בצל הדיון בוועדת המשמעת של אופ”א בעניינו של הבלם שיר צדק בשווייץ, הפועל באר שבע סיימה אמש את הכנותיה לקראת משחקה האחרון שלב הבתים של הליגה האירופית הערב (חמישי) ב-22:05 נגד ויקטוריה פלזן. אחרי שכבר איבדה סיכוי להעפיל לשלב הבא כשהפסידה 0:1 בחוץ ללוגאנו, המפגש מול הצ'כים יהיה לפרוטוקול בלבד.
בעקבות כך ובשל לוח המשחקים העמוס, המאמן ברק בכר יערוך רוטציה ויעניק את חולצת ההרכב לכמה שחקנים שלא שיחקו במשחקי הליגה האחרונים. השוער גיא חיימוב, שחזר לאחרונה מפציעה בכתף, יפתח בין הקורות ולצידו בחוליית ההגנה יעלו דור אלו, חאתם עבד אלחמיד, מיחאי קורהוט ולואי טאהא.
איסאק קואנקה עם הכדור (מרטין גוטדאמק)בקישור יקבלו את הקרדיט וובה בראון, דן איינבינדר ומהראן ראדי. הקשר טוני וואקמה סובל מכאבים בקרסול ולא יהיה כשיר להתמודדות נגד פלזן. הניגרי לא התאמן יחד עם חבריו באימון המסכם אלא התאמן בצידי המגרש יחד עם הפיזיולוג הפולני לוקאס בורטניק. את מקומו של וואקמה יתפוס איסאק קואנקה, שינסה להרשים את ברק בכר אחרי תקופה פחות טובה מצדו. מיכאל אוחנה, שכבש בשני המשחקים האחרונים, ישחק באגף. גם תומאש פקהארט, ששבר בצורת נגד עירוני קריית שמונה, יקבל את חולצת ההרכב על חשבונו של בן שהר הסובל מכיווץ קל בשריר. שהר ערך הערב אימון מלא, אך עדיין חש מעט בכאבים ויזכה למנוחה גם כן.
למרות שכאמור איבדה סיכוי לשחזר את ההישג הגדול מהעונה שעברה, בבירת הנגב שואפים לסיים את הקמפיין האירופי בטעם מתוק שיוסיף גם לניקוד הדירוג הכללי וגם לסכום כסף נאה שייכנס לקופת המועדון. אם החבורה של ברק בכר תנצח את פלזן, אלונה ברקת תשלשל לקופת המועדון 360,000 יורו כמענק על 3 נקודות בליגה האירופית.
לאחר האימון המסכם הערב, יצאו שחקני הקבוצה ואנשי הצוות המקצועי לארוחת ערב מגבשת באולם האירועים 'אגמים' שבעיר. גיא מלמד ואיסק קואנקה שחתמו אחרי מחנה האימונים בתחילת העונה, לקחו חלק בטקס השירה המסורתי המקובל כשחקנים החדשים בקבוצה. הארוחה, התקיימה באווירה שמחה במיוחד כשצמד הניגרים טוני וואקמה וג'ון אוגו דאגו להנחות את הערב.
גיא מלמד (אחמד מוררה)הרכב הפועל באר שבע: גיא חיימוב, דור אלו, חאתם עבד אלחמיד, לואי טאהא, מיחאי קורהוט, דן איינבינדר, מהראן ראדי, וובה בראון, איסאק קואנקה, מיכאל אוחנה ותומאש פקהארט.
ברק בכר: המשחק לא תקוע לנו, באים לנצח
מאמן הפועל באר שבע, ברק בכר, קיים אמש (רביעי) מסיבת עיתונאים רגע לפני המפגש מול ויקטוריה פלזן במסגרת הליגה האירופית. אחרי שני ניצחונות רצופים בליגה, האדומים של אלונה ברקת רוצים להמשיך את המומנטום החיובי ולסיים את הקמפיין האירופי בטעם טוב, במיוחד אחרי שהפסידו 1:0 במפגש הקודם ללוגאנו משווייץ ואיבדו סיכוי להעפיל לשלב 32 האחרונות. מסיבת העיתונאים הועברה בשידור חי בערוץ ONE ובאתר.
“המשחק הזה ממש לא תקוע לנו”, אמר מאמן האלופה שאיבדה כבר סיכוי להעפיל לשלב הבא מפעל השני בחשיבותו ביבשת והמשיך: “זה משחק בליגה האירופית וזה לא מובן מאליו מבחינתנו. נעלה לדשא בשיא הרצינות ונעשה הכל כדי לבוא מוכנים ולנצח”.
אליניב ברדה (איציק בלניצקי)בכר, שהעביר את האימון ממנו נעדר טוני וואקמה שסובל מכאבים בקרסול, התייחס גם לרוטציה שהוא עשוי לבצע מתוך מחשבה על משחק הליגה הקרוב מול בני סכנין: “השיקולים הם לעלות עם ההרכב הכי טוב כדי לנצח. אחרי זה נתכונן לסכנין ולגביע הטוטו. אנחנו עושים רוטציות כדי לנצל את כל הסגל וצריך להשתמש בכל השחקנים. יש תחרות טובה ולי כמאמן זה חשוב מאוד כי יש לנו עומס ואני שמח שכולם נראים טוב בסגל”.
ג'ון אוגו וטוני וואקמה (איציק בלניצקי)מי שישב לצידו של המאמן הוא הבלם חאתם עבד אלחמיד, לו היה חלק בספיגת השער הקריטי במשחק הקודם באירופה מול לוגאנו: “שכחתי כבר מהטעות בשווייץ, נכון שזה מבאס אבל זה חלק מהמשחק. אני תמיד מסתכל על המשחק הבא ונותן 200 אחוז, תמיד. אנחנו עולים בשביל לנצח כי כמו שברק אמר מדובר באירופה וזו זכות להיות פה. אנחנו ספורטאים ונילחם בשביל הקהל. נתכונן כדי לנצח”.
ברק בכר וג'ון אוגו (איציק בלניצקי)