יום שבת, 08.03.2025 שעה 00:18
ONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורט

וומ-בלי בושה: גם ונגר ואנצ'לוטי נגד המחירים לגמר

המאמנים הצטרפו למחאת האוהדים, לאחר שנקבע כי כרטיס לגמר האלופות יעלה 176 ליש"ט לפחות. ונגר: "צריך לקבוע מחירים הוגנים, לפחות בחלק מהיציעים"

|
ארסן ונגר מאוכזב. המחירים גבוהים מדי (רויטרס)
ארסן ונגר מאוכזב. המחירים גבוהים מדי (רויטרס)

קהל האוהדים של כמה מהמועדונים הבכירים באירופה הגיבו בזעם עם פרסום המחירים לגמר ליגת האלופות, שיתקיים השנה באצטדיון וומבלי שבלונדון, הגבוהים בכל הקטגוריות ב-15 אחוז מאלה שהוצעו בשנה שעברה.

"אנחנו המומים", אמר דובר איגוד האוהדים הבריטי, מייקל ברונסקיל, בעקבות ההודעה כי המחיר הזול ביותר לכרטיס לקהל הרחב יעמוד על 176 ליש"ט, מעל 1030 שקל. "לבקש מחירים כאלה, באקלים הכלכלי הנוכחי, זה מעורר זעם", הוסיף ברונסקיל.

האוהדים אינם לבד, במה שמסתמן כמאבק נגד תאוות הבצע של אופ"א. גם מאמנים בכירים, כקרלו אנצ'לוטי וארסן ונגר, מביעים כעס על המדיניות הפיננסית של אופ"א, שדורשת מהמועדונים הגינות כלכלית, אך לא תמיד עומדת בעצמה באותם סטנדרטים.

"זה יותר מדי. אופ"א רוצה להרוויח כסף אך זה מוגזם", אמר מאמן צ'לסי אנצ'לוטי לגארדיאן הבריטי. "אני מקווה שהם יורידו את המחירים, אך אני לא מאמין שהם שכך ינהגו", הוסיף האיטלקי.

קרלו אנצ´לוטי (רויטרס)
קרלו אנצ´לוטי: "אופ"א רוצה להרוויח, אבל זה מוגזם" (רויטרס)
 

גם מאמן ארסנל ונגר, הידוע במדיניות הכלכלית הזהירה שלו בכל הקשור לרכש, מתנגד לדרכה של אופ"א לצבור הון על גב האוהדים והציג את משנתו הסוציאליסטית בנושא. "באופן אישי אני תומך בקביעת מחירים נמוכים, בגלל שאי אפשר לעשות סלקציה בין האוהדים, המבוססת על הבדלים בין הכנסותיהם. אופ"א יכולה לקבוע מחירי כרטיסים הוגנים, לפחות עבור חלק מיציעי האצטדיון".

יש להזכיר כי מחירי הכרטיסים למשחקיה הביתיים של ארסנל באצטדיון האמירויות נחשבים ליקרים ביותר באנגליה ובאירופה כולה. גרעין האוהדים של התותחנים וצ'לסי, תושבי צפון לונדון, נחשב לעשיר למדי, ודאי בהשוואה לעמיתיהם באיטליה, ספרד ושאר ערי בריטניה.

אצטדיון וומבלי (GettyImages)
אצטדיון וומבלי. המחיר לגמר עבר כל גבול (GettyImages)
 

יש לציין כי ונגר ואנצ'לוטי לא פועלים רק בשם אוהדיהם, הנהנים כאמור מהכנסה גבוהה יחסית בממוצע ומעבר מכך, ומקרבה לאצטדיון הלונדוני בו יתקיים הגמר ב-28.5.

11 אלף כרטיסים המוצעים לקהל הרחב נמכרים ב-150 עד 300 ליש"ט, לא כולל עמלה בסך 26 ליש"ט. בנוסף, לכל אחת מהקבוצות המעפילות לגמר מקצה אופ"א 25 אלף כרטיסים, במחרים של 80 עד 300 ליש"ט, לכך יש להוסיף את שיעור העמלה.




טוען תגובות...
הוסף תגובה
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש
שגיאה
אסור לפספס
נגןאנטוני וממפיס עם טכניקה עילאית בפרסומת
אנטוני וממפיס עם טכניקה עילאית בפרסומת
נגןלוקה בהלם: לברון בדרך ל-70,000 נקודות?!
לוקה בהלם: לברון בדרך ל-70,000 נקודות?!
נגןזהו זה: יש לנו זוכה בתואר שנה השנה בעלם
זהו זה: יש לנו זוכה בתואר שער השנה בעולם
נגןהצצה ליום כיף של מנור סולומון ודנה
הצצה ליום חופשי של מנור סולומון ודנה
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
מונדיאליטו
יורו עד 21
ליגות נוספותכדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
נבחרת ישראלכדורסל עולמי
חדשות
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */