יום התחרויות הרביעי באליפות העולם באתלטיקה שנערכת בלונדון, שהגיע לסיומו הערב (שני) היה גם רגע השיא של המשלחת הישראלית, כשחנה קנייזבה מיננקו התייצבה לגמר הקפיצה המשולשת, עמדה בציפיות כששיפרה פעמיים את תוצאת השנה שלה וסיימה במקום ה-4 עם תוצאה של 14.42 מטר.
סגנית אלופת העולם מ-2015 בבייג’ין שהגיעה לתחרות כשהיא לא נמצאת בכושר מלא ועדיין לא התאוששה מפציעה ממנה סבלה, ידעה לעשות את העבודה והוסיפה עוד הישג נהדר לרזומה המרשים שלה, שכולל גם מדלית כסף באליפות אירופה (אמסטרדם 2016) ומקומות 4 ו-5 במשחקים האולימפיים בלונדון 2012 וריו 2016 בהתאמה.
שלוש הבנות שהקדימו את הקופצת בכחול – לבן ותפסו את המקום על הפודיום היו יולימר רוחאס שזכתה בתואר העולמי בגיל 21 בלבד עם 14.91, קטלין איברגואן, האלופה היוצאת שקבעה 14.89 והקזאחית אולגה ריפאקובה שסיימה עם הארד בזכות תוצאה של 14.77.
מיננקו לאחר הקפיצה הראשונה (רויטרס)מיננקו הייתה השביעית בתור על מסלול הקפיצות וקבעה תוצאה חלשה מזו שהשיגה בחצי הגמר, 14.11 מטר, מה שהציב אותה במקום ה-7 לאחר סבב הקפיצות הראשון. בניסיון השני לא הצליחה סגנית אלופת העולם לשפר את התוצאה וקבעה 14.04 מטר בלבד, מה שהותיר אותה במקום השביעי. בניסיון השלישי הצליחה חנה להתעלות ושיפרה את תוצאת השנה שלה ב-11 סנטימטרים, כשקפצה למרחק של 14.29 והתקדמה למקום החמישי, מה שסיפק לה את המקום בין שמונה המוליכות שהמשיכו לשלוש קפיצות נוספות.
בניסיון הראשון שלה בסבב השני, הישראלית פסלה ונותרה חמישית בדירוג לאחר 4 קפיצות. בניסיון החמישי הצליחה מיננקו לשים את הפסילה מאחור ושיפרה את תוצאת השנה שלה פעם נוספת, כשהוסיפה לעצמה עוד 13 סנטימטר עם 14.42, תוצאה שהציבה אותה במקום הרביעי הכולל. בקפיצה השישית והאחרונה לא הצליחה הישראלית להשיג שיפור נוסף, אך למרות זאת שמרה על המקום ברביעייה הראשונה בתום התחרות.
מיננקו בניסיון השלישי (רויטרס)במוקדמות ה-200 מטר גברים, המרחק עליו ויתר יוסיין בולט בהופעתו האחרונה על המסלול ובכך השאיר את הקרב על הבכורה פתוח לחלוטין, העפילו לחצי הגמר כל הפייבוריטים להאבק על המקום בפודיום וביניהם גם יוהאן בלייק שפספס את המדליה ב-100 ו-ווייד ואן ניקרק, שיאן העולם במרחק הכפול.
הג’מייקני שרץ המקצה ה-1 היה הראשון שחצה את קו הסיום עם תוצאה של 20.39 שניות. הרץ מדרום אפריקה לעומת זאת, התחרה במקצה השלישי ועצר את השעון על 20.16 ש’, כשאת 30 המטרים האחרונים הוא העביר בריצה קלה ושיחה ידידותית עם דניאל טלבוט שרץ במסלול לידו וקבע תוצאה דומה. את הזמן המהיר ביותר קבע ג’רים ריצ’ארד שהעפיל עם 20.05.
ואן ניקרק וטלבוט נהנהים במהלך הריצה (רויטרס)בגמר יידוי הפטיש ניצחה אניטה וולדארצ’יק, שקבעה 77.90 בניסיון החמישי מתוך שש והוסיפה עוד תואר לרזומה העשיר שלה, שכולל כעת שלוש אליפויות עולם, בנוסף לשתי מדליות זהב אולימפיות. את הכסף קטפה זאנג וואנג הסינית עם 75.98, כאשר את תמונת הפודיום השלימה פולניייה נוספת, מלווינה קופרון, עם 71.66.
אניטה וולדארצ'יק (רויטרס)גמר נוסף שהתרחש על המסלול בבירת אנגליה היה במסגרת הריצה ל-110 מטר משוכות. לאחר הכישלון בריצות ה-100 בנשים ובגברים, הצליח עומאר מקלאוד להחזיר את הכבוד של ג’מייקה, כשסיים ראשון עם זמן מצוין של 13.04 שניות. אל המקום השני הגיע סרגיי שובנקוב (13.14), שבימים כתיקונם רץ תחת הדגל של רוסיה, אבל באליפות הנוכחית הוגדר כמתחרה נייטרלי שמשתתף באישור מיוחד, זאת בעקבות העונש ההשעיה שהוטל על איגוד האתלטיקה הרוסי בעקבות התנהלותה בפרשת סימום הספורטאים במדינה. בלאזש באז’י ההונגרי זכה בארד (13.28).
עומאר מקלאוד חוגג (רויטרס)הגמר שחתם את יום התחרויות היה 1500 המטרים לנשים בו ניצחה האלופה האולימפית פיית’ קיפייגון מקניה שעצרה את השעון על 4.02.59 דקות והקדימה את ג’ניפר סימפסון מארה”ב שסיימה עם הכסף (4.02.76) והרצה השנויה במחלוקת, קסטר סמניה מדרום אפריקה, שזכתה בארד (4.02.90).