יום רביעי, 05.03.2025 שעה 21:53
ONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורט
ליגה לאומית 24-25
6021-5426הפועל ת"א1
5919-4926הפועל פ"ת2
5335-5826הפועל כפר שלם3
5125-4826הפועל ר"ג4
3831-3326בני יהודה5
3845-3426מכבי הרצליה6
3633-3526הפועל כפ"ס7
3521-2426מ.ס כפר קאסם8
3550-4626הפועל ניר רמה"ש 9
3438-2426הפועל עכו10
3332-3026הפועל רעננה11
3138-3326הפועל ראשל"צ12
2440-2926מכבי יפו13
2244-2926הפועל נוף הגליל14
1747-2126הפועל עפולה15
1345-1726הפועל א.א. פאחם16

"פיטורי איוניר לא זעזעו, אלא הזיקו מול קטמון"

בהפועל ת"א מבקרים את עיתוי הפיטורים לאחר ה-1:1: "נראינו רע לפני ועוד יותר רע אחרי, שינוי ומהר". אחד הבעלים: "אולי למוטי מתאים להפסיק לאמן"

|
שחקני הפועל תל אביב (משה חרמון)
שחקני הפועל תל אביב (משה חרמון)

בצל פיטורי מוטי איוניר, 24 שעות לפני המשחק אתמול (שישי) מול הפועל קטמון, הפועל תל אביב, שהודרכה על ידי עומר פרץ, רשמה משחק חמישי ללא ניצחון בכל המסגרות ב-1:1 מול הירושלמים והחריפה עוד יותר את המשבר שפוקד אותה. 

כמעט חודש וחצי עבר מאז הניצחון האחרון בליגה הלאומית, ועדיין, למרות הצורך הקריטי בנקודות והשינוי על הקווים, האדומים נראו כבויים ואנמיים באצטדיון המושבה. הסיבה, לדעת גורמים במועדון היא להגדרתם "החטאת המטרה". לדעתם, הרצון של הבעלים, בדגש על האחים שרון ואיציק ניסנוב (ששוחח עם פרץ מספר פעמים תוך כדי המשחק וגם במחצית בחדרי ההלבשה), לזעזע את המערכת - כנראה לא התממש.

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
פרסומת
פרץ: השחקנים בלחץ והאדמה רועדת

"המהלך הזה נבע מתוך לחץ מצד האוהדים, בשלב מסוים זה אולי יכול היה להתחבר עם מוטי", אמר גורם בסביבת המועדון. "הסגל שלנו לא חלש, עוד משחק-שניים-שלושה יכול להיות שהכל היה מתהפך. בכל מקרה, אתה לא יכול לזעזע מערכת יום לפני משחק, זו טעות. גם ככה יש פגרה עוד מעט. נראינו רע לפני הפיטורים של איוניר ואחריהם נראינו עוד יותר רע".

בתוך המערכת, היו יותר נחרצים. "קשה להכניס אנרגיות למי שאין לו אנרגיות", אמרו במתחם חודורוב, שם תוהים האם הטיימינג של הפיטורים היה בכלל אפקטיבי. "זעזוע אמור היה לעזור, אבל זה לא היה באמת זעזוע. אין כאן מישהו חדש על הקווים בינתיים, אז מול קטמון לא היה את האפקט של הזעזוע, השחקנים לא רואים כאן חלופה של מאמן. פשוט איש צוות ירד לקווים.

פרץ על רקע שחקני הפועל והקהל האדום (משה חרמון)פרץ על רקע שחקני הפועל והקהל האדום (משה חרמון)

“הפיטורים של איוניר לא השיגו את המטרה בקטע הזה. במקום להרים את מצב הרוח של השחקנים זה הוריד להם את הראש. גם אם רוצים לפטר, אפשר היה לעשות את זה בעיתוי טוב יותר, לא יום לפני משחק להשאיר מערכת שלמה עם הרבה שאלות ובלי תשובות. זה פגע בנו במשחק לחלוטין. חייב להיות כאן שינוי וכמה שיותר מהר. הליגה לא תחכה לנו כי קוראים לנו הפועל ת"א, בחודש האחרון זה קצב צבירת נקודות של קבוצת אמצע טבלה, אולי קרובה יותר לליגה א' מאשר לליגת העל". 

