הפועל תל אביב יצאה אמש (חמישי) לדרך חדשה. שלושה ימים אחרי שקובי רפואה התחיל לעבוד במועדון ואחרי חמישה הפסדים רצופים בכל המסגרות, האדומים השיגו ניצחון חשוב מאין כמוהו, 0:1 על הפועל כפר סבא במחזור ה-10, ניצחון שקירב אותם למרחק של 5 נקודות בלבד מהפסגה וקטע את הרצף של הירוקים ללא הפסד. שחקני הפועל ת"א, ורפואה במשחק הבכורה שלו, הצליחו לפתוח לעצמם את הליגה הלאומית מחדש.
ערב חם באצטדיון לויטה התחיל עם שער עצמי של מיקי יאזו אחרי 48 שניות מפתיחת המשחק, נמשך במשחק די חלש של הפועל ת"א והסתיים עם ניצחון מתוק שמוציא את האדומים לפגרה עם חצי חיוך, כזה שמסופק מהתוצאה אך מבין היטב את כמות העובדה הנדרשת במועדון. בשלושת הימים האחרונים, רפואה לא התמקד בפן המקצועי אלא בעיקר ניסה לעבוד עם השחקנים על הפן המנטלי, כאשר ערך שיחות אישיות ושיחות מוטיבציה לשחקנים. על אותו פן מנטלי הפועל ת"א נשענה, וכך בדיוק היא ניצחה. בלי הרבה כדורגל.
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Remaining Time -0:00
This is a modal window.
The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
רפואה: "הפועל לא תעלה בזכות השם"רגע אחרי שאוהדי כפ"ס החלו לזרוק חפצים, ביניהם בקבוקי פלסטיק ומקל של תוף, אל עבר שחקני הפועל ת''א שהלכו לכיוון חדר ההלבשה בתום המשחק דבר שנענה בחגיגות הפגנתיות שלהם מול הקהל הירוק, רפואה אמר לשחקניו כמה מילים בחדר ההלבשה השמח. "אני גאה בכם, כל הכבוד על הניצחון", אמר המאמן. "בשלושת השבועות הקרובים נעבוד עוד יותר ונשתפר. מגיע לכם לשמוח אחרי התקופה הקשה שעברתם. תתחילו להתרגל לנצח". "הייתה מלחמה, כל שחקן של כפ"ס קיבל גליצ'ים משלושה שחקנים שלנו", אמר גורם במערכת שלא חשש להצהיר. "זה כיף לצאת ככה לפגרה והפגרה הזאת תעזור לנו עכשיו. מפה אנחנו יוצאים לדרך חדשה".
"ניצחון בכפר סבא הפך לחגיגה, זה המצב שלנו", הוסיף גורם אחר במערכת בציניות. "בזמנים נורמליים זה אמור להיות עוד ניצחון, אבל היום זה רגע מאושר. מוקדם לומר האם נעשה כאן שינוי ממשי שבא לידי ביטוי על המגרש, זה ייקח עוד בערך חודש. צריך לתת לו זמן לעבוד ולהוכיח את עצמו. בהפועל אומרים הוא רק 'לבש את הטרנינג'. מצד אחד לא נראינו טוב בכלל, מצד שני הוא מאמן כאן יומיים וחצי, אז למה ציפו? אם היינו מפסידים, הסרט שלנו לא היה נגמר, אבל היה מתחיל להיגמר. עשינו את מה שצריך ולא איבדנו שום דבר. השגנו את הכי טוב שאפשר. 3 נקודות, לא משנה בכלל איך הן הגיעו".
שחקני הפועל ת"א חוגגים (שחר גרוס)את מירב המחמאות קיבלו אדי גוטליב ואור אוסטוינד, שחקני הקישור האחורי שצוותו יחדיו ותרמו גם בפן ההגנתי. זאת, כאשר אביחי ידין, ניק לקס ודניאל גרץ עדיין פצועים, כמו גם אוראל דגני – ארבעתם יחזרו לסגל האדומים לאחר הפגרה. המצב לא אידיאלי בסגל לא פסח גם על ישראל ראש, שכבר אמר כי באין אפשרותו לשחק בשל קרע ממנו הוא סובל מעל לשרירי הבטן, וגם על טל בנש, כאשר שניהם זכו למנוחה באחד האימונים השבוע.
"אדי ואור היו הכי טובים על מגרש והקישור האחורי שלנו ניצח את המשחק", אמרו בסביבת המועדון. "בכלל, אדי זה כוח. אם הוא היה חלק מהסגל מתחילת העונה אולי לא היינו מגיעים למצב הזה. כשהוא בכושר, אין ספק שהוא אחד הבלמים הכי טובים בארץ". רבות דובר על הקרע בין הפועל ת"א לגוטליב בשנה האחרונה, כאשר הבלם למעשה מנהל מאבק משפטי והגיש בוררות אחר בוררות מאז ינואר השנה. השבוע, אחד הצעדים הראשונים רפואה במתחם חודורוב היו להחזיר את הבלם היישר אל ה-11 ועוד בתור קשר.
"הכל עניין של מאמן", אמר גורם במערכת. "איוניר רצה אותו, אבל גם הרגיש שהוא לא ממש מחויב ולא ממש נלחם עליו. באימונים השבוע הוא היה אש וקובי ראה את זה מהרגע הראשון. הוא היה מחויב וזה הכי חשוב. מוטי זכר לו שהוא עזב את מחנה האימונים באמצע ואת הגישה המזלזלת שלו בתחילת העונה. אנחנו לא נוכל להשאיר בכוח את אדי, אבל הדבר שהכי היינו רוצים שהוא היה נשאר וחותם לעוד שלוש שנים".
אדי גוטליב נלחם על הכדור (שחר גרוס)בקבוצה מספרים כי לאחר אימון הבכורה של רפואה ביום שלישי, הוא פנה לבעלי המועדון וביקש להשיב את גוטליב לרוטציה, כאשר לאחר דין דברים הצליח לשכנעם על אף שבתחילה הייתה התנגדות למהלך. לאחר שהסכימו, גוטליב ביקש מאנשי המועדון מקום לינה וטען כי המרחק מביתו מכרמיאל יקשה עליו להסתגל בחזרה לשגרת המשחקים. הוא קיבל אישור ללון בבית מלון, אך לבסוף הלך לישון אצל אחד מחבריו לקבוצה.
"גוטליב אמר כל הזמן שלא נותנים לו לשחק והולכים נגדו, אז הנה הוא קיבל את היחס הכי טוב שיש ובעיקר התחיל להרגיש שמאמינים בו", אמרו בוולפסון. "נתנו לו הרגשה טובה והתייחסנו אליו. הוא איבד את האמון בכולם עד לימים האחרונים. כל מי שדיבר איתו בחצי שנה האחרונה הרגיש שהוא לא מאמין בו. המאבק שלו מול הפועל הגיע למצב כזה. זה שחקן חיזוק לקראת ינואר, עוד לפני הרכש”.
"הבעלים הסכימו בסופו של דבר, אבל אפשר גם להבין אותם. בכל זאת, היה להם קשה כי זה שחקן שהולך נגד המועדון כבר שנה שלמה עוד מעט. קובי בא ואמר לבעלים שאדי חייב לשחק. אם מוטי רצה וביקש אותו כמה פעמים מההנהלה, אז קובי דרש. הוא הסביר שאדי מחויב, שהוא רעב, שהוא ראה בעיניים שלו שהוא בטירוף והוא קיבל תשובה הוגנת. הם הגיעו למסקנה לאור המצב שכדי לעלות ליגה 'כל האמצעים כשרים'. תמיד חשבו על מכירה, בינתיים הוא עוד יכול לעזור מאוד לקבוצה, וכדי למכור ולשווק אותו, צריך 'גם' שהוא ישחק".