מכבי תל אביב ערכה את מסיבת העיתונאים שלה לקראת משחק הגומלין הערב (חמישי, 20:00) מול אלטאך האוסטרית בפלייאוף הליגה האירופית. מאמן הצהובים ג’ורדי קרויף התייחס לסוגיית הצטרפותו של סטיב מקלארן לצוות המקצועי בקריית שלום, למשימה מול הקבוצה האוסטרית וגם להפסד מול הקבוצה של אלי אוחנה מהבירה.
הרכב מכבי תל אביב: פרדראג ראיקוביץ’, אופיר דוידזאדה, איתן טיבי, טל בן חיים, יובל שפונגין, שרן ייני, אבי ריקן, כריסטיאן באטוקיו, דור מיכה, ארון שוינפלד ו-וידאר קיארטנסון.
“אני חושב שאתם מכירים את האופי שלי והיחסים הטובים שלי עם הבעלים מיץ’ גולדהאר. אנחנו מכבדים אחד את השני ואחרי 5 שנים הוא לא ישים מישהו מעליי. בנוגע לסטיב, שיחקתי תחתיו ואני מכיר אותו. בחודשים האחרונים חיפשנו מישהו שיוכל לעזור לי ואני חושב שסטיב הוא האיש הנכון”, אמר ההולנדי כנגד הטענות לפיהן הצטרפותו של האנגלי נכפתה עליו וכי הוא עלול להחליף אותו על הקווים בסופו של דבר.
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Remaining Time -0:00
This is a modal window.
The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
קרויף: מיץ' לא יביא מישהו מעל הראש שליבשלב זה פנה המאמן לאחד העיתונאים והטיח בו: “בנית תיאוריות קונספירציה שמתאימות יותר לבתי הקולנוע. אני עוד לא יודע איך תתנהל העבודה מול סטיב כי עוד לא דנו בפרטים הפרקטים. מבחינתי הוא איש שיכול לעזור לצוות ולכל מי שיש תיאוריות קונספירציה שיהיה לו בהצלחה”.
קרויף שחווה את הפסדו הראשון על הקווים, בתום ה-3:0 לבית”ר התייחס לשאלה האם מקלארן הגיע בעקבות התוצאות והיכולת של הקבוצה: ”סטיב היה בארץ כבר לפני שלושה שבועות, זה לא משהו שנסגר עכשיו. הוא מגיע כדי לעבוד בשיתוף פעולה ולשפר את הצוות וזה הדבר היחיד שחשוב לי – שהצוות יהיה ברמה הגבוהה ביותר ויעזור למכבי להצליח כרגע”.
ג'ורדי וסטיב מקלארן באימון מכבי (רדאד ג'בארה)“אני חושב שזה דבר מצוין שיש מישהו מנוסה שיכול לעזור ולייעץ לי בתור מאמן צעיר וזה יהיה טיפשי מצידי לא לקבל עזרה כזו. גם אבא שלי נהג לעזור למאמנים צעירים ואפילו אנצ’לוטי וזידאן עבדו ביחד”, המשיך קרויף שהתייחס גם לשאלות בנוגע ליכולותיו המקצועיות של מקלארן, שלא חווה הצלחות מקצועיות בשנים האחרונות: “סטיב אימן את נבחרת אנגליה, זכה באליפות הולנד ושימש כעוזרו של אלכס פרגוסון במנצ’סטר יונייטד לא מעט שנים. הוא רק יעזור לצוות שלנו ויהפוך אותו לטוב יותר ולכן כל ענייני האגו בכלל לא מעניינים”.
שחקני מכבי ת"א מתאמנים (רדאד ג'בארה)וכמובן שיש גם משחק, אליו הצהובים מגיעים עם יתרון 0:1 מהמשחק באוסטריה, אך גם אחרי התבוסה לבית”ר ירושלים. ”אחרי שבעה משחקים שניצחנו הגענו לרגע האמת, הרגע שעבדנו בשבילו. אנחנו יודעים שמצפה לנו משחק לא קל מול אלטאך כי הם קבוצה מאורגנת ומסוכנת”.
על ההפסד לבית”ר במחזור הפתיחה: “עדיף לקבל סטירה בפרצוף מאשר להפסיד בקטן, לפעמים קריאת השכמה זה דבר טוב. השורה התחתונה היא שלא היינו טובים ואגרסיביים מספיק ואני האחראי העיקרי לכך”.
שחקני מכבי ת"א מתאמנים (רדאד ג'בארה)על יכולתם של שחקני הקישור האחורי שרן ייני ודור פרץ: “אני לא בוחן אותם רק לפי סטטיסטיקות, ואני אף פעם לא דוגל בהאשמה כלפי מישהו אחד. כשאתה מפסיד 0:3 זה אומר שנתת יותר מדי מרחב ליריבה ועשית את זה בתור קבוצה”.
על שילוב השחקנים הזרים שלא פתחו בהפסד לקבוצה מהבירה: “אני חושב שברגע שהזרים יתאקלמו בצורה מלאה ויסתגלו לקבוצה ולמזג האוויר נוכל לשתף אותם. אני בטוח שהם ישתלבו ברגע המתאים ואז גם הם יקבלו יותר דקות”.
ארון שוינפלד, כריסטיאן באטוקיו וטינו סוון סושיץ' (רדאד ג'בארה)לאחר שקרויף סיים לדבר ענה הקפטן טל בן חיים שמתאושש מפציעה לשאלות בנוגע לכשירותו לקראת המשחק: “ אני מרגיש יותר טוב ומקווה לעשות אימון מלא הערב. אני אעשה את הכל כדי להיות כשיר ומקווה להיות בהרכב, אבל רק אחרי האימון אדע בדיוק את מצבי”.
על המשחק עצמו אמר הבלם: “כדורגל זה לא מדע מדויק. אנחנו משחקים נגד קבוצה טובה עם שחקנים מסוכנים, אז לא הולך להיות קל. מבחינתנו עבדנו קשה כדי להגיע לשלב הבתים ואנחנו באים לנצח”.
טל בן חיים (רדאד ג'בארה)