יום חמישי, 06.03.2025 שעה 15:56
ONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורט
ליגת ווינר סל 24-25
341439-167619הפועל ת"א
331443-161218מכבי ת"א
321370-156418הפועל ירושלים
291520-159818עירוני רמת גן
291401-146518הפועל חולון
281589-154918בני הרצליה
261530-148518הפועל ב"ש/דימונה
251411-140918עירוני נס ציונה
251483-146018גלבוע/גליל
241486-146518הפועל עפולה
241436-134919הפועל גליל עליון
241559-144018עירוני קריית אתא
241563-141018אליצור נתניה
201677-142518הפועל חיפה

פרנקו: זכותה של ירושלים לנפח את בלון הציפיות

מאמן הפועל ת"א מדבר על האכזבה מירושלים, היחסים עם אורי אלון, איבוד האליפות, בלאט, אדלשטיין, מכבי ת"א, טימור, וגם: הירידה של קבוצת הכדורגל

|
מי שלא סובל את החום, שלא ייכנס למטבח (רדאד ג'בארה)
מי שלא סובל את החום, שלא ייכנס למטבח (רדאד ג'בארה)

עד לפני שנה דני פרנקו עמד על גג הכדורסל הישראלי. הוא הוביל את הפועל ירושלים למקום הראשון בטבלה עם סוויפ עונתי גדול על מכבי ת"א וממוצע של כמעט 90 נקודות במשחק. האדומים מיתגו עצמם כקבוצה הטובה ביותר בארץ בפער משמעותי מהאחרות. "היינו ירושלים ועוד 11", אמר בנחרצות.

פרנקו, שהוביל את הפרויקט של אורי אלון לזכייה היסטורית באליפות המדינה, ציפה לקבל גיבוי מהנהלה גם אחרי המעידה מול מכבי ראשון לציון. אלא שבלון הציפיות התנפח והאדומים הימרו על מיתוג התדמית האירופית כדי להרשים את ראשי היורוליג והנחיתו את סימונה פיאניג'אני בירושלים.

חצי שנה נמנע פרנקו מלעלות לארנה, ביתו לשעבר והמקום שהכניס אותו לרשימה יוקרתית של יחידי סגולה שזכו בגביע ובאליפות בקבוצות שלא עונות לשם מכבי תל אביב. דווקא בהופעת הבכורה המחודשת שלו בירושלים, בכסא הפרשן, ראה את האקסית מפסידה שוב את התואר המשני, גביע המדינה, לצהובים של איינרס בגאצקיס.

דני פרנקו (רדאד גדני פרנקו (רדאד ג'בארה)

כעת, פרנקו בן ה-43 מגיע להפועל תל אביב וינסה להוביל את האדומים חזרה לצמרת, ואולי, בשאיפה - גם לאירופה. בראיון חושפני ומיוחד עם ONE, הוא פותח הכל. האכזבה מירושלים, המאמנים הזרים, היחסים עם אורי אלון, פרשת ד’אור פישר, הסדרה הגדולה מול נייט רובינסון, איבוד האליפות, הקאמבק להפועל ת"א, הציפיות והמטרות עם האדומים, ההברזה של תמיר בלאט, ההחלמה של רביב לימונד, הירידה של הפועל ת"א בכדורגל ללאומית, הבלאגן במכבי ת"א, המעבר של יוגב אוחיון לבירה, והיורובאסקט בישראל. דני פרנקו חושף את כל הקלפים.

"זכותה של ירושלים לנפח את בלון הציפיות, אבל להגיד לך שלא התאכזבתי שלא המשכתי? התאכזבתי", גילה פרנקו בהתייחסות ראשונה מאז נפרד מהאלופה כשהוא נוגס באירוניות במגש "פיצה יווני" (פוטיס קאציקריס?), במסעדה איטלקית (סימונה פיאניג'אני?) "פיצה פורטו" באיירפורט סיטי. באותו מקום, שהתגלה כבית קבע עבור המאמן, שם הוא אוכל כיד המלך, פרנקו דיבר בפתיחות על התקופה שלו בבירה והציפיות בהפועל ת"א.

"לפני שהגעתי לירושלים, כמו שציינת, יכול להיות שיצא לה שם כזה של בית קברות למאמנים. אם היית אומר להנהלה בזמנו, שבשנתיים הקרובות הם יזכו באליפות, יהיו ב-3/4 גמרים, ימתגו עצמם כקבוצה מספר 1 במדינה בפער ענק והקבוצה הבאה מאחוריהם היא 3-4 משחקים תחתם - היו חותמים על זה ב-100%. אבל עם האוכל בא התיאבון. נהניתי לעבוד בירושלים למרות החששות שהיו. יש לה קהל מדהים שגדל במימדים מפלצתיים ממלחה הקטן של 1,800 איש ל-12 אלף אוהדים במשחק אליפות היסטורי".

דני פרנקו (רדאד גדני פרנקו (רדאד ג'בארה)

אז למה לא המשיכו איתך?
"כנראה שעם האוכל בא התיאבון. אני מאוד גאה על השנתיים שלי בבירה. עשינו שינוי ב-DNA שלה בתקופה הזאת. אני לא מאמן יותר טוב או פחות טוב אם ניצחתי או הפסדתי משחק אחד - משחק אליפות. העבודה שלי נמדדת לאורך שנה שלמה ובאותה עונה היינו רמה מעל הליגה. זה היה ירושלים ועוד 11. סיימנו עם מאזן חסר תקדים ועשינו היסטוריה. הקבוצות האחרות לא היו קרובות אלינו בכלל, ומעולם לא היה דבר כזה בירושלים. אבל ברבע אחד עם לחץ יש שחקנים שעומדים בזה פחות טוב, הם גם בני אדם, אבל זה לא גורע מהדברים שהם עשו כל העונה".

אורי אלון וסימונה פיאניג'יאני אומרים שאשתקד הייתה העונה הטובה ביותר היסטוריה של המועדון.
"אני לא מתייחס לזה".

למה לא הגעת למשחקים של ירושלים כמעט חצי שנה?
"חשבתי שאתית זה נכון לא לפרשן את ירושלים כי כל מילה שאגיד יוכלו לפרש או לקשר את זה בצורה נקמתית. אחרי אותה תקופה התייחסתי אליהם הכי מקצועי שאני יכול, באתי גם לגמר גביע בבירה, ואין אף אחד שיכול להגיד שגילית רגשות נקם כלפי הקבוצה".

דני פרנקו בירושלים (רדאד גדני פרנקו בירושלים (רדאד ג'בארה)

היו לחשושים שאורי אלון שוקל להחזיר אותך לפני שהביאו את פוטיס קאציקאריס. זה נכון?
"הוא יודע שהוא יכול לדבר איתי. הערוצים שלנו פתוחים", אמר פרנקו עם חיוך ושמר על דיפלומטיות. "מה שהיה בשיחה עם אורי... השיחות שלנו נשארות בינינו. אני לא יכול להוציא את מה שאנחנו מדברים".

עם יד על הלב, חשבת שאתם מפסידים את הסדרה מול נייט רובינסון לפני שנתיים?
"אחרי המשחק הראשון שנייט נתן הצגה, לא רק אני חשבתי שאנחנו פגיעים. פתאום התעוררה בצד השני מפלצת יחד עם רביב לימונד וטרה סימונס שהם כוח, לצד גבוהים אסרטיביים. נתקלנו בקבוצה שגם אם אנחנו באנו עם בטחון בשמיים כי ניצחנו הרבה משחקים, פגשנו שחקן לא צפוי שיכול פתאום להכריע משחקים עם זריקות מטורפות וזה לא משנה מה אנחנו עושים. נייט והפועל ת"א ערערו לנו את הביטחון וכולם ראו את זה באותה סדרה. זה פגע בנו כי באנו במומנטום פנטסטי לפלייאוף".

איפה איבדת יותר שעות שינה, אחרי הפסד האליפות או כשגיא הראל סיפר לך שאתה לא ממשיך?
"אחרי שהפסדנו את האליפות ישנתי בלילה. אמנם לא הכי טוב, אבל זה טבעי. ידעתי שהקבוצה שלי עשתה הכל, ומאמנים מבוגרים ומנוסים ממני הפסידו ויפסידו משחקי גמר. זו המטרה של השיטה, להוביל לסיטואציה כזאת שהקבוצה השנייה (מכבי ראשל"צ) עשתה רבע אחד גדול וניצלה את השיטה לקחת אליפות. הלכתי קדימה".

אורי אלון משוחח עם דני פרנקו (אורן בן חקון)אורי אלון משוחח עם דני פרנקו (אורן בן חקון)

אתה בעד או נגד הפיינל פור? זה נותן להפועל ת"א אפשרות לחלום?
"בשיטה הנוכחית כשיש סדרה אחת ואז פיינל פור, באופן טבעי קבוצות שלא עשירות במיוחד חולמות על הסיכוי לשחק במאי ויוני. אבל הפועל ת"א למדה משנה שעברה, סיכמו שפחות מדברים על איפה אנחנו רוצים להיות ויותר להתעסק במעשים".

"שלוש שנים מכבי ת"א לא עושה גמר בסדרה או פיינל פור. אני לא מנסה להיות דמגוג, אבל זו לא החלטה שלי. כל החיים אימנתי בקבוצות שהתקציב שלהם קטן משמעותית משל ירושלים ומכבי, ואני יכול להבין את החלום לנצח במשחק אחד. מצד שני, הייתי בכובע של ירושלים ואני מבין למה סדרות זה הדבר הנכון - כי הסיכוי להפתעות הוא פחות גדול. אבל ראינו את מכבי מודחת מול אילת לפני שנתיים, ומה רחוק ליי-אפ של סקוטי הופסון או שריקה לא נכונה בסדרה עם נהריה, וירושלים לא עושה פיינל פור".

להוציא את פרשת ברייסי רייט שחיבל בקבוצה, אחד הסיפורים הביזארים והטראגים שעבר דני פרנקו בבירה היה הפספוס עם ד’אור פישר. כזכור, הסנטר המתאזרח עבר 72 שעות טראומטיות כאשר ניסה ליצור קשר עם אביו ללא הצלחה. שכנים וחברים, ביניהם דורון פרקינס ואשתו בריטני, שגרים סמוך לביתו של אביו בלאס וגאס, ניסו לברר אודותיו, אבל כשלו. הבית היה נעול, התריסים סגורים והאורות כבויים. פישר ארז את המזוודות ועלה על טיסה לעיר החטאים. משהגיע לבית אביו, גילה צואת כלבים בכל מקום, הספות קרועות והסלון הפוך. הוא נכנס להיסטריה. תחילה עשה חיפוש בבית ולא מצא את אביו, אולם אחרי סיור נוסף ראה אותו מת על הרצפה, בצד המיטה רחוק מהדלת.

דד'אור פישר. סיפור קשה (משה חרמון)

פישר באותם רגעים היה מרוסק לחלוטין. הוא צלצל למאמנו בירושלים שמספר: "ואוו. הוא היה חלק מאוד מרכזי בירושלים, השקעה גדולה של אורי. המחשבה הייתה לייצר קבוצה אחידה לליגה ולאירופה. הוא חווה טראומה באותה עונה וקיבלתי ממנו את טלפון הכי מצמרר אי פעם משחקן. הוא היה בסיטואציה נוראית. השיחה הזאת, איך שהוא היה נשמע באוזן שלי, אני לא יכול לשפוט אותו".

אחרי תקופה מסויימת פישר שב מארה"ב במצב נפשי קשה. הוא התקשה להתאושש מהטרגדיה ולא שחזר את היכולת על המגרש. סוכנו דייב גאסמן נחת בישראל ונועד עם מנכ"ל הקבוצה גיא הראל במטרה ליישר את ההדורים ולהרגיע את הרוחות, אבל ההשפעה הייתה חיובית בטווח הקצר בלבד. פישר התקשה להסתיר את האמוציות, נקלע לתקרית מול האוהדים לאחר ההפסד מול מכבי קריית גת, ועם צירופו של איליי הולמן והייבוש על הספסל בקלאסיקו מול מכבי ת"א, ביקש להיפרד מהקבוצה והסכים לוותר על משכורת חודשית בסך 50 אלף דולר נטו.  

"הוא נקלע לסיטוציה שהיה אסון וזה לא קל לעשות סוויץ' לכדורסל. הוא נלחם גם בבירוקרטיה שאני לא מאחל לאף אחד. היה לו מאוד קשה, הוא עשה ניסיון לחזור אלינו אבל לצערי די איבדנו את אירופה כי היינו בבור של פציעות בלי גפני ודאנקן ובסגל לא ראוי, וכמה שהוא ניסה - הוא לא יכל לעזור לנו. ההחלטה לוותר עליו הייתה קשה למועדון כי הוא שחקן ישראלי מאוד משמעותי. אם הזכרת את הגמר מול ראשל"צ, ממש לא בטוח שעם הניסיון שלו באותה סיטואציה לא היה נגמר אחרת, אבל זה תמיד ישאר בחזקת נעלם".

מה למדת בינתיים על הפועל ת"א? גם לה יצא שם של “בית קברות למאמנים”
"לא מטריד אותי מה היה לפני עם מאמנים בהפועל ת"א. יש לי הזדמנות לבוא למקום שאני אוהב והתחלתי בו את הקריירה שלי לפני הרבה שנים. "המותג הזה קיים 10 שנים ועד היום עמד כמעט בכל המטרות שסומנו. אני אשמח אם נוכל לעמוד בעוד כמה מהם. הייתי שם עשור ואני מכיר הרבה מאוד פרצופים".

דני פרנקו (רדאד גדני פרנקו (רדאד ג'בארה)

איך העבודה עם רמי כהן וידידיה רפפורט?
”ידידיה ורמי מנהלים את המועדון יחד עם אריק שור, שהוא הנציג של דייויד קולברן ואנחנו עובדים יחד. המאמן לוקח החלטות מקצועיות כל עוד זה לא מנוגד לעקרונות המועדון. ברור שיש שכר לימוד למאמן חדש בקבוצה, וגם הקבוצה משלמת עליה".

מבאס אותך שאתה חוזר לאמן משחק בשבוע ואין אירופה?
"זאת המציאות. הייתי שמח אם הפועל הייתה באירופה וזו אחת המטרות שאני מנסה להשיג איתה בשנים הקרובות. זה היה על השולחן, רוצים לעשות את הצעד הזה, אבל לא כי מישהו מנדב לנו מקום, אלא כי אנחנו זכאים לכרטיס לאירופה. אם לא הייתה שאיפה כזאת זה היה מפריע לי, אבל אנשים פה מסתכלים קדימה ורוצים לקחת את הפועל ת"א למעלה".

מה חשבת על העונה החולפת שהיא עברה עם חילופי המאמנים והבגידה באמון של האוהדים?
"העונה האחרונה הייתה נראית פחות טוב, וזו פעם ראשונה שהפועל ת"א מתחילה עונה במומנטום שלילי. עד היום היא סיימה עונות בטעם של עוד, גם אחרי עונה לא טובה. בין אם זו מציאות או אשליה שיכול היה להיות אחרת, עד היום לא הייתה לזה המשכיות למשהו טוב. הפועל ת"א היא הקהל שלה. כשאתה בונה קבוצה, זה מתחיל מהם. יש להפועל ת"א עקרונות מסוימים שמאמן צריך לדעת להתמודד איתם, שהם צרכים של המערכת, ואני מכבד את זה. הקהל שלה יודע להעריך קבוצה שבאה, משאירה הכל על המגרש לטובת הסמל והקהילה שלו. יש רעב גדול להצליח, אף אחד מתוך הצוות שלי ובהנהלה לא רוצה להצליח פחות מכל אוהד שקונה מנוי".

שחקני הפועל ת"א מאוכזבים. מראה מוכר בעונה שעברה (משה חרמון)שחקני הפועל ת"א מאוכזבים. מראה מוכר בעונה שעברה (משה חרמון)

לצד אדריאן בנקס כמתאזרח. הפועל ת"א גיבשה סגל עם דומיננטיות ישראלית. אומנם מתן נאור שוחרר ותמיר בלאט עזב, אבל רביב לימונד צפוי להוביל מהקו האחורי לצד רפי מנקו, צוף בן משה, תומר גינת, יונתן רבינוביץ' וחבר'ה צעירים נוספים, כשישנה אפשרות שהגארד המקומי אייל שולמן ממכבי קריית גת יפתח עם הקבוצה את מחנה האימונים.

"הפועל ת"א שמה דגש גדול על השחקן הישראלי. אין בנאדם במועדון שלא היה שמח לשחק עם שלושה זרים מתוך אידיאולוגיה. רמי כהן אמר את זה לא פעם, שהוא רוצה את הישראלים במרכז. מצד שני, יש תופעות עם השחקן הישראלי שגם האוהדים הגדולים שלהם מפקפקים בהם, וזה נגזרת של הרבה דברים".

למה תמיר בלאט לא המשיך בהפועל ת"א?
"המעטפת שלו חשבה שהסיטואציה בהפועל לא טובה לו. אמרו לי שההרגשה היא שיש שחקנים דומיננטיים במועדון וזה לא טוב לו. אני חושב שתמיר שיחק מעל 20 דקות בממוצע (25.5 דקות בממוצע ליתר דיוק, ד.פ.) וזה המון, אבל אני לא מאמן שמספר סיפורים. חשבתי שתמיר צריך לשחק בהפועל ולהילחם על דקות מול השחקנים שנמצאים בעמדות שלו.

תמיר בלאט. עזב בגלל המעטפת (איציק בלניצקי)תמיר בלאט. עזב בגלל המעטפת (איציק בלניצקי)

הייתה דרישה ל-"חוזה עומרי כספי" לפיו הוא משחק מינימום מסוים של דקות?
"אף אחד לא דיבר איתי על כמות דקות, אבל לצורך העניין אם לא מספיק לו מעל 20 דקות בממוצע, יכול להיות שיש בעיה. אני מעריך את דייויד בלאט ואת האנשים שעובדים עם תמיר, ישבתי איתו, הוא בחור מקסים ואמרתי לו ביום שחתם בהפועל חולון שאני מאחל לעצמי שדרכינו יצטלבו - אבל אני לא חושב שבמקום אחר יהיו לו תנאים טובים יותר. אני לא יודע אם הוא עשה טעות, אבל האמנתי שהמקום שלו זה בהפועל ת"א".

כמה ימים אחרי קיום הראיון, פרנקו קיבל קטעי וידאו מאימונים אישיים של רביב לימונד. כזכור, כוכב האדומים לא הצליח להתרומם מהפציעה שלו אשתקד, ובשלהי העונה הודיע להנהלה כי הוא מוותר על המשחקים האחרונים לטובת מנוחה מוחלטת. בסופו של דבר גם התקבלה החלטה כי לא יקח חלק באליפות אירופה עם נבחרת ישראל, אלא ינסה להכשיר עצמו לעונה שבפתח.

בינתיים, מבחינת יכולת אישית, לימונד נראה מעולה. הביצועים שלו על המגרש חושפים חדות אקספלוסיביות ושינויי כיוון חדים, יציאה מהירה מהמקום, וזריקות כוח בניתור לאחור. "התקווה הגדולה של כולנו היא שהוא יהיה מוכן לליגה. אנחנו עושים הכל לנסות להחזיר אותו בהדרגה אבל חשוב לספר שיש נקודת מבט קטנונית שחושבים ששחקנים רוצים לצאת מהנבחרת לטפל עצמם".

רביב לימונד. נראה מעולה באימונים (רדאד גרביב לימונד. נראה מעולה באימונים (רדאד ג'בארה)

וזה לא נכון?
"דווקא הנבחרת ידעה להביא שחקנים בסוף קמפיין בכושר טוב מאוד לתחילת העונה. וכולם יודעים כמה החלק הראשון של הליגה חשוב לבניית הקבוצה והביטחון של הצוות בסגל. אני לא חושב שרביב לא היה צריך להיות בנבחרת כדי להכין עצמו. היה חשש מעומס המשחקים של הנבחרת ואיך הגוף של רביב יגיב לזה והרופאים ייעצו לו לנוח. אם הוא היה במצב לעשות את הנבחרת, זה היה מכין אותו מצוין לעונה כי זה היה יכול לזרוק אותו קדימה ברמת הביטחון ליצור מגע ולשחק פיזי בהרכב מלא".

האם הפועל ת"א באמת כבולה בחוזה עם אדריאן בנקס בגלל היחסים שלו עם דיויד קולברן?
"הסבירו לי את זה ביום הראשון שבאתי להפועל ת"א, וזה לא המצב. מבנה הבעלות הוא כזה שאתה לא כבול לאף אחד. למדתי שדייויד קולברן קשור משפחתית לבנקס, אבל הוא לא משלם לו את המשכורת כמו שחושבים ומדברים. הוא משקיע במועדון ובהנהלה מקבלים החלטות איפה משקיעים את הכסף. כשאתה בתוך המערכת אתה רואה איך זה עובד. הייתי אצלו במיאמי ונפגשתי עם דייויד, והוא רואה בהפועל בעלות עם שותפים אמיתיים לגדול, והוא לא מרגיש כמו בעבר (בברק נתניה) שמחפשים רק אותו, אלא הוא חלק ממערכת שבונה ארגון גדול. ולא רק בגלל בנקס".

אתה רצית את בנקס בסגל? כי רוב המאמנים אשתקד לא רצו
"בכל קבוצה אליה מגיע מאמן יש שחקנים חתומים. אם אתה לא רוצה אותם, אתה לא חייב להיכנס לסיטואציה הזאת. בחרתי בעונה שעברה לא להיכנס לסיטואציה שלא רציתי, אבל בנקודת הזמן הזאת, הפועל ת"א זה מקום טוב עם פוטנציאל להיכנס אליו והרבה זמן רציתי לחזור כי אני אוהב את אתגרים".

אדריאן בנקס. חלק מהקבוצה (שחר גרוס)אדריאן בנקס. חלק מהקבוצה (שחר גרוס)

חשוב לספר כי פרנקו הגיע לחולוניה אחרי העונה בה פי.ג'יי טאקר, טרה סימונס, ומאליק דיקסון הובילו את הצהובים-סגולים לאליפות. עונה אח"כ הוא זכה איתם בגביע המדינה. אחרי הזכייה של גל מקל, פול סטול, פאט קלאת'ס ודונטה סמית' באליפות עם מכבי חיפה, פרנקו החזיר את הירוקים למעמד הגמר, אבל נפל מול קבוצת החלומות של דייויד בלאט ב-2014. "גם עם הפועל ירושלים, שהייתה בית קברות למאמנים, באתי לסיטואציה אחרת עם צוות ניהולי שנותן גב למאמנים, וזה הוכיח עצמו. הפועל ת"א זו חתיכת אתגר כי איכשהו אחת הבעיות שלה זה שאף מאמן מאז ארז אדשלטיין לא הצליח למצוא את החיבור והתקשורת או האמון עם המערכת שיראו אופק משותף. אני מקווה שיהיה לנו עתיד משותף".

במארס 1997 פרנקו אימן את הדרבי הראשון ואחרון שלו בקריירה עד כה. באוסישקין. צביקה שרף ומכבי ת"א להטו על הפרקט והביסו את האדומים 84:103. עדני דגן, שהחליף בתפקידו את מאיר קמינסקי, הורחק מההתמודדות, ופרנקו קיבל את המושכות. "הפסדתי 20 הפרש, דורון שפר ועודד קטש עשו לי חידונים".

כעת, עם ירידתה של הפועל ת"א בכדורגל לליגת המשנה, על כתפיו של פרנקו מונחת האחריות הגדולה ואולי החשובה ביותר עבור האדומים: לנצח בדרבי היחיד בעונה הבאה: "חייתי המון בתוך הפועל ואני יכול להבטיח לך שיהיה לה יותר קהל בליגה השנייה מאשר שהגיע בליגה הראשונה. הפועל ת"א בשנה האחרונה סיימה במקום העשירי בטבלה. אני מבין טוב מאוד את חשיבות הדרבי ומכיר את יחסי הכוחות הכלכליים, אבל את מכבי אנחנו צריכים לנצח במאי ויוני. כל קבוצה בשנים האחרונות מביאה ניצחונות על מכבי, הם כבר לא סופרים הפסדים, אבל צריך לדעת לנצח את המשחק החשוב".

מה אתה חשוב על מעמד המאמן הישראלי, ומאמנים זרים בקבוצות הגדולות כמו מכבי ת"א והפועל ירושלים (וגם מכבי אשדוד/באר טוביה)?
"זה לא הוכיח את עצמו. ירושלים הייתה בעונה רעה מאוד אשתקד, בטח בליגה. למרות שעם ההעברה של ריצ'ארד האוול הם הצליחו להתעשת בסוף. כל הכבוד להם, אבל זה לא משנה שאם מסתכלים על העונה כמכלול, אפשר לצבוע את זה ב-1001 צבעים ורודים, זה היה נראה לא טוב. במכבי ת"א זה כל שנה נכשל כישלון חרוץ. אבל זה שלב של ניסוי וטעייה. יש מאמנים ישראלים טובים מאוד שאין להם עבודה, או שיש להם, אבל הייתה יכולה להיות להם בקבוצות האלו, שיכלו לעשות עבודה לא פחות טובה - בטח מאותם מאמנים שנבחרו פה בשנתיים האחרונות".

ריצריצ'רד האוול. בזכותו ירושלים התעשתה (אורן בן חקון)

אתה מסכים עם ריבוי הזרים שהיה בירושלים וההתעלמות המקצועית מהישראלים?
"זה לא ענייני, אלא החלטה של מערכת ללכת באירופה עם זרים וזה הוכיח את עצמו. יכול להיות שעם קצת יותר תבונה ורגישות היה אפשר להפיק יותר מהישראלים, אבל זה לא הנושא, הקבוצה הצליחה וזאת המטרה. מי משחק כבר פחות חשוב כשיש הצלחות".

מה אתה חושב על השינויים במכבי ת"א, הישראלים הבכירים נבעטו החוצה?
"ימים יגידו. האנשים שם אמורים להיות מנוסים בקבלת החלטות. היו להם שחקנים טובים בשנה שעברה, אבל הייתה ההחלטה לשפוך הכל ולנסות להציל משהו. במהלך העונה נראה אם הם צדקו או טעו".

מקצועית, אתה אוהב את הצטרפותו של יוגב אוחיון לצד בר טימור בירושלים?
”"על פניו יש חוק בסטטיסטיקה שאומר שתפוקה שולית פוחתת. כמה שתשים יותר שחקנים על אותה עמדה, במקום לקבל יותר אתה תקבל פחות, והם יצטרכו להילחם בסטטיסטיקה. בר ילד גדול ואת ההחלטות על הקריירה שלו הוא לוקח לבד. גם במקרה הזה את ההחלטה הוא לקח לבד". טימור כזכור יצא מההסכם עם מכבי ת"א שנסגר בלחיצת יד תמורת 190 אלף דולר לעונה הראשונה ו-250 אלף דולר לעונה השנייה, תמורת חזרה לירושלים בשביל פחות כסף - 180 אלף דולר העונה בבירה.

אליפות אירופה בישראל, ארז אדלשטיין יעמוד בלחץ?
"התחלת עם השטויות? תתקדם. שאלה הבאה".

בנימה רצינית, מה הסיכויים של הנבחרת להצליח ביורובאסקט?
"יש להם בית לא קל, למרות שאני לא חושב שיש בתים קלים באליפות אירופה. אני מקווה שהמשחקים בת"א יתנו לנבחרת יתרון, למרות שזה לא בהכרח. בשבוע אינטנסיבי של משחקים לא יהיה קל גם כאשר המשחקים בישראל. אנחנו צריכים להיות אופטימיים כי יש לנו נבחרת טובה, ואני מאמין שהיא יכולה לעלות לשלב הבא, אבל קל זה לא יהיה".




טוען תגובות...
הוסף תגובה
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש
שגיאה
אסור לפספס
נגןאנטוני וממפיס עם טכניקה עילאית בפרסומת
אנטוני וממפיס עם טכניקה עילאית בפרסומת
נגןלוקה בהלם: לברון בדרך ל-70,000 נקודות?!
לוקה בהלם: לברון בדרך ל-70,000 נקודות?!
נגןזהו זה: יש לנו זוכה בתואר שנה השנה בעלם
זהו זה: יש לנו זוכה בתואר שער השנה בעולם
נגןהצצה ליום כיף של מנור סולומון ודנה
הצצה ליום חופשי של מנור סולומון ודנה
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
מונדיאליטו
יורו עד 21
ליגות נוספותכדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
נבחרת ישראלכדורסל עולמי
חדשות
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */