אפס. זהו מספר הנציגים של מכבי ת"א בנבחרת ישראל ליורובאסקט. אפס שחקנים מהסגל של גיא גודס וטל בורשטיין, הנחשבים לסמלים לאומיים, יופיעו הערב (חמישי, 21:30) מול נבחרת איטליה של אטורה מסינה, בביתם של הצהובים, לעיני מספר רב של אוהדי הקבוצה שיגיעו לתמוך הפעם דווקא בשחקנים שעזבו את קבוצתו של נבן ספאחיה.
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Remaining Time -0:00
This is a modal window.
The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
פניני בעד כחול-לבן: לא צריך לחלק דרכוניםגיא פניני ויוגב אוחיון חזרו בימים האחרונים "הביתה" וטעמו במעט את המרירות שריחפה מעליהם בשנים האחרונות. הם יכלו, גם אם לא ממש רצו, לשמוע את המנון היורוליג ואפילו את הבוז הצורם של הקהל, שהתגלה למראה שכיח במיוחד.
״אני לא יודע אם זה מוזר או לא שאין שחקנים של מכבי בנבחרת, אבל זה המצב שנוצר ואין מה לעשות איתו. חבל לדבר על מי שלא פה", התייחס פניני בראיון מיוחד ל-ONE על התחושות בנבחרת והגיב גם על המפגש הצפוי עם הקהל ביציעים: "הנבחרת מעל הכל, ואני בטוח שכל היריבויות שיש עם האוהדים במסגרת העונה ייעלמו ביורובאסקט".
פניני ואוחיון (נעם מורנו)פניני ואוחיון אומנם חונים במקומות הקבועים שלהם, נכנסים באותו "שער 9" מיתולוגי, ויורדים באותו המסדרון עם תמונות התהילה שלהם על הקירות. אבל הם חולפים על פני חדר ההלבשה ששימש להם כקודש קודשים. שש נבחרות היורובאסקט יעשו כסאות מוסיקליים בהיכל, כאשר הנבחרת הלאומית התמקמה זמנית בחדר הגדול לצד משרדו של ה-GM ניקולה וויצ'יץ'. זה שלדעת רבים פעל להיפטר מהישראלים של מכבי ת"א בעונה החולפת ולבנות קאדר של זרים ומתאזרחים בלבד.
גם ארז אדלשטיין, אגב, חוזר למקום שהביא לו סיוטים. הג'ינג'י פוטר ב-02:27 לפנות בוקר ונרשם בדפי ההיסטוריה למאמן בעל הקדנציה הקצרה ואולי המביכה ביותר בכל הזמנים במכבי ת"א. הפיטורים שלו לא היו על רקע מקצועי ולטענת אנשי המועדון, הקושי להתנהל מול התקשורת (ה-ג'ינג'י סירב להתראיין באימון הפתיחה החגיגי הרשמי של הקבוצה אשתקד), החששות מהשחקנים הבכירים, והיחסים מול מחזיקי המניות, הובילו לשחרורו.
"ארז תמיד מגיע עם אנרגיות, אבל רואים עליו את התשוקה. יש לו אפילו יותר אנרגיות עכשיו כי יש סביבנו הרבה ציפיות ולחצים. אני לא חושב שמשפיעה עליו ההיסטוריה עם מכבי. הוא צוחק איתנו על זה", סיפר פניני בהתייחסות להתנהלות של המאמן הלאומי מאז יצא מהמחתרת.
גיא פניני (נעם מורנו)גם יוגב אוחיון, לו הצהובים שילמו 100 אלף דולר כדי להיפטר מחוזהו, שוחח עם ONE על האנרגיות שהג'ינג'י משדר לשחקניו: "אני לא חושב שאכזבנו את ארז. בסופו של דבר, להוציא את איתי שגב, כל הישראלים כבר לא במכבי. לפעמים יש לו יציאות, אבל ארז תמיד אוהב לחשמל את האווירה ולעשות אש. באנו טהורים לנבחרת, אין סודות על מכבי".
אוחיון עלה, כזכור, לקדנציה 2.0 בירושלים תמורת 600 אלף דולר לשנתיים. פניני חתם אצל דן שמיר והפועל חולון, שיתמודדו בליגת האלופות של פיב"א, תמורת כ-340 אלף דולר עד 2019. הוא גם סייע לצהובים-סגולים להנחית את ג'ו אלכסנדר עבור 150 אלף דולר. שניהם מסתכלים אחורה על התקופה במכבי כהצלחה, בה זכו בתארים רבים והניפו יחדיו את גביע אירופה ב-2014. "הייתה לי תקופה יפה במכבי, ולצד עונות נפלאות, היו גם פחות מוצלחות כמו העונה האחרונה. אבל אני ישן בשקט, בלי לחשוב על מכבי. אני גאה במה שתרמתי למועדון, וגאה עוד יותר להיות בחולוניה", סיפר קפטן הצהובים לשעבר.
"עברתי תקופה מדהימה באולם הזה. ביליתי פה תקופה נהדרת ושותפתי במשחקים גדולים, אבל כל מה שאגיד על מכבי ת"א יצא רע", הסביר אוחיון, ממנו ביקשו כזכור הצהובים להשהות את מעברו לאלופה במטרה להגיש לו הצעה נוספת תמורת קיזוז בשכרו.
יוגב אוחיון גיא פניני ועידן זלמנסון (איציק בלניצקי)שניהם, הישראלים הכי מזוהים כ"מכביסטים", ויסלח לנו גל מקל, אבל הקהל רואה בו את האדום של היריבה העירונית. יש תחושת חמיצות לשניהם לשוב לכדרר בנוקיה. ריקי פניני והדס אוחיון, נשות השחקנים, לא פספסו כמעט משחק בשנים האחרונות. כעת, המושבים הקבועים שלהן בהיכל עברו יציע בשל משחקי הנבחרת. האצבע המסמנת של הפורוורד לאשתו אחרי שהוא תופר שלשה תעבור איפוס כוונות זמני למושב אחר בהיכל. "לא חשבתי על כניסה להיכל כאורח, אבל אני בטוח שזה יהיה אמוציונאלי. קשה להתעלם מזה, אבל עכשיו זה לא מכבי או הפועל. כולנו ביחד להצלחת הנבחרת", אמר פניני.
אוחיון זוכר את ההשפלה שספגה הנבחרת ב-2015 בצרפת, במשחק ההדחה מול איטליה, אז האזורי וסימונה פיאניג'אני הביסו את ישראל ושלחו אותם הביתה בתחושת אכזבה מרה. "אלסנדרו ג'נטילה תפר אותנו, ולמרות שהוא לא מגיע, יש להם עוד כמה כוכבים שם. הטכנית שספגתי לא יוצאת לי מהראש ורצה אלוהים והפגיש אותנו דווקא נגד איטליה במשחק הפתיחה".
עוד ציין הרכז הירושלמי: "זו הזדמנות עבורנו לנסות ולהחזיר את הכבוד שאיבדנו באליפות הקודמת. מדובר ביריבה טובה עם הרבה כלים, אבל אנחנו יכולים לעמוד מולם. באותו משחק הם היו יותר אגרסיביים מאיתנו, חדרו בקלילות לטבעת, והגיעו לסלים קלים - אוי ואבוי שזה קרה לנו במצב של להיות או לחדול, אבל זה חלחל לראשנו וזה לא יקרה שוב".
יוגב אוחיון (איציק בלניצקי)באיגוד הכדורסל פועלים לקדם קו אחורי צעיר עם גארדים אנרגטיים ואתלטיים, בראשותם של בר טימור ויפתח זיו, לצידו של תמיר בלאט, שסומן כרכז העתיד של הנבחרת. עבור אוחיון, ורבים נוספים מהסגל, מדובר באליפות אירופה אחרונה בקריירה. כנ"ל לגבי פניני, שמשמש כמנטור מקצועי לפורוורדים שון דאוסון ועוז בלייזר.
"אני לא רוצה לצאת בכותרת של מטרות כי אז יגידו 'נכשלתם' או 'הצלחתם', אבל המטרה היא ליהנות כי יש שילוב איכותי של שחקנים לצד דם חדש של צעירים שמתחילים את דרכם ברמות הגבוהות", סיכם אוחיון.
פניני, שצפה בריצה המטורפת של נבחרת העתודה של עודד קטש עד לגמר אליפות אירופה, וראה את האולימפית מותחת את מכללת פרדו להארכה דרמטית באוניברסיאדה, רוצה שקבוצות הליגה ישקיעו יותר משאבים בשחקנים הישראלי, ופחות באזרוח אמריקאים: "יש מספיק כישרונות שנולדו פה ומגיעה להם הזדמנות להוכיח עצמם. די לחפש לאזרח שחקנים זרים. אני לא מזלזל ביהודים אמריקאים כי בסופו של דבר זה החוק במדינה שלנו, אבל אני חושב שלא צריך לברוח החוצה ולחפש לחלק דרכונים. נבחרת העתודה הוכיחה שיש פה כדורסל כחול-לבן ועשתה זאת בענק".