יום שני, 07.04.2025 שעה 09:07
ONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורט

בלאט: המשחק חשוב כי לשני המועדונים יש גאווה

מאמן מכבי ת"א התייחס למשחק הערב ב-20:00 מול גדיניה, שינעל את שלב הבתים של היורוליג. בלו: "נקווה שנחזור עם ניצחון". לא ברור אם מצ'באן ישולב

|
בלאט:
בלאט: "רוצים להופיע בצורה הכי טובה" (שי לוי)

מכבי תל אביב תנעל הערב (חמישי) ב-20:00 את שלב הבתים של היורוליג כאשר תפגוש את פרוקום גידיניה הפולנית למשחק חוץ וחסר חשיבות עבור שתי הקבוצות. מן הצד האחד הבטיחו הצהובים את המקום הראשון כבר לשני כשבועיים כשמן העבר השני, איבדו הפולנים כל סיכוי להעפיל לשלב הטופ-16 וכל שנותר להם הוא להיאבק מעט על כבודם באירופה.

ליאור אליהו שלא יצא עם הקבוצה לפולין לא יכלל בסגל הקבוצה בעוד שמילאן מצ'באן, הרכש הטרי שנחת בישראל בתחילת השבוע ירשם בטופס המשחק אך לא ברור כיצד יבחרו במכבי להשתמש בו והאם ינסו לשלב אותו.

מאמן הקבוצה, דייויד בלאט, הבהיר כי למרות המשחק הלא משמעותי עבור מכבי, הוא עדיין ידרוש מחניכיו ריכוז מלא על מנת לסיים את השלב עם טעם טוב בפה: "המשחק לא חשוב מבחינת הטבלה עבור שתי הקבוצות אבל אני בטוח שגם אנחנו וגם הם יגיעו בכדי לשחק. המשחק חשוב כי המועדונים מקצוענים ויש להם גאווה ובעיקר רצינות ולכן בכל משחק אנחנו רוצים להופיע בצורה הטובה ביותר שיש".

בלו (יניב גונן)
בלו ופארגו מול ווילקס במשחק הקודם בנוקיה (יניב גונן)
 

צירופו של מצ'באן לא יגרום לבלאט לנסות דברים חדשים מול פרוקום, כך מבהיר המאמן: "אני לא מתכוון לעשות ניסויים, אין צורך בכך, אנחנו עובדים בשיטה טובה שעובדת בשבילנו, אנחנו מנסים לשפר ולחזק את מה שיש לנו, תמיד מוסיפים דבר אחד או שניים בדרך אבל שינויים גדולים ודרסטים אנחנו לא נעשה".

הפורוורד, דייויד בלו, סיפר אף הוא כיצד מתכוננים למשחק כל כך חסר חשיבות שמגיע גם בתקופה בה מנסים השחקנים החולים והפצועים לחזור למוטב: "אנחנו מוכנים למשחק מול פרוקום גידיניה, זה מצב כזה שאין למשחק חשיבות ממשית אבל אנחנו הולכים לשחק באותה דרך ובניסיון לנצח את המשחק, הם ישחקו בבית שלהם וירצו לתת משחק למען הגאווה שלהם ועבור הקהל שלהם ונקווה שנחזור עם ניצחון. מילאן מצ'באן נראה מצוין, הוא בכושר טוב ואני מקווה שיעזור לנו בהמשך".

בלו (יניב גונן)
דייויד בלו: "נקווה שנחזור עם ניצחון" (יניב גונן)
 

הגארד הישראלי, טל בורשטיין, יודע כי לא פשוט לערוך הכנה מנטאלית למשחקים שכאלה: "לא קל להתכונן למשחק כזה שלא חשוב לאף אחת מהקבוצות, אבל אנחנו קבוצה מקצוענית ויש לנו גאווה, אוהדים והרבה אנשים בארץ שיראו את המשחק ואנחנו רוצים ללכת לשם ולשחק כצו שצריך במטרה לנצח. הבטחנו את העליה שלנו, אנחנו כבר מסתכלים קצת לעבר הטופ-16 וחושבים על דברים שצריך לעשות, לא נדע אם אנחנו מוכנים לשלב הבא עד שלא נתחיל אותו אבל כמובן שכבר מעכשיו מסתכלים ומתכוננים. עכשיו מצ'באן הצטרף אלינו וצריך להכניס אותו לעניינים, ויש לנו את החודש הזה להתכונן".

