יום שבת, 08.03.2025 שעה 07:20
ONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורט
ליגה ספרדית 24-25
5725-7126ברצלונה1
5616-4326אתלטיקו מדריד2
5425-5526ריאל מדריד3
4823-4426אתלטיק בילבאו4
4435-4825ויאריאל5
3833-3426בטיס6
3627-2826ראיו וייקאנו7
3632-2526מיורקה8
3427-2326ריאל סוסיאדד9
3340-3826סלטה ויגו10
3337-3226אוססונה11
3336-3126סביליה12
3239-3426ג'ירונה13
3021-2126חטאפה14
2736-2425אספניול15
2738-2326לגאנס16
2444-3026לאס פלמאס17
2444-2826ולנסיה18
2340-2926אלאבס19
1660-1726ויאדוליד20

אינייסטה: מודה לאוהדי אספניול, קשה להסביר זאת

קשר בארסה התרגש מהתשואות ב-1:5. פוצ'טינו: "זו אחת הקבוצות הגדולות בהיסטוריה". ב-22:00: ריאל - סביליה, מוריניו: "נותן לעצמי ציון 11 מתוך 10"

|
אינייסטה חוגג עם וייה בדרבי (GettyImages)
אינייסטה חוגג עם וייה בדרבי (GettyImages)

במשך כל השבוע האחרון פינטזו באספניול לעצור את ברצלונה. אפילו קליפ מיוחד הוכן לשם כך, תחת הכותרת "זהו קורנייה", שבו נראה האצטדיון של הכחולים-לבנים, הקורנייה אל-פראט, האוהדים והשחקנים, אבל גם בדרבי של בירת קטאלוניה, אלופת ספרד לא עצרה והשפילה את יריבתה עם 1:5 גדול.

אחרי שצ'אבי וגם דוד וייה ופדרו, שכבשו צמדים, סיימו להתעלל באספניול, הכותרת של עיתון ה"אל מונדו דפורטיבו" היתה: "זוהי בארסה", כקונטרה לקליפ של אספניול.

המכונה הקטאלונית והקטלנית של פפ גוארדיולה נמצאת בכושר מצויין וספק אם יש קבוצה שמסוגלת לעצור את ליאו מסי, אנדרס אינייסטה, דני אלבס וחבריהם. זו היתה החמישייה השניה ברציפות של בארסה, שהבקיעה 42 שערים רק ב-10 המשחקים הרשמיים האחרונים שלה, בכל המסגרות, והרשיתה 26 פעמים רק ב-5 משחקי הליגה האחרונים.

אבל לא רק ההתקפה של האלופה עובדת, גם ההגנה שספגה בפעם הראשונה אחרי 6 משחקים שבהם שמרה על רשת נקייה. ולמרות עוד הצגה של השחקנים בבלאוגראנה, המשחק ייזכר לא פחות מאשר בזכות אינייסטה ואוהדי אספניול.

טרם שריקת הפתיחה, אחד האוהדים החזיק חולצה של אספניול עם הכיתוב "אינייסטה" והספרה 21, איתה שיחק דני חארקה, חברו של "המהנדס" שנפטר בגלל התקף לב לפני שנה וחצי. הקשר שחשף חולצה ועליה הכיתוב: "דני חארקה, תמיד איתנו" לאחר השער שכבש בגמר המונדיאל, זכה לעידוד ומחיאות כפיים מצד שחקני שתי הקבוצות ומ-40 אלף האוהדים שהיו ביציעים, לאחר שהוחלף.

דוד וייה (GettyImages)
דוד וייה חוגג את אחד משעריו מול אספניול (GettyImages)
 

"זה ניצחון נהדר", אמר אינייסטה בסיום, "אני מודה לאנשים על הדרך שבה הם קיבלו אותי קשה לי לתאר במילים את התחושות שהיו לי כשירדתי מהמגרש". גוארדיולה התייחס לקשר: "אינייסטה היה ראוי לסטנדינג אוביישן שהוא קיבל, הוא מבטא את הערכים של המועדון".

על המשחק והיכולת של בארסה הוסיף המאמן: "ברכות לקבוצה על הדרך שבה היא התנהלה במהלך המשחק. זה היה דרבי מיוחד בגלל שהעונה אספניול טובה מאוד, האוהדים עזרו לה הרבה. מה הסוד שלנו? השחקנים טובים מאוד ורצים הרבה. יום אחד הקסם ייעלם, אבל אנחנו מנסים לדחות את הקץ. בסוף זה יהיה תלוי בנו".

שחקני ברצלונה חוגגים מול אספניול (GettyImages)
שחקני ברצלונה חוגגים מול אספניול (GettyImages)
 

פדרו אמר: "יכולנו לכבוש יותר, אבל אנחנו שמחים עם הניצחון. האם יש לנו גבול? תמיד אתה יכול להשתפר".

בצד השני, מאמן אספניול, מאוריסיו פוצ'טינו, אמר: "ברצלונה משחקת קרוב לשלמות, זו אחת הקבוצות הגדולות ביותר אי פעם. ידענו שנצטרך להיות בשיאנו, ניסינו, אבל הם סיימו טוב יותר ליד השער. הגישה של הקהל כלפי אינייסטה ריגשה אותי, הם הראו איזה אוהדים הם".

פוצ´טינו (רויטרס)
פוצ´טינו עם גוארדיולה: "בארסה משחקת קרוב לשלמות" (רויטרס)
 

חאבי מארקס הוסיף: "נתנו הכל, אבל שיחקנו מול קבוצה נהדרת. התוצאה הזו יותר מדי רעה מבחינתנו". השוער קרלוס קאמני סיכם: "עדיף להפסיד פעם אחת 5:0 מאשר 5 פעמים 1:0. צריך להמשיך הלאה".

ראמוס וחדירה בסגל של ריאל מול סביליה
ריאל מדריד תנסה לצמצם את הפער מברצלונה ל-2 נקודות כשתארח הערב ב-22:00 את סביליה בסנטיאגו ברנבאו. סרחיו ראמוס וסמי חדירה שנעדרו מהמשחק האחרון מול סראגוסה בשל פציעה והשעיה, נכללים בסגל של ז'וזה מוריניו. גם מוראטה, חואנפרן ופאצ'קו ממחלקת הנוער, בפנים.

סרחיו ראמוס (רויטרס)
סרחיו ראמוס. יוכל לשחק מול האקסית (רויטרס)
 

לעומת זאת, הבלאנקוס יחסרו את מרסלו וצ'אבי אלונסו המושעים ואת קאקה, שחזר לאימונים לאחרונה, פרננדו גאגו, גונסאלו היגוואין, סרחיו קנאלס ויז'י דודק, שלא כשירים.

ובזמן ההכנות למשחק, מוריניו מצא זמן להתראיין לאתר הרשמי של ריאל ולתת ציונים...לעצמו. "זו הייתה השנה הטובה ביותר בקריירה שלי", אמר "המיוחד", "הייתי נותן לעצמי ציון של 11 מתוך 10. זכיתי בכל תחרות שבה השתתפתי והעונה לא איבדנו סיכוי לזכות באף תואר.

ז´וזה מוריניו (GettyImages)
ז´וזה מוריניו. ציון 11 מתוך 10 (GettyImages)
 

הליגה עדיין פתוחה, העפלנו לשלב הבא בגביע ובצ'מפיונס. העונה היתה מושלמת עד עתה", הוסיף מוריניו ששכח לרגע את ה-5:0 בקלאסיקו.

משחקים נוספים הערב: אלמריה - חטאפה, אוסאסונה - סראגוסה ומלאגה - אתלטיקו מדריד.




טוען תגובות...
הוסף תגובה
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש
שגיאה
אסור לפספס
נגןאנטוני וממפיס עם טכניקה עילאית בפרסומת
אנטוני וממפיס עם טכניקה עילאית בפרסומת
נגןלוקה בהלם: לברון בדרך ל-70,000 נקודות?!
לוקה בהלם: לברון בדרך ל-70,000 נקודות?!
נגןזהו זה: יש לנו זוכה בתואר שנה השנה בעלם
זהו זה: יש לנו זוכה בתואר שער השנה בעולם
נגןהצצה ליום כיף של מנור סולומון ודנה
הצצה ליום חופשי של מנור סולומון ודנה
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
מונדיאליטו
יורו עד 21
ליגות נוספותכדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
נבחרת ישראלכדורסל עולמי
חדשות
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */