ניצחון חשוב אמש (שבת) ביכולת פושרת והרכב מאולתר למדי, העניק להפועל באר שבע את הכרטיס לשלב חצי גמר גביע הטוטו, יחד עם קצת שקט אחרי השבועיים הסוערים שעברו על הקבוצה מבירת הנגב. כעת, לאחר העלייה לחצי גמר גביע הטוטו, הפועל באר שבע תחכה לזהות היריבה שתיקבע במפגש רבע הגמר בין מכבי חיפה להפועל עכו.
לא פחות מ-15 שחקנים חסרו אמש בשורות האלופה. לראיה, למעט השוער גיא חיימוב, שאר שחקני הספסל הגיעו מקבוצת הנוער. כך או כך, באלופת המדינה יודעים שהיכולת החלשה במשחק ההגנה והקישור כמעט עלתה להם ביוקר. היתרון של מכבי פתח תקווה בסמוך לסיום המחצית הראשונה, יחד עם הבלבול הגדול בהגנה, גרם לשחקני האלופה לרדת במבטים מיואשים לחדר ההלבשה.
איסאק קואנקה מגיע לבקר את החברים בטדי (מערכת ONE)בעניין אחר, איסאק קואנקה, שחזר לאחרונה מפציעה לסגל של האדומים מבירת הנגב, ניצל את ההגעה של נבחרת ספרד לישראל כדי לבקר באימון של לה רוחה באצטדיון טדי. האווירה באימון הייתה מחויכת וקואנקה עצמו הרגיש בבית ונהנה מכל רגע.
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Remaining Time -0:00
This is a modal window.
The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
ראדי: "יצא לי כדור מושלם"“ידענו שההרכב המאולתר הזה יכול לגרום לחוסר תיאום בחלק האחורי, אבל לא היו יותר מדי ברירות"’ אמרו במועדון. "מצד אחד לא היינו מספיק טובים והיה לנו מזל שהם החמיצו. מצד שני, יותר מחצי סגל נעדר. מספר שחקנים שיחקו יחדיו לראשונה העונה ובעמדות לא טבעיות. פתח תקווה הייתה יכולה לגמור את המשחק כמה פעמים, אבל הכי חשוב שהצלחנו להראות אופי ולהעפיל לשלב הבא. אחרי כל הבלאגן בתקופה האחרונה, נקווה שהניצחון המתוק הזה יוסיף לנו ביטחון לקראת המשחקים הבאים", הוסיפו.
לראשונה העונה, הקשר הספרדי איסאק קואנקה סוף סוף ערך הופעת בכורה בהרכב הפותח, שבעיני אנשי המועדון הייתה סבירה לגמרי. "זו פעם ראשונה שקואנקה מקבל דקות משמעותיות. הוא ניסה לאיים על השער מספר פעמים ורואים את הרעב שלו על הדשא, למרות זאת ייקח לו עוד קצת זמן עד שייכנס לכושר משחק מלא", אמרו בקבוצה. החלוץ בן שהר, שחזר לא מזמן מפציעה בכתף, כבש את שערו הראשון העונה בכל המסגרות ובבירת הנגב מקווים שהשער ייתן לחלוץ את הביטחון הדרוש להמשך. "בן רצה מאוד את השער הזה דווקא אחרי הפציעה שעבר", סיפרו שחקנים בקבוצה, "הוא עבר תקופה לא קלה, כל שער שהוא יכבוש יוסיף לו עוד ועוד לביטחון העצמי ולחדות ליד השער".
בן שהר. "כל שער יוסיף לביטחון" (איציק בלניצקי)מי שגרף את רוב המחמאות הוא מהראן ראדי, שענד בפעם השנייה העונה את סרט הקפטן. הקשר בן ה-35 שוב הציל את האלופה ומחזיקת גביע הטוטו מהסתבכות עם שער אדיר מ-35 מטרים. השער הגיע אחרי משחק חלש מבחינתו, עם כמה איבודי כדורים שהובילו למצבים מסוכנים עבור המלאבסים. “ראדי ידע משחקים טובים יותר, אבל הוא מוכיח כל פעם מחדש כמה הוא חשוב עבור המועדון, מקצועית וחברתית. במהלך כל המחצית השנייה הוא דחף את השחקנים קדימה כמו מנהיג אמיתי”, אמר גורם במועדון.
ראדי נראה מאושר בסיום לאחר שכבש עוד שער מכריע עבור קבוצתו. "אמרתי לחבר’ה שזו פעם ראשונה שהייתי במצב עם הפנים לשער, בסוף האמנתי ופשוט הלכתי עם הבעיטה כמו שרציתי", סיפר והוסיף: "תמיד שערים כאלה מרגשים אותי, אפילו באימון, ככה שלא צריך להשתחצן בקטע הזה. יצאה לי בעיטה מושלמת ותודה לאל שזה נתן לנו את הכרטיס לשלב הבא".
שחקני ב"ש חוגגים (איציק בלניצקי)סרט הקפטן של הקבוצה: "זה כבוד גדול בשבילי להיות קודם כל חלק מהשחקנים הוותיקים שעוזר לשחקנים הצעירים וזה בהחלט כבוד גדול עבורי להיות קפטן".
אי הזימון מאלישע לוי: "יש מאמן לאומי והוא מחליט, יש לו הרבה שחקנים שהוא בוחר אז הוא צריך לענות על השאלות האלו. אני נותן את כל כולי למועדון שנותן לי את ההזדמנות להראות את היכולת שלי ואני מאחל לנבחרת בהזדמנות זו בהצלחה".
למרות הניצחון שהכניס קצת חמצן למועדון, בהפועל באר שבע עדיין ממתינים במתח שיא לקראת הדיון המשמעתי של הבלם שיר צדק בזמן הקרוב. נכון להיום (ראשון), הנהלת המועדון לא פרסמה את המועד הרשמי לדיון שייערך במשרדי אופ"א. מצבו המשפטי של צדק לא מזהיר בלשון המעטה, מאחר ויצטרך לספק הרבה תשובות לשאלות קשות בנוגע לצריכת תוסף התזונה שבתוכו נמצא רכיב האוקטופמין. אל הדיון הנהלת האלופה צפויה להגיע בייצוג משפטי חיצוני המתמחה בדיני חומרים אסורים בספורט.