הפועל ירושלים תארח הערב (רביעי) ב-19:30 את באיירן מינכן במשחק בו היא חייבת לנצח כדי להשאיר את חלום היורוקאפ בחיים. קל זה לא יהיה. בכלל לא.
באיירן, מוליכת הבית במפעל האירופי, הינה קבוצת ההגנה השנייה בטיבה ביורוקאפ עם ממוצע ספיגה של 63 נקודות בלבד, ושוטפת את הפרקט בהתקפה עם 89.5 נקודות פר התמודדות. היא בנתה סגל מרשים על טהרת החממה הסרבית של סגנית אלופת אירופה עם פרצופים מוכרים רבים. אגב, מדובר במפגש בכורה היסטורי בין המועדונים.
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Remaining Time -0:00
This is a modal window.
The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
תגובות לפני באיירן מינכן ירושלים מגיעה להתמודדות במצב רוח חיובי אחרי שהביסה את הפועל תל אביב בעידן פוסט קרטיס ג'רלס. פוטיס קציקאריס מנמיך ציפיות, דורש מחניכיו שיפור הגנתי, וסיפר כי הם "אנדרדוג" הערב, למרות שבארנה האדומים מגיעים כפייבוריטים מול כל קבוצה, בטח במפעל המשני בחשיבותו ביבשת.
הנהלת ירושלים, בראשותם של הבעלים אורי אלון והמנכ"ל גיא הראל, גרפה מחמאות רבות אחרי שחתכה את הגארד האמריקאי ונתנה גיבוי אבסולוטי ליווני. זו לא הפעם הראשונה שיו"ר האדומים מניו יורק “נתן שפיץ” לכוכב הקבוצה, ולא משנה מה שמו.
1. ברייסי רייט, כזכור, ה-MVP של סדרת האליפות של הפועל, רימה לכאורה את ירושלים בטענה כי הוא נוסע לארה"ב לטפל בעניינים אישיים, אולם המריא לסין להשיג חוזה בקבוצה של וויל ביינום. כוכב? הביתה.
2. בגזרתו של דונטה סמית' היו לא מעט בעיות התנהגות. למרות ששלט אבסולוטית בליגה, והביא את ירושלים להופעות רצופות בגמר הפלייאוף, כולל זכייה היסטורית באליפות, הפועל ויתרה על ההסכם עמו ושילמה לו לשבת בבית. התוצאה? אליפות.
דונטה סמית' (רדאד ג'בארה)"כל יושב ראש אחר היה חותך את המאמן. סוני ווימס פירק את ארז אדלשטיין ומכבי קרסה. הרבה קבוצות הולכות על הראש של המאמנים ופוחדות להתעמת עם הכוכבים. ירושלים עובדת אחרת, ומכניסה שינויים מרעננים ברמה הניהולית. מדיניות האגודה? גם הכוכב הכי גדול לא יכול לכופף את המאמן. מי שמרעיל את חדר ההלבשה לא יהיה פה", סיפר ל-ONE גורם מקצועי בכדורסל המקומי.
"שיחקתי במכבי ת"א, אני מכיר טוב את הפועל ירושלים. היא קבוצה חזקה מאוד ואני בטוח שאחרי ההפסדים שלה ביורוקאפ הם יעשו הכל לנצח, ואנחנו צריכים להיות מוכנים", סיפר הסנטר מאיק צירבס, שעזב את הצהובים בתום חצי עונה למרות שחתם לשנתיים תמורת שני מיליון דולרים. גם בבונדסליגה לא הרשים ובאיירן מימשה עליו האופציה עמוק בתוך הפגרה. צפוי לו מצ'-אפ מעניין עם אלן אומיץ' מתחת לסלים.
מאיק צירבס נלחם בצבע (איציק בלניצקי)ובחזרה לגרמנים. "ירושלים הפסידה כבר פעמיים? זו אלופת ישראל. הם עכשיו הרבה יותר מסוכנים", ניתח סשה ג'ורג'ביץ', מאמנה של סגנית אלופת אירופה, נבחרת סרביה, ובאמתחתו שלושה שחקנים מסגל פינאליסטית היורובאסקט: ולדימיר לוצ'יץ', סטפן יוביץ', ומיודענו מילאן מצ'באן.
תוסיפו לזה את רג'י רדינג המוכר, ג'ארד קנינגהאם, ששיחק אצל דייויד בלאט בקליבלנד והיה בעברו במגעים לחתום בבירה אצל דני פרנקו, ודווין בוקר - אחיו של אקס בני הרצליה וכוכב ברוקלין נטס, טרבור בוקר; ניהאד ג'דוביץ', בריידון הובס, אנטון גאבל, דאנילו בארת'ל - וקיבלתם סגל שעל הנייר צפוי להגיע רחוק ולאיים על הכרטיס ליורוליג.