מערכת ONE
|

אוהדי בית"ר באימון (אורן בן חקון)
למרות המלחמה המוצהרת של הנהלת בית”ר ירושלים נגד גילויי הגזענות אותם מפגינים חלק מהאוהדים הצהובים, נראה שתקשורת הספורט בעולם לא מתרשמת יתר על המידה. היום (רביעי) פורסמה בכלי התקשורת האינדונזי ‘אינדוספורט’, כתבת פרופיל אודות ארגון ‘לה פמיליה’ המשתייך לקהל האוהדים של הקבוצה מהבירה.
“לה פמיליה – ארגון האוהדים של מועדון הכדורגל הגזעני בעולם”, נכתב בכותרת הכתבה שפורסמה בכלי התקשורת הפועל במדינה המוסלמית הגדולה בעולם. “כאשר שואלים מיהו קהל האוהדים הגזעני בעולם, השם ‘לה פמיליה’ יקפוץ מיד לראש הרשימה. מדובר בארגון שמזוהה עם מרכיבים אלימים”, נרשם בנוסף, לפני שהכתבה המשיכה לתאר בפירוט את התקריות האחרונות בהן היו מעורבים חברי הארגון: “המשטרה הישראלית עצרה 50 מחברי הארגון לאחר שאלו היו מעורבים בתקיפה אלימה כנגד אוהדי הפועל תל אביב”.
בהמשך אף נכתב כי: “אוהדי הארגון שמזוהים עם הצד הימני של המפה הפוליטית לא אוהבים שחקנים ערבים ואף מצליחים למנוע מההנהלה להחתים כאלו בקבוצה. למרות זאת, לא כל אוהדי בית”ר מזוהים עם הפלג הקיצוני הזה בקהל”. קבוצה ישראלית נוספת שהוזכרה בכתבה היא מכבי חיפה עליה נכתב: “דוגמה למועדון ישראלי שמחתים שחקנים ערבים ואף מחזיק בלא מעט אוהדים ערבים”.
אוהדי מכבי חיפה (עמית מצפה)כמו כן, הוזכר גם השיר אותו נהגו לשיר חלק מאוהדי הקבוצה בעת עליית השחקנים אל הדשא (“הנה היא עולה הקבוצה הגזענית של המדינה”), כאשר התנהגות הקהל הצהוב הוגדרה כמי שעמדה בבסיסה של בקשת התאחדות הכדורגל הפלסטינית לסלק את ישראל מארגון פיפ”א.