במשרדי הוועד האולימפי הבינלאומי נערכה היום (חמישי) פגישה משלושת בין הוועד האולפמי הישראלי, הפלסטיני וזה הבינלאומי בנוגע לשיתוף הפעולה בין הוועדים. בפגישה נכחו יו"ר הוועד הבינלאומי ד"ר ז'אק רוג, יו"ר הוועד הישראלי צבי ורשביאק, מנכ"ל הוועד הישראלי אפרים זינגר ונציגי הוועד האולפמי הפלסטיני בראשות יו"ר ההתאחדות לכדורגל ג'יבריל רג'וב.
כזכור, הפלסטינים דרשו בעבר שישראל תורחק מכל המוסדות הבינלאומיים. זינגר התייחס לדרישה ואמר ל-ONE: “לפני ההתחלה הפורמלית של הפגישה, הפלסטינים באו טעונים וזאת מכיוון שהתפרסמה ידיעה על כך שממשלת ישראל טוענת שיש בעיה והיא נעוצה בשב"כ. למרות זאת, הפגישה התנהלה באווירה טובה מאוד".
זינגר הוסיף: "בסיום הפגישה הגענו לסיכום אופרטבי לנסות ולהבין את הקשיים של הספורטאים הפלסטינים. בין היתר תזוזה בין הגדה המערבית לרצועת עזה, תזוזה בתוך הגדה המערבית, יציאה לתחרויות בחו"ל ואירוח של תחרויות בתחומי הרשות".
"במהלך הפגישה היתה הבנה של כל הצדדים שמקור הבעיות הוא משתי סיבות, האחת היא עניינית שקשורה למצב הביטחוני הבעייתי שקיים, פשוט בגלל המקום שבו אנחנו גרים", הוא הסביר. "הסיבה השניה היא טעויות אנוש ושיקול דעת מוטעה של אנשים בשטח".
מנכ"ל הוועד האולימפי הישראלי הוסיף: “במהלך החודשים הקרובים יבדקו הפלסטינים את אותם הסדרים שלא קשורים לבעיות ביטחוניות ושהם היו רוצים לראות. אנחנו ניקח את אותם הנושאים שהם מעלים ונבדוק אותם מול הגורמים הרלוונטיים. יש רצון של שני הצדדים למנוע חיכוכים ולהגיע למצב שיאפשר לספורטאים הפלסטינים לנהל אורח חיים ספורטיבי, תקין ומקצועי".
|
אפרים זינגר. סיכום על פגישה נוספת בעוד חודשיים (יוסי ציפקיס) |
|
|
“מטרת הפגישה היתה לייצר שיתוף פעולה בין הוועדים האולימפיים הישראלי והפלסטיני, שיתוף פעולה שעד עכשיו לא היה קיים. אנחנו הבענו נכונות לעזור לפלסטינים במה שנוכל. בין אם מדובר במחנות אימונים בווינגייט, הדרכה ושיתוף פעולה ספורטיבי. נקבעה פגישה נוספת בין הצדדים לעוד חודשיים", אמר זינגר.
“הדבר המשעמותי שנקבע בפגישה הוא יצירת קו פתוח בינינו לבין הפלסטינים, נשיא הוועד האולמפי הבינלאומי הביע הערכה והוקרה לעמדותינו ולגישה שאנחנו נוקטים וציין את זה לשבח”, ציין זינגר.
בלי קשר למטרת הפגישה הראשונית, עלו עוד שני נושאים שבמשלחת הישראלית מנסים לקדם כבר זמן רב. הראשון הוא השתתפות ספורטאים ישראלים בתחרויות בינלאומיות כדוגמת שחר פאר בדובאי. על כך אמר זינגר: “הוועד הבינלאומי חזר על העמדה שלו שהוא יעמוד בתוקף על כך שנוכל להיכנס לתחרויות האלה”.
|
ז´אק רוג. הפגישה התנהלה באווירה טובה (דרור עינב) |
|
|
הנושא השני שמנסים לקדם בוועד כבר תקופה ארוכה הוא השתתפות של משלחת מישראל ומשלחת פלסטינית במשחקי הים התיכון. עד היום ישראל אינה משתתפת במשחקים אלו בגלל התנגדותם של מדינות ערב. באירופה מתנים את השתתפות ישראל והפלסטינים בכניסה משותפת למשחקים.
לסיכום אמר זינגר: “הפגישה הסתיימה בתוצאות חיוביות בשני היבטים. הוסכם שיתחיל להיות קשר ישיר בין הוועד שלנו לזה הפלסטיני. ההיבט השני הוא החיוב שבו הוועד האולמפי הבינאלומי רואה את תיפקידו של הוועד האולמפי הישראלי”.