המחזור התשיעי בליגת העל יימשך היום (שני) עם שלושה משחקים מסקרנים כאשר במוקד תארח בית”ר ת”א/רמלה את הפועל רמת גן המתאוששת שעבורה מדובר בקרב של להיות או לחדול. בני לוד תארח את הפועל פתח תקווה ורמת השרון תגיע לעפולה.
בית”ר ת”א/רמלה – הפועל רמת גן (רמלה, 19:00)
קבוצתו של זיו אריה מגיעה להתמודדות במומנטום נהדר אחרי שלושה ניצחונות רצופים כאשר מולם תחכה יריבה חלשה אך מסוכנת בדמות הפועל ר”ג, שמראה מגמת השתפרות מסוימת מאז מינויו של פטריסיו סייג במקום אריק בנאדו.
זיו אריה (יניב גונן)“ההכנות הן הכנות רגילות של לפני משחק”, סיפר הכובש המצטיין של המארחת, דור ג’אן. “ברור שיש טיפה דברים טקטיים שאנחנו מתכוננים אחרת ועושים התאמות לפי הקבוצה שבאה מולנו. המשחק מחר הוא נגד קבוצה מצוינת שיש לה סגל שחקנים שנמצא כרגע במקום שלא מאפיין. פיטורי המאמן שקרו להם יצרו למעשה מצב של חיה פצועה וזה יכול להיות מוקש גדול עבורנו. אנחנו יודעים שמחר יהיה משחק סופר קשה שנצטרך להגיע מוכנים בעיקר מנטלית ובגישה נכונה. אם נעשה את הדברים נכון אז המשחק תלוי בנו”.
“בליגה הזו הכל יכול להיות”, המשיך החלוץ. “אתה מחבר שניים-שלושה ניצחונות ואתה מרגיש את הצמרת הגבוהה. ואם חלילה אתה מחבר כמה הפסדים, אתה מרגיש את הפלייאוף התחתון. אנחנו לא מגדירים לעצמנו כרגע מטרה של לעלות ליגה, אנחנו מתעסקים בלהגיע ממשחק למשחק ולהשתפר, לשחק כדורגל התקפי, וליהנות. המטרה שלנו היא כרגע ממשחק למשחק. אני מאמין שלקראת הפלייאוף נדע מה המטרה הגדולה של הקבוצה”.
דור ג'אן מנסה לבעוט לשער (משה חרמון)האורדונים, מנגד, שהחלו את העונה בצורה מזעזעת עם ניצחון אחד בשמונה מחזורים, ינסו לצאת לדרך חדשה לאחר שאריק בנאדו פוטר. לצערם של האדומים הם ייאלצו להתמודד עם יריבה חזקה שתנסה מצידה להיצמד לצמרת הגבוהה ולהוות פקטור רציני בתמונת העלייה.
“המשחק חשוב לנו מאוד” אמר קשר האדומים ליעד ברקוביץ’. “בית״ר תל אביב רמלה קבוצה טובה ומאומנת היטב, אבל אנחנו מסתכלים כרגע על עצמנו, רואים את מיקומנו בטבלה ומבינים שאנחנו חייבים להמשיך את המומנטום מהניצחון על הפועל תל אביב ולקחת את הנקודות. פטריסיו מכיר חלק מהשחקנים כבר כמה שנים והיה איתנו מתחילת העונה, כולנו מעריכים מאוד את פאטו ואת היכולות שלו ומקווים שהדרך החדשה שאנחנו נצא אליה תביא אותנו למקום הריאלי שלנו לפלייאוף העליון”.
פטריסיו סייג (נעם מורנו)בני לוד – הפועל פתח תקווה (לוד, 19:00)
החבורה בכחול תתארח אצל הקבוצה מהתחתית למשחק שעלול להיות משחקו האחרון של אורן קריספין על הקווים. לאחר פתיחת עונה סבירה מינוס של פתח תקווה, בוצעה כבר פנייה של הבעלים גלנט לכמה מאמנים, ביניהם ירון הוכנבוים שאימן שם בעונה שעברה, אך נענה בסירוב. גלנט, שבנה קבוצה חזקה בקיץ שאמורה להיות מועמדת בכירה לעלייה, תנסה לחזור למסלול הניצחונות ולספק את הסחורה לאחר ארבעה משחקים ללא ניצחון כשהם רק במקום השביעי בטבלה. מולם תתייצב לוד החלשה שלא מצליחה לשחזר את היכולת מהעונה שעברה והיא מתחת לקו האדום עם שש נקודות בלבד לאחר שמונה מחזורים.
הפועל עפולה – הפועל רמת השרון (עפולה, 19:00)
הצפוניים, שלא ניצחו בארבעת המשחקים האחרונים ינסו לצאת ממאבקי התחתית מול הקבוצה מהשרון, שבעצמה נמצאת בצרות גדולות עם ניצחון בודד וארבעה הפסדים בחמשת המשחקים האחרונים. החבורה של אופיר חיים נמצאת במקום האחד עשר וניצחון יוביל אותה לסוג של חוף מבטחים במקום השמיני. החבורה של חיים שבו, מנגד, יכולה לעלות עד למקום השישי בצוותא עם קטמון אם תשכיל לנצח את המשחק הלא קל.