אנגליה מעלה הילוך בהתמודדות על אירוח מונדיאל 2018 ולקראת הישורת האחרונה במירוץ שולפת את התותחים הכבדים. בסוף השבוע אישר בית המלוכה הבריטי כי הנסיך וויליאם, שעלה לאחרונה לכותרות עקב חתונתו הקרובה עם בחירת לבו, יעמוד בחוד החנית של השלב הסופי במכרז.
חיל החלוץ הבריטי שייתן פוש אחרון בניסון לשכנע את הבוחרים מפיפ"א יכלול, לצד יורש העצר, את ראש ממשלת אנגליה דייויד קמרון (44) ואגדות הכדורגל דייויד בקהאם וגרי לינקר. וויליאם צפוי לערוך פגישות מכריעות וינסה לעשות הכל כדי להטות את הכף ממש עד לרגע ההצבעה.
פאניקה ברחובות לונדון? ללא ספק, יש מי שיראו בגיוס האחרון אות ללחץ במחנה הבריטי, שראה עצמו כפייבוריט לזכייה וכעת מרגיש שרוסיה עוקפת אותו בסיבוב, כאשר גם ההצעה המשותפת של פורטוגל וספרד מקדימה אותו, בעוד הולנד ובלגיה משמשות כרגע כאנדרדוג הברור בקרב על 2018 שיוכרע בחמישי.
מולדת הכדורגל רוצה מאוד לארח מונדיאל, לראשונה מאז 1966, הפעם היחידה בה גם זכתה נבחרת שלושת האריות בגביע. האנגלים הנאיבים סבורים שזה מה שייתן להם דחיפה לזכייה נוספת. הבריטים התחרו על אירוח 2006 ונכנעו לגרמניה. יש להזכיר כי אנגליה אירחה גם את היורו של 1996.
ברשימת האצטדיונים הנכללים בהצעה הבריטית נמצאים כאלה שאירחו כבר ב-1966, כגון אולד טראפורד והילסבורו שבשפילד. כמובן שגם וומבלי ואצטדיון האמירויות יטלו חלק באירוע, בנוסף לאצטדיון האולימפי החדש בלונדון שבנייתו תושלם בקרוב. כן מתוכנן איצטדיון חדש בבריסטול, מולדת מוזיקת הטריפ הופ.
|
אולד טראפורד. בין האצטדיונים ברשימה של אנגליה (רויטרס) |
|
|
גם ליברפול תהיה בין המארחות, באנפילד או באיצטדיון המתוכנן עבור הקבוצה האדומה של העיר, סטנלי פארק. עדיין לא ברור מה מידת מחויבותם של בעלי המועדון החדשים, ג'ון הנרי וטם וורנר, לפרוייקט המדובר.
אין ספק כי בכל הקשור לתשתיות, אצטדיונים, פריסת גיאוגרפית של הערים, היערכות בתי המלון, מסורת ואהבה לכדורגל - לאנגליה אין מתחרים. פיפ"א עצמה נתנה לאנגליה את הדירוג הגבוה ביותר מבין המתמודדות על האירוח ב-2018.
אך כל זה לא מספיק. האנגלים עשו כמה טעיות תקשורתיות ופוליטיות ועלולים לשלם את המחיר, כאשר יש לקחת בחשבון גם את רוח התקינות הפוליטית והגלובליזציה, ערכים שהינם נר לרגלי פיפ"א, שמעניקים יתרון להצעה הרוסית למשל.
|
בקהאם. רוצה להביא את המונדיאל לאנגליה לראשונה מאז 1966(GettyImages) |
|
|
בין הטעויות ניתן להזכיר את פליטת הפה האומללה של יו"ר ההצעה הבריטית לשעבר, דייויד טריסמן, שהוקלט על ידי עיתונאי רומז כי ספרד ורוסיה מציעות שוחד בתמורה לבחירה בהן. טריסמן נאלץ להתפטר ממעורבות בקמפיין אירוח המונדיאל. כמו כן, ללחץ של התקשורת הבריטית היה השפעה שלילית על אחד מסגני נשיא פיפ"א, ג'ק וורנר מטרינידד טובגו.
לפי הערכות, גם פרשת השחיתות של שניים מחברי הוועדה של פיפ"א הבוחרת את המארחת, שנחשפה על ידי הסאנדיי טיימס האנגלי והסתיימה בהשעייתם של הנציגים מניגריה וטהיטי והפחתת מספר הנציגים בוועדה ל-22, פגעה באנגלים.