יום שבת, 08.03.2025 שעה 04:39
ONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורט
ליגת האלופות 24-25
215-178ליברפול1
1913-288ברצלונה2
193-168ארסנל3
191-118אינטר4
1812-208אתלטיקו מדריד5
167-158באייר לברקוזן6
1610-178ליל7
166-138אסטון וילה8
156-208אטאלנטה9
1512-228בורוסיה דורטמונד10
1512-208ריאל מדריד11
1512-208באיירן מינכן12
1511-148מילאן13
1412-168פ.ס.וו. איינדהובן14
139-148פאריס סן-ז'רמן15
1312-168בנפיקה ליסבון16
1313-138מונאקו17
1311-108ברסט18
1321-188פיינורד19
127-98יובנטוס20
1214-138סלטיק21
1114-188מנצ'סטר סיטי22
1112-138ספורטינג ליסבון23
1111-78קלאב ברוז'24
1119-128דינמו זאגרב25
1017-138שטוטגרט26
716-88שחטאר דונייצק27
69-48בולוניה28
622-138הכוכב האדום29
614-58שטורם גראץ30
421-78ספרטה פראג31
315-88לייפציג32
313-58ג'ירונה33
327-58רד בול זלצבורג34
027-78סלובן ברטיסלבה35
024-38יאנג בויז36

אלי גוטמן: אין כדור שלג, כולם רוצים להתחלף איתנו

הפועל ערכה אימון לאחר ההפסד 3:1 לליון. המאמן: "נוכיח לכולם שאנחנו טובים". דה סילבה: "לוקח אחריות על הטעויות". אופ"א החמיאה על הארגון

|
אלי גוטמן וגילי ורמוט (דרור עינב)
אלי גוטמן וגילי ורמוט (דרור עינב)

ככל שחולפים המשחקים בליגת האלופות, הפועל ת"א משתפרת, אבל גם יכולת טובה יותר מזו שהציגו האדומים בהפסד 2:0 לבנפיקה ובטח שב-4:2 לקרית-שמונה במחזור האחרון בליגה, לא הספיקה במשחק הביתי הראשון בצ'מפיונס, שהסתיים ב-3:1 מול ליון.

אחד אחרי השני יצאו אמש שחקני ליון וחילקו מחמאות לאלופה מישראל. שחקני הפועל ת"א מאוד לא אוהבים את המחמאות האלה. "היו שנים שבהם הסתפקנו במילים היפות, אבל אותם ימים כבר עברו. אנחנו הפועל ת"א, אנחנו באים כדי לנצח, או להוציא נקודות, בטח בבית", אמר אחד השחקנים.

כמה שעות לאחר המשחק מול ליון הפועל ת"א כבר ערכה אימון בוקר. אלי גוטמן כינס את השחקנים ואמר להם לפני האימון: "אני גאה בכם, היה משחק טוב מאוד. אין צורך לדבר יותר בתקשורת ולהגיד שיש משבר ותקופה לא טובה, כל זה נגמר".

"תרימו את הראש, אין שום כדור שלג, אנחנו קבוצה טובה ואנחנו עוד נוכיח לכולם, כל קבוצה הייתה מתחלפת איתנו". השחקנים שפתחו בהרכב עשו אמבטיות קרח, מתיחות וריצה קלה. שאר השחקנים ערכו משחקונים. מחר יתקיים האימון המסכם לקראת המשחק מול מכבי נתניה בקופסא במסגרת הליגה.

דה סילבה: "ליגת האלופות לא גדולה עלינו"
אין ספק שליון היתה גדולה על הפועל והתוצאה משקפת, אם כי גם היתה יכולה להיות גבוהה יותר. דגלאס דה סילבה היטיב לנסח את זה, כשניסה לעמוד על ההבדלים בין ליגת האלופות והליגה הארופית: "אני חושב שאם אנחנו מגיעים למצב אחד, והם למצב אחד, אז הם כובשים. זה ההבדל. אנחנו הגענו ל-3 מצבים במשחק ולא הבקענו. כולם יודעים לשחק כדורגל וכולם אגרסיביים, היה לנו אולי חוסר מזל כי ההתקפה שלנו שיחקה טוב ועל זה כל הכבוד".

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
פרסומת
ורמוט: ציפינו ליותר, אנו מאוכזבים

דה סילבה מבין את הטעויות שעשתה ההגנה ומודה: "היכולת הזו לא תספיק להוציא נקודות בשאר המשחקים, אבל לאט לאט אנחנו נראים יותר טוב. איך שנראינו בשבת האחרונה זה בכלל לא היה טוב ואתמול נראינו כמו קבוצה".

בלומפילד לבש חג והאווירה באצטדיון היתה מחשמלת, כפי שהגדיר זאת אחד מאנשי אופ"א. הקהל עודד וגם כובש הפנדל, השוער וינסנט אניימה האמין שכשקבוצתו צימקה ל-1:2, אפשר היה לעשות משהו: "הייתי נורא אופטימי אחרי הגול שכבשתי והאמנתי שהקבוצה תצליח להשוות את התוצאה".

על המשחק אמר: "כשאתה נמצא בליגה של הקשוחים ביותר, אתה גם צריך להיות קשוח. לא היה לנו את זה וגם לא ניצלנו מצבים. לא הסתכלתי על השער שלי בתור הגול שהבקענו באלופות, אלא כאופציה להשיג שוויון. בגלל שלא עשינו זאת אז אין לגול הזה משמעות".

אניימה כובש את הפנדל (שי לוי)
אניימה חוגג אחרי השער: "האמנתי שנצליח להשוות" (שי לוי)
 

שבחון: "ליון? שיעורים בכדורגל אנחנו מקבלים מגוטמן"
יוסי שבחון
שנכנס כמחליף יחד עם שי אבוטבול במחצית השניה, ניתח את המשחק: "אחרי שער השיויון היתה איזושהי התעוררות מצידנו והאמנו שאפשר להשוות. הקהל דחף מאוד, האמנו שבכוחות שנותרו לנו אפשר לעשות את זה אבל טעינו. קיבלנו את השער השלישי וזה היה מאוד מצער. את המשחק הזה לא הגיע לנו לנצח אז הכל מתקבל בהבנה".

על ליון אמר שבחון: "זו קבוצה מדהימה, הכי טובה בבית. אלה שחקנים שבשנה שעברה צפית בהם בטלוויזיה והיום אתה משחק מולם. הראינו שהפועל ת"א היא קבוצה מצויינת. החבר'ה פתחו מצויין את המשחק מול הקבוצה הכי טובה בבית. הגול שקיבלנו הוציא קצת את האוויר ושיחקנו כמו קבוצת כדורגל, לא באנו לשמש תפאורה לליון וזה חשוב".

שחקני ליון חוגגים (שי לוי)
שחקני ליון חוגגים. שבחון: "זו קבוצה מדהימה" (שי לוי)
 

על השאלה האם הפועל קיבלה שיעור בכדורגל ענה: "לא. מי שנותן לנו כל שבוע שיעורים בכדורגל זה אלי (גוטמן). הקהל היה אדיר ונתן אווירה מדהימה. ממשחק למשחק אנחנו לומדים, סופגים את האווירה ואני בטוח שעוד נצליח לעשות משהו בבית הזה".

שחקנים רבים בהפועל קושרו כמועמדים לקבוצות בכירות באירופה במהלך כל השנה האחרונה, ביניהם איתי שכטר, גילי ורמוט ודגלאס דה סילבה. אתמול למדו החבר'ה באדום, שהפערים עדיין גדולים ועל כך אמר הברזילאי: "אני לא חושב שזה גדול עלינו. שיחקנו די טוב, הגענו למצבים שלנו, אבל חזרנו על טעויות ועל טעויות משלמים ובאמת שילמנו ביוקר, הפסדנו בבית וחבל מאוד".

דה סילבה ורוקי (שי לוי)
דה סילבה ורוקי מאוכזבים בסיום המשחק (שי לוי)
 

אחת הבעיות הקשות שיש להפועל לאחרונה היא ההגנה. אותה הגנה שספגה פעמיים מול עכו ורביעייה מול ק"ש, כשלה גם מול ליון בטעויות שהיה אפשר להימנע מהן.

נראה שביוואן פרנסמן ו-וואליד באדיר לא בכושר טוב ומשפיעים גם על דה סילבה. "אם היינו מרוכזים, לא היינו מקבלים את שני הגולים שקיבלנו", אמר הבלם הברזילאי. "כשמנצחים אז אנחנו מנצחים כולם, וכשמפסידים אז מפסידים כולם כקבוצה. אני לוקח על הגב שלי את האחריות שעשינו 2 טעויות קריטיות ושילמנו עליהן ביוקר". 

באדיר ובונדר לא מאמינים על רקע שחקני ליון חוגגים (שי לוי)
באדיר ובונדר אחרי עוד טעות על רקע שחקני ליון חוגגים (שי לוי)
 

בהפועל ת"א כבר יודעים שהאלופות זה רק הקצפת ועליהם להזיע ולהתחיל לצבור נקודות בליגה. בשבת, כאמור, האדומים כבר בקופסא בנתניה, כשגומיס יתחלף באחמד סבע. דה סילבה שהורחק מול ק"ש לא ישחק ואמר לקראת ההתמודדות הזו: "צריך לעשות את ההפרדה, להיות מקצוענים ולשים את ליגת האלופות בצד.

"זו באמת חוייה הכי גדולה שיכולה להיות לשחקן אבל גם צריך לדעת שאם אנחנו בשנה הבאה רוצים לשחק ברמות האלה, צריך לקחת נקודות בקופסא וגם בכל אצטדיון אחר. אני אהיה ביציע בשבת וזה חבל מאוד. אני מאחל לקבוצה הצלחה".

דה סילבה מול גומיס (שי לוי)
דה סילבה מול גומיס. ייעדר מול נתניה (שי לוי)
 

נציג אופ"א החמיא על האירגון: "הפועל הציגה סטנדרט גבוה"
הפועל ת"א מתחילה להרגיש את הקושי בליגה של הגדולים ולפחות הוציאה את המירב מבלופילד – שער ראשון במפעל. אולי השחקנים התקשו לעמוד בקצב, אבל דווקא האירגון ראוי לציון. בישיבת הסיכום שנערכה לאחר המשחק, החמיא מנהל האירוע מטעם אופ"א, פסקל פרטלייה, לחברת ההפקה של איתן ספיר ולהנהלת המועדון.

"בשם הנהלת אופ"א והצוות שנשלח לכאן, אני יכול להגיד שבלומפילד הוא אצטדיון לליגת האלופות", אמר פרטלייה, "המשחק נגד זלצבורג היה הכנה ואתמול הפלתם אותנו מהרגליים. הצבתם סטנדרט גבוה מאוד ותצטרכן לעמוד בו מעכשיו".

בלומפילד (יניב גונן)
בלומפילד. "אצטדיון לליגת האלופות" (יניב גונן)
 

פרטלייה המשיך להחמיא להפקה ולהנהלת הפועל ת"א: "התנהלות צוות האבטחה והעבודה מול התקשורת היו יוצאים מהכלל. אוהל האירוח המיוחד שהקמתם היה מהיפים שראינו. דו"ח המשקיף היה מצויין ואנו מרוצים מאוד מהצוות שהוקם כדי לעמוד בדרישות". 

אלי גוטמן רוצה להחזיר את האדומים במהרה לקרקע ויודע שהוא חייב ניצחון בקופסא בשבת. לכן, אימון השחרור שנקבע להבוקר הוא בשעה מוקדמת. גוטמן מנחית מיד את השחקנים חזרה לקרקע, ומתחיל בהכנות למכבי נתניה.




טוען תגובות...
הוסף תגובה
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש
שגיאה
אסור לפספס
נגןאנטוני וממפיס עם טכניקה עילאית בפרסומת
אנטוני וממפיס עם טכניקה עילאית בפרסומת
נגןלוקה בהלם: לברון בדרך ל-70,000 נקודות?!
לוקה בהלם: לברון בדרך ל-70,000 נקודות?!
נגןזהו זה: יש לנו זוכה בתואר שנה השנה בעלם
זהו זה: יש לנו זוכה בתואר שער השנה בעולם
נגןהצצה ליום כיף של מנור סולומון ודנה
הצצה ליום חופשי של מנור סולומון ודנה
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
מונדיאליטו
יורו עד 21
ליגות נוספותכדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
נבחרת ישראלכדורסל עולמי
חדשות
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */