מערכת ONE
|

אנדראה מורז (רדאד ג'בארה)
אליפות העולם בשחייה הנערכת בבודפשט, הונגריה, נכנסה היום (חמישי) ליומה החמישי, והביאה עמה גם את השיא הישראלי הראשון שהושג בתחרות, אותו השיגה אנדראה מורז, שאחרי לא מעט רגעי מתח העפילה לחצי גמר 100 מטר חופשי.
מורז קבעה זמן מצוין של 54.49 שניות במוקדמות, הישגה הטוב ביותר השנה ורק 9 מאיות משיאה הישראלי. אלא שגם מוד ואן דר מיר ההולנדית סיימה עם אותו זמן בדיוק במקום האחרון שמוביל לחצי הגמר. המשמעות, השתיים נאצלו לשחות שוב את המשחה, הפעם ראש בראש על המקום לחצי הגמר, במשחה ”סווים אוף”.
אנדראה מורז (יניב גונן)בקרב המכריע, מורז כבר לא הסתכלה לאחור. היא הוליכה במעט כבר בחצי המרחק וסגרה עם 50 שני נהדר של 27.85 שניות בדרך לזמן סופי של 54.20 שניות, שיא ישראלי חדש. ו29 מאיות מהר מההולנדית. מדובר בשיפור של שתי עשיריות לשיא שהשיגה לפני שנתיים ותהיה לה הזדמנות לשפרו עוד קצת בחצי הגמר שייערך בערב.
אגב, ראשונה לחצי הגמר העפילה שיאנית העולם הטרייה שרה שוסטרום, שקבעה בקלילות יחסית 53.01 שניות. האלופה האולימפית סימון מנואל עלתה מהמקום השלישי והמנצחת מהמרחק הכפול פדריקה פלגריני נכנסה ל-16 האחרונות מהמקום התשיעי.
יעקב טומרקין, שצבר כבר שני חצאי גמר בתחרות, שחה את המשחה בו העפיל ב-2012 לגמר אולימפי אך פחות התמקד בו השנה, 200 מטר גב. הישראלי נראה טוב ב-100 המטרים הראשונים, אך דעך בהמשך וקבע 1:59.25 דקות, זמן איטי משמעותית משיאו, ואף מתוצאת השנה שלו, שהעניק לו רק את המקום ה-23, מחוץ לחצי הגמר.
יעקב טומרקין (נעם מורנו)מי שהעפיל ראשון ל-16 האחרונים היה האלוף האולימפי ראיין מרפי האמריקני עם 1:56.11, כאשר אחריו גם פיטר ברנק המקומי, דאנאש ראפסיס הליטאי וקלימנט קולסניקוב שיאן העולם לנוער, שהיה לא מכבר כאן בישראל באליפות אירופה לנוער. חצי הגמר נסגר על 1:58.34 דקות.