יום שבת, 26.04.2025 שעה 10:23
ONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורט

אוסטפלד: הפעם נגיע אחרת, ענבר: אנחנו דרוכים

מאמנת רמה"ש רוצה לשנות את המאזן הרעוע מול רמלה בליגה, ב-19:05 היא יכולה לעשות זאת בבית בגביע. מאמן רמלה: "טבעי שיש לנו ירידת מתח"

|
אוסטפלד. מקווה לשנות את המאזן מול רמלה (משה חרמון)
אוסטפלד. מקווה לשנות את המאזן מול רמלה (משה חרמון)

כבר הרבה זמן שלא זכינו לקבל בשלב רבע גמר הגביע לנשים את הסופר קלאסיקו של הענף - רמת השרון מול אליצור רמלה. בשעה 19:05 זה יקרה ושתי הגדולות של כדורסל הנשים יפגשו אחת את השניה בפתיחת שלב רבע הגמר. 

במשך כל העונה הסדירה לא הצליחה רמת השרון לנצח את רמלה ושני המפגשים הסתיימו בנוק-אאוט מוחץ של השחקניות של עדן ענבר. אך עם הצטרפות הזרה הרביעית ברמת השרון, אריקה ווייט, מרגישים שהפעם המשימה היא אפשרית.

"הפעם נגיע אחרת למשחק, היה לנו הרבה יותר זמן להתכונן", אמרה מאמנת רמת השרון, אורנה אוסטפלד שהוסיפה: "למשחק האחרון בין הקבוצות הגענו במצב הכי גרוע מבחינתנו, כמו גוף בלי ראש".

"העובדה שהמשחק מתקיים כבר בשלב הזה, זה הרבה בזכותי", היא המשיכה. "אנחנו תמכנו בכך שלא יהיו ראשי בתים, אחרת כל שנה הגמר יכול היה להיות רמלה מול רמת השרון".

אוסטפלד הסבירה למה דווקא עדיף לפגוש את רמלה עכשיו: "אני דווקא שמחה שהמשחק הזה הוא ברבע הגמר, בעיקר בגלל העובדה שאנחנו מארחות ולא ניאלץ לשחק במגרש נייטרלי".

"אם אני לא לוקחת גביע, זה לא מעניין אותי אם הפסדתי בחצי גמר או בגמר", הודתה אוסטפלד. "יש קבוצות כמו הפועל ראשון לציון, אליצור נתניה, בנות השרון שמתרגשות מזה. אנחנו, עם המסורת האדירה שלנו, כבר היינו לא פעם אחת במעמד הגמר לכן, גם אם ננצח את רמלה ברבע הגמר ונפסיד בחצי גמר אני לא אהיה שמחה".

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
פרסומת
צפו ברמלה עושות בית ספר לרמת השרון

אוסטפלד גם התייחסה ליריבה כשאמרה: "אין ספק שרמלה קבוצה מצוינת. גם בישראליות וגם בזרות. הן התחברו מאוד. מה עוד שיש שם שחקניות אינטליגנטיות. אבל מעבר לתרומה של כל אחת, יש שם דבק בין כולן".

בפן המקצועי תצטרך המאמנת לקבל תפוקה טובה מהשרות שלה, בעיקר מצמד הגארדיות שבונטה זלוס ואריקה ווייט, שיצטרכו להתמודד עם הקו הקדמי הטוב בארץ בראשות שי דורון וטנישה רייט. מירב דורי, שסובלת מפציעה בכתף, עברה בימים האחרונים טיפולים במקום הפציעה, אך תשחק.

זלוס. ברמת השרון מקווים שתספק את הסחורה (מור שאולי)
זלוס. ברמת השרון מקווים שתספק את הסחורה (מור שאולי)
 

בצד השני, רמלה שסימנה לעצמה להשיג השנה את כל התארים, רוצה לדלג על המשוכה הקשה מרמת השרון. למרות שמדובר במשחק חוץ, היו שמחים ברמלה לשחזר את הניצחון המוחץ שהשיגו באולם אורנים לפני חודש. מי שלא שיחקה ביום שני בסדרת רבע גמר הפלייאוף היא לייני סלווין שנעדרה עקב מחלה. סלווין עדיין בספק, אך ברמלה מקווים כי תתלבש ותוכל לקחת חלק במשחק. לקו ווילינגהאם בספק אף היא בעקבות פציעה בברכה.

מאמן רמלה, עדן ענבר, התייחס למשחק של קבוצתו ביום שני נגד אליצור חולון כשאמר: "טבעי שיש ירידת מתח בעונה עם כל כך הרבה משחקים ובמסגרות שונות. אני שמח שגם כשהיתה לנו ירידת מתח הצלחנו לנצח".

עדן ענבר. רוצה לעלות שלב בגביע (יוסי ציפקיס)
עדן ענבר. רוצה לעלות שלב בגביע, למרות ירידת המתח (יוסי ציפקיס)
 

"הגענו למצב שאנחנו מנצחים ב-15 הפרש ושואלים אותי מה קרה לנו, אז מצבנו טוב", הוא המשיך. ענבר התייחס לרבע גמר הגביע כשאמר: "אנחנו מגיעים דרוכים. זה משחק שהוא כמו גמר גביע ולא צריך להסביר למה. השחקניות מבינות את החשיבות של המשחק. יכול להיות שעל הנייר אנחנו פייבוריטים, אבל במשחק גביע אין לזה חשיבות".

עוד לפני שתארח את אליצור חולון ברבע הגמר (18:30), מכבי רמת חן החתימה את הגארדית רנה טיילור. הגארדית, בת ה-24 היא בוגרת מכללת מיאמי שם העמידה ממוצעים של 18.6 נקודות, 2.6 ריבאונדים ו-2 אסיסטים למשחק. זאת תהיה הקדנציה השניה של טיילור בארץ אחרי שבשנת 2008 שיחקה חצי עונה בבני יהודה ובחצי העונה השניה שיחקה בתל כביר, כשעוד שתי הקבוצות היו בליגת העל. במדי תל כביר הצליחה הגארדית להעמיד ממוצעים של 19.4 נקודות וקצת יותר מ-4 אסיסטים למשחק.

שיקי פלח. רכש חדש עוד לפני המשחק מול אליצור חולון (משה חרמון)
שיקי פלח. רכש חדש עוד לפני המשחק מול אליצור חולון (משה חרמון)
 

טיילור נחשבת לרכזת נמוכה וזריזה שיכולה לתפקד גם כסקוררית על המגרש. היא תעזור לגארדית אחרת של שיקי פלח ונעה ריקאנטי אייבורי לאטה במלאכת הובלת הכדור. טיילור הגיעה היום לראשונה לאימון הקבוצה ונפגשה עם שאר השחקניות אך סביר להניח שאת הופעתה הראשונה תערוך ביום שני במשחק ה-2 במסגרת רבע גמר הפלייאוף, סדרה בה רמת חן מובילה 0:1 על הפועל ראשון לציון.

שאר משחקי רבע הגמר: הפועל ראשון לציון תארח בדרבי את אליצור ראשון לציון (19:00), ומכבי אשדוד תנסה להתאושש מההפסד לבנות השרון ביום שני כשתארח את אליצור נתניה (19:00).

לכתבה זו התפרסמו 5 תגובותלקריאת כל התגובות הוספת תגובה
ישנן 5 תגובות ב-5 דיונים
הוסף תגובה
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש
5
רני17/02/2011 16:17
השב   •  10
4
יהודה חייט17/02/2011 09:04
בעזרת הקהל המדהים של רמלה והקבוצה המדהימה שלנו אפשר בעזרת השם לעשות עונה מדהימה יאלה נצחון דחוק וכואב
השב   •  30
3
שמוליק16/02/2011 21:29
רמלה-רק נצחון-אתם הקבוצה הטובה בארץ
רק נצחון
שמוליק
בת-ים
השב   •  41
2
מצחיק16/02/2011 20:17
איך רמהש יכולה לשנות את המאזן שלה מול רמלה בליגה בעזרת משחק גביע?
השב   •  02
1
מאלדר16/02/2011 19:16
ועם כל זה שי דורון אני מאוהב תעשי לי סל
השב   •  25
אסור לפספס
נגןאושר דוידה מרגיש מה זה להיות בהריון
אושר דוידה מרגיש מה זה להיות בהריון
נגןיש רק דרך אחת לצאת מפה: הייתם מצליחים?
יש רק דרך אחת לצאת מפה: הייתם מצליחים?
נגןהילד הגשים חלום: הפך לכרוז של פנרבחצ'ה
הילד הגשים חלום: הפך לכרוז של פנרבחצ'ה
נגןיש השקה: הנעליים החדשות של מסי ואדידס
יש השקה: הנעליים החדשות של מסי ואדידס
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
מונדיאליטו
יורו עד 21
ליגות נוספותכדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
נבחרת ישראלכדורסל עולמי
חדשות
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */