נבחרת ישראל סיימה אמש (שני) את אחד הקמפיינים המאכזבים בתולדותיה אחרי הפסד נוסף, השישי במספר במוקדמות מונדיאל 2018, 1:0 מול נבחרת ספרד החזקה. אלישע לוי, שספג לא מעט ביקורת במהלך הקמפיין, העדיף שלא לסכם אותו במסע"ת והדף כל ניסיון של התקשורת ללחוץ אותו בכיוון. יחד עם זאת, גם לוי יודע שהקמפיין הנוכחי אמור היה להיות הרבה יותר מוצלח מאשר מקום רביעי עם עשרה שערי זכות בלבד בעשרה משחקים – המאזן הנמוך ביותר ב-13 הקמפיינים האחרונים.
על כל אלה, צריך להוסיף לא מעט בעיות משמעת שצצו מבית, כאשר רגע השפל היה ללא ספק זריקת סרט הקפטן של ערן זהבי בהפסד למקדוניה, בעקבותיו הושעה והודיע על פרישה מהנבחרת. לוי אמור להגיש בקרוב ליו”ר ההתאחדות עופר עיני את הדו"ח הסופי שלו לסיכום הקמפיין, כאשר האחרון כבר רמז לסיום תפקידו של המאמן.
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Remaining Time -0:00
This is a modal window.
The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
בניון: לא בטוח שזה המשחק האחרון שליהתחושה הכללית כרגע בהתאחדות היא שלא יהיה מנוס מלבצע שינוי בעמדת המאמן וכי יש צורך בחשיבה אמיתית לקראת הקמפיין הבא מבחינת מערך הצוות המקצועי והאם לרענן אותו עם מאמן ישראלי צעיר ומנג’ר בדמות שחקן עבר.
“אני לא מתעסק בשום תפקיד”, הבהיר בניון, לו חלקו אתמול 30 אלף הצופים שהגיעו לאצטדיון טדי כבוד גדול לציון 100 ההופעות שלו במדים הלאומיים. “בשנתיים האחרונות שמו אותי בארבעה-חמישה תפקידים בקבוצה כזו או אחרת. אני מבחינתי, שחקן כדורגל שרוצה ליהנות מההצלחה בבית"ר ולתת עונה טובה ואח"כ אקח את ההחלטות הטובות ביותר מבחינתי עם המשפחה שלי. אני לא חושב כרגע על תפקיד המנהל המקצועי, מה עוד שאף אחד לא פנה אליי בנושא. לא יודע גם אם אפרוש. מחמיא לי שהשם שלי מוזכר, אבל אני לא ממהר ולא דוחף את עצמי לשום תפקיד. הציעו לי כבר בעבר להיות בנבחרת וסירבתי. יש לי עוד דברים שאני חושב עליהם".
אלישע לוי (אחמד מוררה)הביקורת שספג אלישע בעקבות החזרתו לסגל: “ביקורות היו גם כאשר הייתי בליברפול ובכל מקום שהייתי. מבחינתי הוכחתי לאלישע מקצועית שאני צריך להיות כאן. זו הסיבה שאלישע הזמין אותי. כמובן שהיו עוד סיבות שאלישע חשב שאני יכול לעזור לנבחרת. אלישע לא התעלם מהיכולת שלי בחצי השנה האחרונה במכבי תל אביב. מבחינה אישית גיליתי יכולת טובה. במדי בית"ר אני יודע שקשה לאנשים לזכור, אבל אני כבר עם ארבעה שערים ושלושה בישולים למרות שעליתי מהספסל. אני מאמין שעוד אתפוס את המקום בהרכב של בית"ר.
“אלישע הלך עם האמת שלו ואני שמח שלא הקשיב לביקורות בלי קשר אליי. אלישע ידע ללכת עם האמת שלו למרות המבקרים. אני מודה לאלישע ולהתאחדות על הטקס שעשו לי, אבל לפחות מבחינה מקצועית אלישע הבהיר לי יותר מפעם אחת שהוא הזמין אותי לא כי הוא מכבד אותי אלא כי אני מתאים מקצועית. אלישע ראה לנכון להכניס אותי מול ספרד וזו הייתה החלטה נטו מקצועית. אני כרגע לא יודע אם זה המשחק האחרון שלי בנבחרת, אבל גם אם כן, קיבלתי את הבמה הראויה בטדי לעיני הקהל, אשתי והילדים שלי שהיו פה. לא כל שחקן זוכה לכבוד הזה".
יוסי בניון עם גביע ההוקרה (נעם מורנו)כישלון הנבחרת: “כל הנבחרת צריכה להשתפר כדי להגיע בעתיד למפעל גדול. אני כבר 18 שנה בנבחרת ואפשר להגיד הכל על כך שאנחנו הולכים אחורה ולא מתקדמים כאשר נבחרות אחרות מתקדמות. לא יעזור מאמן כזה או אחר. גם אם נעלה לטורניר גדול זה לא מה שיפתור את הבעיה כי אח"כ לא נעלה עוד 50 שנה לטורניר. יש הרבה בעיות. שחקנים צריכים להגיע לנבחרת אחרי שהשיטה הוטמעה בהם עוד מהנבחרות הצעירות. צריך עבודה יסודית מלמטה. אם לא ישנו דברים, גם עוד 200 שנה לא נגיע לשום דבר”.
אלמוג כהן ויוסי בניון (אחמד מוררה)האם אלישע לוי צריך להמשיך קדנציה: “מאמן לא יכול לשנות דברים בשנתיים. אם הוא היה בנבחרת ספרד אפשר היה לדעת מהר מאד אם הצליח או נכשל. בנבחרת ישראל זה לא אותו דבר. זה לא משנה איזה מאמן תביא לשנתיים. אבל אם מחליטים כאשר מינו את אלישע מראש היו צריכים לתת לו שתי קדנציות. מגיע למאמן לאומי ארבע שנים מינימום. זו שאיפה של כל מאמן להיות בנבחרת. זה לא שהמאמנים נכשלו. סיימנו במקום הרביעי שמראש היה הדרג שלנו. זה המקום שלנו היום. אין הוקוס פוקוס”.