, זה לא קרה" (יניב גונן)
 

"אני לא חושב שאיבדנו את הביטחון בדקות האחרונות של המשחק", העריך פארגו. "פשוט עשינו הרבה טעויות לא הכרחיות ששיבשו את המשחק. על מה רציתם ששחקנים ייקחו אחריות? אני לא מצליח להבין את זה. אני לא רואה את זה כמוכם, אני לא חושב שאיבדנו את הביטחון ולא לקחנו אחריות. אם מישהו לא קלע 20 נקודות ברגע האחרון, אז הוא לא לקח אחריות? זה משחק קבוצתי, כולנו ביחד מנצחים או מפסידים. היינו צריכים לנצח מעל עשר הפרש ולצערי זה לא קרה".

"אנחנו בני אנוש כמו כולם, אנחנו עושים טעויות ואני לא מאמין שלהפסד הזה תהיה השפעה גדולה כל כך בהמשך. נמשיך הלאה כדי להשתפר", סיכם פארגו.




טוען תגובות...
הוסף תגובה
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש
שגיאה
אסור לפספס
נגןאנטוני וממפיס עם טכניקה עילאית בפרסומת
אנטוני וממפיס עם טכניקה עילאית בפרסומת
נגןלוקה בהלם: לברון בדרך ל-70,000 נקודות?!
לוקה בהלם: לברון בדרך ל-70,000 נקודות?!
נגןזהו זה: יש לנו זוכה בתואר שנה השנה בעלם
זהו זה: יש לנו זוכה בתואר שער השנה בעולם
נגןהצצה ליום כיף של מנור סולומון ודנה
הצצה ליום חופשי של מנור סולומון ודנה
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
מונדיאליטו
יורו עד 21
ליגות נוספותכדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
נבחרת ישראלכדורסל עולמי
חדשות
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */