1. אחרי שחיברה שרשרת הפסדים ביורוליג וגמגמה בליגה נגד מכבי חיפה, מכבי תל אביב עלתה חזרה על הגל ודרסה אמש (חמישי) את ארמאני מילאנו בתוצאה 68:79 במחזור החמישי, וזאת אחרי שהצהובים הורידו את הרגל מהדוושה ונתנו "הנחת חבר" לסימונה פיאניג'יאני.
נבן ספאחיה יודע שלקבוצתו עוד עבודה רבה בצד ההתקפי - מה קורה לפייר ג'קסון מחוץ לקשת? 1/8, 0/6, 0/4 - אולם בהגנה: השחקנים שלו מחסלים. מכבי ת”א טורפת, צובטת, נושכת, ומזנקת על הפרקט, כאשר מעל כולם מי שסחט על רוב המחמאות היה דיאנדרה קיין, שהציג עבודת הגנה פנטסטית מהספסל.
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Remaining Time -0:00
This is a modal window.
The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
ספאחיה: "יש לנו קבוצה מאוזנת"גם אלכס טיוס רשם הופעה גדולה מול הגבוהים החלשים של מילאנו וסיים עם דאבל-דאבל של 12 נקודות לצד 15 כדורים חוזרים. על פי גורו היורוליג פרנקי סאקס, שמונה כדורים חוזרים שהוריד המתאזרח בהתקפה קבעו שיא היסטורי ושברו את השיא הקודם של ריצ'ארד הנדריקס, אסטבן באטיסטה וטרנס מוריס, שעמד על שבעה ריבאונדים התקפיים.
מכבי שוב פתחה בגמגום, ובשלב מסוים כשהיא בפלוס 9:10, המאמן הקרואטי הזעיק פסק זמן והשתלח בחניכיו. הוא זרק לספסל את ג'קסון, ג'ון דיברתולומאו, ומייקל רול (7- במדד פלוס/מינוס), והעלה את נוריס קול, ד'שון תומאס, וקיין, לא לפני שהוא מטיח את טוש המאמנים על הרצפה.
מייקל רול. לא המשחק הכי טוב שלו (איציק בלניצקי)עוד לפני הפסקת המחצית אפשר היה לראות שצפוי גארבג' טיים נצחי והכרוז שי סידי החל לפמפם את הגעתה של ריאל מדריד וכוכב התיכונים, לוקה דונצ'יץ', בשבוע הבא. אגב, הספרדים הפסידו אמש בביתם 86:80 מול חימקי מוסקבה (ד"ש ממלקולם תומאס).
רק אחרי ההתמודדות ג'קסון למד שגאודלוק קיבל את הכינוי "מיני ממבה" בירושה מקובי בראיינט, וסיכם בשיחה עם ONE בפואטיות את ההופעה של האקס: "מדהים שקוראים לו ככה, זה כבוד היסטורי. סימנו אותו כמפתח וידענו שאנחנו צריכים לערוף את ראש הנחש. לוקה דונצ'יץ'? הוא מפחיד. הילד הזה קילר, נקווה שלא יהרוג אותנו".
קבלת הפנים לאנדרו גאודלוק. "ראש הנחש" (איציק בלניצקי)2. מי שהיה להם ערב פחות מוצלח היו האיטלקים. הג'נרל מנג'ר פלביו פורטלופו לקה בשפעת, הסתגר בחדר המאמנים עם קפוצ'ון לראשו וכוס תה בידו, ובקבוצה המפסידה גיחכו שהדביק את השחקנים בחולשתו. בדומה לג'רמי פארגו עם צסק"א מוסקבה בעונת 2013/14, גם גאודלוק הגיע חזרה עם נעליים צהובות בולטות במטרה לדרוש עוד תשומת לב. הוא קיבל זר פרחים ממנהל הקבוצה עמי ביטון וקריאות עידוד מהקהל, אולם מהשנייה שעלה לפרקט קיבלנו פלאשבק מאשתקד כשהוא מציג משחק מאכזב.
"זה הרגיש נוראי. אין לנו כימיה. הרגשתי שלקחתי זריקות טובות, הכדורים פשוט לא נכנסו. גם לגדולים ביותר יש משחקים רעים, אבל זה מאכזב. זה יעבור לי אחרי כוס יין, רק ככה אתגבר על התחושות הרעות", סיפר גאודלוק ל-ONE עם היציאה מהיכל מנורה מבטחים.
סימונה פיאניג'אני. זעם וצרח (איציק בלניצקי)3. מי שזעם יותר מכולם היה פיאניג'אני, שברגעים מסוימים בהתמודדות שאג בצעקות רמות "FUCK YOU", כנגד ארתורס גודאיטיס וקיילב זרזבסקי, שאיפשרו לצהובים להוריד 19 ריבאונדים בהתקפה. הוא השתגע על השחקנים בסיום ההתמודדות, ואז ניתח את ההופעה המאכזבת של קבוצתו: "ידעתי שנראה לא טוב. הגענו אחרי הפסד ליגה והיינו בלי אנרגיות. אני לא חושב שמכבי קבוצה טובה יותר מאיתנו, אבל הם היו יותר טובים במשחק הזה. מדהים שהם קטפו כמעט 20 ריבאונדים בהתקפה, זה לא נתפס בעיני. הגארדים שלי היו נוראים, לא מרוכזים, איבדו מלא כדורים ושכחו את התרגילים. יש לי הרבה וידיאו לראות".
והיה גם אורח של סימונה בהיכל: רכזה לשעבר של הפועל ירושלים, קרטיס ג'רלס, קיבל כרטיס לשער 10 ממאמנו לשעבר בקבוצת האליפות בבירה. למרות שנחתך ע"י פוטיס קציקאריס לפני מספר שבועות, הגארד האמריקאי טרם עזב את ישראל כי לא הגיע להבנות כספיות מול גיא הראל והבעלים על הסכם פיצויים.
קרטיס ג'ראלס עם אילן השועל ויגאל יהודה (פייסבוק)ג'רלס ממשיך להתגורר בדירה של הקבוצה בירושלים ונוסע ברכב שקיבל, ובינתיים, אחרי שדחה הצעה של 350 אלף דולר מבשיקטאש הטורקית, ושתיים נוספות מריטאס וילנה הליטאית וריג'יו אמיליה האיטלקית, מקבל את מלוא שכרו האדומים.