כמו כן התייחס בורשטיין לשאלה האם כלל היה צורך בחיזוק היות והקבוצה הביאה הצלחות לא מעטות מפתיחת העונה: "רק הזמן יכול להגיד את זה אבל מהיכרות ראשונית מצ'באן הוא שחקן טוב, יש לו ראיית משחק והוא בן אדם מאוד טוב, לא נראה לי שתהיה בעיה להכניס אותו ובמקרה הזה אני לא חושב שאפשר להגיד את המשפט אם זה לא שבור אל תתקן".

גידנס (יניב גונן)
בורשטיין: "אנחנו מסתכלים קצת לעבר הטופ-16" (יניב גונן)
 

לכתבה זו התפרסמו 14 תגובותלקריאת כל התגובות הוספת תגובה
ישנן 14 תגובות ב-8 דיונים
הוסף תגובה
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש
8
אני23/12/2010 12:21
תראה, שארפ בן 37 או 38, כל יום שהוא יכול לתת כמה דקות על המגרש זו ברכה.
לתת לו לרוץ 20-25 דקות זה לקרוע אותו ואולי לגמור לו את העונה, האמן לי ששארפ מת לשחק וברגע שיתנו לו את ההזדמנות הוא מגיע מוכן (לרוב למרות ההחמצות במשחק האחרון ששחק), נזדקק לו בשלבים החשובים של הליגה ואירופה, אל תשכח שהאימונים במכבי ת"א לעיתים קשים יותר מהמשחקים ואני לא הראשון שאומר זאת.
השב   •  00
7
אוהד שוירמן23/12/2010 08:14
איזה כתבה יפה כתבה שרון קביליו
השב   •  31
ברומלי23/12/2010 12:44
השב   •  10
6
צהוב22/12/2010 23:25
למישהו  יש רעיון -למה לא לתת למצ''באן לשחק ?
השב   •  21
5
איתי22/12/2010 20:46
מכבי חייבת לפתוח עם מצ''באן אם זה חוקי מבחינת היורוליג ולתת לו המון דקות משחק.
השחקן צריך להבין מי סביביו ולהגיע לשלבים המתקדמים מפוקס וחלק מהמערכת האוטומטית שנקראת מכבי ת"א!
בכל אופן צריך לנצח ולא לוותר מחר, אבל לא לסכן שחקנים יותר מדי דקות כדי שלא יסתכנו בפציעה בהמשך היורוליג.
בגלל זה מכבי עבדה קשה כדי שתוכל לעשות ניסויים באמצע העונה!
מכבי מספר אחת!
כחול - בעד , אדום - נגד.
השב   •  312
4
ברומלי22/12/2010 20:35
אבל תתבייש לך,איך אתה מעז לייבש את שארפ על הספסל-הוא נשאר לעוד עונה כדי להוכיח שהוא עדיין יכול גם בגילו המופלג ואתה מייבש ומבייש אותו על הספסל-התבייש לך! הוא הסמל של מכבי אבל הוא שחקן! וסמל חייב לשחק,ובטח שבאירופה! הוא כבר הפך לקמע בגללך! גם בדקות ג''ארבג'' טיים שמכבי מתעללת ביריבה אתה לא נותן לו לשחק-תתבייש. פשוט לא יעלה על הדעת ששחקנים כמו פרקינס,פארגו,בלו,פניני,אידסון,בורשטיין ואחרים מפציצים ללא הכרה מהשלוש ולא פוגעים,ואתה ממשיך לתת להם קרדיט מיותר,ואת דרק שהוא אליל השלשות של מכבי ת"א אתה אפילו לא משתף! יש לו אחוזים מצויינים-ואת זה אנחנו רואים בליגה הוא קולע אחת לשתי זריקות מהשלוש! דיוויד,בעבודתך אתה יכול להיות גאה ובזה אין ספק,אך במה שאתה עושה במכבי לדרק-בזה,אתה צריך להתבייש.לא פחות-ואני לא מתבייש לומר את זה-ומצדי שכולם יעשו אדום(אוי שיט,אני מהמושפעים האלה שמתחננים שיעשו להם כחול,כן בטח)