"עם מוטי או בלי מוטי, היינו צריכים לנצח בבית את הפועל קטמון", אמר אחד הבעלים לגבי הסוגיה. "לא יודעים איך לקרוא את המשחק הזה. קטמון לא היו מבריקים, פסלו לנו גול חוקי, ועדיין היינו צריכים לנצח. אנחנו לא מרוצים כרגע, אבל מקווים לטוב אחרי השינוי שיקרה. הפועל כפר סבא היא לא הפועל באר שבע ולא מכבי תל אביב, עם כל הכבוד להם ולפער שלהם בפסגה". על פיטורי איוניר אמר: "הכוונה שהייתה פרידה משותפת היא ששני הצדדים חשבו שזה הצעד הטוב ביותר מבחינתם, יכול להיות שמתאים לו להפסיק לאמן". 

שחקני הפועל ת"א מאוכזבים (משה חרמון)שחקני הפועל ת"א מאוכזבים (משה חרמון)

"כל מי שבחוץ כרגע מועמד", הוסיף לגבי זהות המאמן הבא. "בראשון, בשני או בשלישי יהיה מאמן. אנחנו מכוונים שיהיה מאמן מול כפר סבא, אבל גם אם לא נמצא את מה שאנחנו מחפשים, יכול להיות שנחכה עוד. אנחנו לא נעולים כרגע על אף אחד במאה אחוז, עוד לא פנינו לאף מאמן רשמית". גורם אחר במועדון חיזק את דבריו וציין כי הבעלים מתייעצים עם לא מעט אנשים כדי לקבל תמונת מצב על כל מועמד, זאת כדי להבין האם הוא מתאים ל-DNA של המועדון וכי גם המועמדים המובילים כעת, עוד עלולים להשתנות.

לקראת המשחק החשוב מול הפועל כפ"ס שישוחק ביום חמישי (18:00) בשל מחזור הנבחרות הבינלאומי, ובייחוד בשל התכנסותה של הנבחרת הצעירה, בהפועל ת"א ינסו להכשיר את ניר לקס, שמתאושש מפציעה, כמו גם דניאל גרץ, כאשר השניים לא נכללו בסגל. אל הסגל צפוי לשוב גם איציק שולמייסטר, שסבל מווירוס ולא הגיע למושבה.

איציק ניסנוב (משה חרמון)איציק ניסנוב (משה חרמון)

בימים הקרובים עשויים להתבצע שינויים נוספים בוולפסון, כאשר מורדי דדון, שהגיע אתמול למשחק מול קטמון, ייכנס רשמית לתפקידו ב-1.11 ויחליף את נטאלי שוסטר. בנוסף, לאחר עזיבתם של ניב סידי, שבעלי הפועל ת"א עדיין מנסים לשכנע להישאר, ואלון סגל המאמן המנטלי, בהפועל ציינו לפני המשחק כי "המועדון עובר שינויים מקצועיים ומנהלתיים". 

בסביבת המועדון העריכו כי מלבד אנשי צוות, מי שעלול לעזוב בקרוב הוא אחד הבעלים, זאב גרינברג, שזועם על העובדה כי עודכן על הפיטורים בזמן שהמועדון הוציא הודעה רשמית לתקשורת, זאת לאחר שהצהיר בתכנית הספורט של ישראל בשיתוף ONE ברדיו 102FM רק יום לפני כן, כי בהפועל "מרוצים מאוד ממוטי, יש לו חוזה עד לסוף העונה, אז כן הוא נשאר" וכי פיטוריו "כלל לא על הפרק". כזכור, עם ירידת הקבוצה לליגה הלאומית, פורסם כבר כי גרינברג שוקל את המשך דרכו. כעת, גורם העריך כי הוא עלול אף לוותר על אחוזי השליטה שלו כדי לעזוב את המועדון בשל המשבר שגרם לו לדבר על העניין בפומבי.

משה בן דת וזאב גרינברג (איציק בלניצקי)משה בן דת וזאב גרינברג (איציק בלניצקי)



טוען תגובות...
הוסף תגובה
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש
שגיאה
אסור לפספס
נגןזהו זה: יש לנו זוכה בתואר שנה השנה בעלם
זהו זה: יש לנו זוכה בתואר שער השנה בעולם
נגןהצצה ליום כיף של מנור סולומון ודנה
הצצה ליום חופשי של מנור סולומון ודנה
נגןמי הפיל במשפחת בקהאם את הפנקייק לרצפה
מי הפיל במשפחת בקהאם את הפנקייק לרצפה
נגןרונאלדיניו צילם דוגמנית בת 72 במקלחת?
האם רונאלדיניו צילם דוגמנית מתקלחת?
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
מונדיאליטו
יורו עד 21
ליגות נוספותכדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
נבחרת ישראלכדורסל עולמי
חדשות
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */