המחזור ה-15 בליגה האיטלקית נפתח הערב (שישי) עם שני משחקים, אחד מהם הוא המשחק הגדול ביותר שהליגה האיטלקית יכולה לספק – קרב ענקים בין נאפולי, מוליכת הטבלה, לבין יובנטוס, האלופה בשש השנים האחרונות. הפרטנופי, שהובילו ב-4 נקודות על פני יריבתם, קיוו להגדיל את הפער ל-7 נקודות ולהעביר הצהרה ברורה מאוד על כוונתם ליטול מהגברת הזקנה את התואר, אבל לאקס אחד שלהם היו תוכניות אחרות.
גונזאלו היגוואין, ששיחק שלוש עונות נהדרות בנאפולי אבל שבר את לבבות האוהדים מדרום איטליה כשעבר בקיץ שעבר ליובנטוס, נכנס מאז לספרים כאויב הגדול ביותר של הנפוליטנים. אבל דווקא הוא, שהיה בכלל בספק גדול למשחק והגיע לאחר ניתוח בידו, היה זה שכבש את השער היחיד במשחק שנערך באצטדיון סן פאולו שהוא מכיר כל-כך טוב, ונתן ליובנטוס 0:1 כל-כך חשוב.
“פיפיטו” כבש את השער בסיומה של התקפה מתפרצת כבר בדקה ה-13, ומאז נאפולי ניסתה, לחצה, שלטה בכדור, הסתובבה סביב הרחבה של בופון, הכניסה כדורים, אבל כלום לא עזר, לא ניסיונותיו של מרטנס, לא אלו של האמשיק, והמצבים המסוכנים באמת נרשמו דווקא בהתקפות הבודדות של יובנטוס ליד שערו של פפה ריינה. אחרי 26 משחקים ללא הפסד בליגה, מאז פברואר 2016, נאפולי רשמה הפסד ראשון, דווקא בבית, דווקא במשחק החשוב ביותר.
יובנטוס חלפה, לפחות באופן זמני, על פני אינטר ועלתה למקום השני, כשהיא רחוקה רק נקודה מנאפולי, שנותרה במקום הראשון כשבמאזנה 38 נקודות. חשוב מכך – יובנטוס הצהירה שהיא לא מתכוונת לוותר על התואר, גם בשנה בה נאפולי ואינטר נראות כל-כך מאיימות. אותה אינטר תוכל לעבור את שתי הקבוצות ולעלות למקום הראשון אם תנצח ביום ראשון את קייבו בבית.
רומא - ספאל 1:3
הקבוצה מעיר הבירה התבססה במקום הרביעי בטבלה עם ניצחון ביתי על הקבוצה הקטנה מצפון איטליה, שנותרה מתחת לקו האדום עם עשר נקודות. המשחק נפתח בסערה כשפליפה הורחק בכרטיס אדום כבר אחרי 11 דקות של כדורגל, כשהכשיל את אדין דז'קו בדרך אל השער. דז'קו ניצל את היתרון המספרי כעבור שמונה דקות, לאחר שקיבל מסירת עומק נהדרת מסטפן אל שעראווי ובעט מקרוב לקורה ופנימה.
אדין דזקו חוגג (רויטרס)קווין סטרוטמן הכפיל את התוצאה בדקה ה-32 כמעט מאותו מצב ממנו הובקע השער הראשון, מבישול נוסף של אל שעראווי, הפעם עם העקב. שמונה דקות מפתיחת המחצית השנייה לורנצו פלגריני נעץ את השלישי בשער נגיחה להרמה של אלכסנדר קולארוב מאגף שמאל. פדריקו ויויאני רק צימק בדקה ה-55, אחרי שהחטיא כדור עונשין מ-11 מטר, אבל בעט פנימה את הכדור החוזר.