השב   •  2139
יניב22/12/2010 20:43
אין ספק שאתה לא ממש גאון. עדיף שתשמור את המחשבות ההזויות שלך לעצמך. אני לא מאמין שבזבזתי דקה מהחיים שלי כדי לקרוא את אוסף המילים הנבובות והאפסיות שלך. לך לישון טיפש.
השב   •  72
h.v.22/12/2010 20:51
שהיה צריך לקרוא את כל השטויות שלך כדי לאשר את ההודעה שלך.אחד הדברים הגדולים בדריק שארפ זה שאין לו אגו כמו להרבה אנשים בספורט ולו לא אכפת אם הוא ישחק דקה או לא ישחק בכלל  חוץ מזה זה לא נכון לבנות על שארפ כשחקן משמעותי בגילו גם אם הוא חושב שהוא יכול לשחק ולתרום הרבה, אל תבין אותי לא נכון אני חולה על שארפ הוא דמות למופת והוא אחד השחקנים הגדולים בהיסטוריה הרבה של מכבי ולמרות שהיו שחקנים יותר מוכשרים ממנו. אבל מה לעשות דירק של היום זה לא אותו דירק של פעם אם תכניס אותו היום ביורוליג יעברו אותו בהגנה (למרות שהוא לא יוותר להם וימשיך לרדוף אחריהם) ואם הוא לא פנוי הוא כניראה יחטיא וגם חדירות הוא כבר לא עושה כמו פעם אז מה לעשות זה הופך אותו יותר לגימיק. הוא הבנאדם היחיד שיכול להעיר את כל נוקיה עוד לפני שהוא זורק את השלשה הראשונה חוץ מזה שהוא נותן הרבה מאוד דברים טובים על הספסל ובחדר ההלבשה והוא ממלא את התפקיד הקפטן בצורה מלאה! ! ! ! אז אל תאשים את דיויד בלאט כי הוא לא עושה שום דבר שהוא לא בסדר
השב   •  71
מכביסט22/12/2010 21:00
שארפ כבר בן 39 ! הוא גמר את הסוס כבר לפני יותר מ-3 שנים ואתה אומר שהוא צריך לשחק הרבה מה אתה מפגר הרגליים שלו הם לא כמו פעם , התגובה שלך הייתה ממש לא לעיניין !
השב   •  21
3
מכבי בנשמה22/12/2010 20:34
הוא כבר מראשון פה
השב   •  120
ברומלי22/12/2010 23:24
באתר הקבוצה היה רשום שהוא יעמוד לרשותו של דיוויד בלאט ויוכל לשחק
השב   •  10
הקרנף22/12/2010 23:41
אצלו אין כזה דבר "שחקן טוב, אז שישחק". מה שחשוב שהקבוצה תפעל כקבוצה לפי תוכנית המשחק, ומצ''בן עדיין לא השתלב בה.
השב   •  20
2
מכביסט22/12/2010 20:33
השב   •  70
1
ברומלי22/12/2010 20:29
הגיע הזמן שתגיע יריבה אמיתית וחזקה ליד נוקיהו
השב   •  92
אסור לפספס
נגןדיוויד בקהאם פוגש את האח התאום הסודי שלו
דיוויד בקהאם פוגש את האח התאום הסודי שלו
נגןליגה שישית באנגליה: כבש שער מסוף מגרש!
ליגה שישית באנגליה: כבש שער מסוף מגרש!
נגןהפריסטיילר שהצליח להדהים את כריסטיאנו
הפריסטיילר שהצליח להדהים את כריסטיאנו
נגןהכפילים של כוכבי הכדורגל – מי הכי דומה?
הכפילים של כוכבי הכדורגל – מי הכי דומה?
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
מונדיאליטו
יורו עד 21
ליגות נוספותכדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
נבחרת ישראלכדורסל עולמי
חדשות
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */