יום רביעי, 23.04.2025 שעה 09:05
ONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורט

מבסוטים מהמונדיאל, אבל חוששים מהיום שאחרי

בוני מתנהג כמו כוכב רוק, רביבו קורא בספרדית, לוסי אהריש חושבת שרובן הכי חתיך וגרטל שמח מפלישת הזמר הים תיכוני. רשמים מהאולפן של ערוץ 1

|
רביבו, בוני ורצון מבסוטים באולפן (יעל שור)
רביבו, בוני ורצון מבסוטים באולפן (יעל שור)

"החזרנו לאנשים את הברק בעיניים". לא, לא מדובר בסיסמת קמפיין חדשה עבור מפלגת העבודה המקרטעת, אלא דברים שאמר מנהל הטלוויזיה של ערוץ 1, יורם כהן, בהתייחס למה שהמונדיאל עשה לעובדי הערוץ. ויורם לא סתם מדבר. כולם כאן, באולפן נקדי, ממנו מעביר ערוץ 1 את כל משדרי המונדיאל, נראים מבסוטים מכל רגע.

רק בדצמבר הקרוב איימה הנהלת רשות השידור כי במסגרת הקיצוצים אולפן נקדי ייסגר. בימי המונדיאל הפך ההאנגר שמכיל את האולפן, בימים כתיקונם מעין מחסן תפאורה, ל"דיסנילנד" של חובבי כדורגל.

את הנכנסים מקדם מזנון מלא כל טוב, כולל מכונת אספרסו חדישה, שהוקם במיוחד לימי השידורים מדרום אפריקה על ידי יעקב זיבת הגאה. במתחם נשתל דשא מלאכותי והאווירה כמו בקיבוץ, מאוד לא פורמלית, עם ילדים מתרוצצים בכל מקום, תעסוקה לימי החופש הבטלים.

רביעי בערב, עוד כמה שעות מתחיל משחק חצי הגמר בין ספרד לגרמניה. ששי אפרתי, מנהל מחלקת הספורט, חזר לפני יומיים מדרא"פ וכולם באים להגיד לו מילים טובות על העונג שהעניק לעובדים, לקחת חלק בחגיגה. משה גרטל מצטרף וחולק שבחים.

"שני אנשים אחראים להצלחת שידורי המונדיאל - ששי אפרתי, שהביא לכך שנשדר את המשחקים, וסעדיה קרוואני שהוריד את רעש הוובוזלות ויצר סיטואציה שמעבר לשמחה של התמונות ניתן היה לשמוע, מה שהדרום אפריקנים לא הצליחו לעשות". ששי, קצת עייף אבל במצב רוח מצויין, הבטיח שגרטל, שלא נסע עם החבר'ה לדרא"פ, יהיה באולימפיאדת לונדון 2012.

משה גרטל וששי אפרתי.  (יעל שור)
משה גרטל וששי אפרתי. מילים טובות למנהל מחלקת הספורט (יעל שור)

"דגדג לי להיות שם, אבל זמני עבר עוד בטרם הייתי", מפתיע גרטל, שנמצא מאז 1978 ברשות השידור אך מצליח לשמור על גזרה מעוררת קנאה. בעוד רוב החברים בערוץ טוחנים פיצות וסנדוויצ'ים עם חציל מטוגן, גרטל אוכל סלט שהביא מהבית.

"שידרנו אירוע בצורה פנטסטית. אחוזי הצפייה בערוץ 10 ובערוץ 2 ברצפה, כי כולם רואים מונדיאל", מתגאה גרטל ומוסיף: "לפני המונדיאל זמרים כמו ליאור נרקיס ואחרים לא ירקו לכיוון שלנו, היום הם הולכים מכות כדי להופיע אצלנו באולפן. עידן יניב היה אתמול וביום ראשון קובי פרץ".

אולפן המונדיאל של ערוץ 11 (יעל שור)
אולפן המונדיאל של ערוץ 11. "אחוזי הצפייה בערוץ 10 ובערוץ 2 ברצפה" (יעל שור)

נרקיס באמת לא נראה שייך, אבל ניכר שהוא נהנה מכל רגע. ילדי הערוץ מנצלים את ההזדמנות לצילומים משותפים וחתימות. אבי רצון, חיים רביבו וניר לוין מסיימים להעביר את רשמיהם על ספרד וגרמניה והזמר עולה לנאמבר. לא רק נציגי הזמר הים תיכוני סופרים פתאום את ערוץ 1. הסופר סייד קשוע, שהגיע לקדם את ספרו, נראה ממהר לחמוק מההמולה. "אין לי מושג בכדורגל, אבל החליטו בשבילי שאני בעד גרמניה", הוא אומר בהתנצלות מבויישת.

הפסטיבל הספורטיבי של הקיץ לא נגמר עם המונדיאל, כשברשות השידור לא מתכוונים לקפח את חובבי הכדורסל וישדרו את משחקי ההישרדות של נבחרת ישראל בדרכה לאליפות אירופה בחודש הבא. "עומרי כספי ישחק, גם ליאור אליהו ויותם הלפרין, אנחנו מצפים לרייטינג ממוצע של 7-8 אחוזים בששת המשחקים, מעריך אפרתי.

 
 לוין ורביבו צופים במשחק בחדר אחד עם רבינוביץ'. לוין קליל וצוחק מכל הערת אגב, רביבו מתוח לנוכח אוזלת רגלם של הספרדים, נכון לאותו רגע. כמו מקצוען אמיתי, עובר רביבו על עיתונים בספרדית לפני השידור. ניסיון לחלץ ממנו כמה משפטים על החוויה בערוץ 1, נענה רק ב"כיף פה", בטון עייף אך אמין.
 
 
 
 
 

לוסי אהריש, אחת מצמד הנשים שחורך את המסך עבור ערוץ 1, מעדיפה כדורסל על פני כדורגל. אהריש, הזכורה כמבזקנית רצינית בחדשות 10, היא אחת מההפתעות הנעימות של המונדיאל, כאן על תקן המגישה הקלילה, שאחראית להביא את הצבע מרשת האינטרנט הרוחשת. "אני אחראית להביא את החיוך לאנשים. זאת הפעם הראשונה שהצופים רואים את לוסי האמיתית".

לשאלת הכדורגלן החתיך במונדיאל מפתיעה אהריש. "רובן נראה ממש טוב, יש בו משהו מאוד גברי". בארץ? "שמעון גרשון הורס".

מיכל רביבנוביץ´ ולוסי אהריש. גם יפות וגם מבינות בכדורגל (יעל שור)
מיכל רביבנוביץ´ ולוסי אהריש. גם יפות וגם מבינות בכדורגל (יעל שור)

"זה כיף להיות חלק ממשהו גדול, אחרי שכבר הספידו את ערוץ 1 וחתמו לנו על צוואה", אומרת לוסי שזורקת גם טיפ למעוניינים לעסוק בהגשה בעתיד. "מאוד קידם אותי ההשתתפות פה, כדי להיות מגיש טוב צריך להבין בהרבה תחומים והספורט היה חסר לי", אומרת מי ששימשה ככתבת בשטחים וגם חלק מצוות התוכנית של גיא פינס.

בנות ערוץ 1, מסתבר, לא רוצות רק לכייף. הן לא רק יפות ומבינות בכדורגל, אלא גם אינן חוששות מעבודה קשה. "אני גמורה", אומרת מיכל רבינוביץ'. השעה כבר אחרי עשר בלילה, לפניה עוד מבזק מחצית ואחד נוסף בחצות. היא הגיעה כבר ב-11 בבוקר להתחיל לעבוד על הטקסטים. "מיכל היא הדבר הבא", אומר עליה ששי, "ממש", עונה רבינוביץ' בצניעות. היא בעד אורוגוואי, אגב.

יואב לימור ואבי רצון עושים חיים באולפן המונדיאל (יעל שור)
יואב לימור ואבי רצון עושים חיים באולפן המונדיאל (יעל שור)

מה עם הטאלנטים? במהלך הצילומים מדובר בחבורה מלוכדת ועליזה. כשהמצלמות כבויות הם מתפזרים. לוין ורביבו צופים במשחק בחדר אחד עם רבינוביץ'. לוין קליל וצוחק מכל הערת אגב, רביבו מתוח לנוכח אוזלת רגלם של הספרדים, נכון לאותו רגע. כמו מקצוען אמיתי, עובר רביבו על עיתונים בספרדית לפני השידור. ניסיון לחלץ ממנו כמה משפטים על החוויה בערוץ 1, נענה רק ב"כיף פה", בטון עייף אך אמין.

רצון בחדר אחר עם ותיקי הערוץ ועם לינדה בר הדוברת ורק בוני בעולם משלו, סוליסט אמיתי עם גינונים של כוכב רוק, שעובר בין המסכים הפזורים, אך לא מתעכב ולא גולש ל'סמול טוק', ממש 'בוני ג'ובי'.

בוני גינצבורג. לא גולש ל´סמול טוק´ (יעל שור)
בוני גינצבורג. לא גולש ל´סמול טוק´ (יעל שור)

מגיש 'מבט' ינון מגל מגיע מלווה במנכ"ל מוטי שקלאר. מהדורת החדשות מצולמת כאן כדי שתועבר ב-HD. לוח הזמנים צפוף, אך לינדה הדוברת, כמי שמודעת למה שחשוב באמת, מוודאת שהמהדורה תימשך לפחות 20 דקות, כדי שהרייטינג שלה, גבוה בהרבה מבימים רגילים, יימדד.

נראה שכולם מאוד מרוצים, אבל מפחדים ממה שיקרה ביום שאחרי המונדיאל. לכתב הצבאי יואב לימור, שקול הבס שלו מתריע בדרך כלל מפני טילים והתקפות טרור, נוצצות העיניים כאילו היה ילד קטן. "נהיה כיף לבוא לפה, החזרנו את גאוות היחידה לערוץ 1".

חיים רביבו קורא בספרדית (יעל שור)
חיים רביבו קורא בספרדית. "צריך לדאוג להמשכיות" (יעל שור)

נושא השיחה העיקרי הוא איך לייצר המשכיות שתשאיר את הצופה בערוץ 1. אפילו רביבו מתערב בעניין: "אנשים לא לוחצים 11 או 511, צריך לדאוג להמשכיות". איך עושים את זה? לא ברור.

וכשהמבוגרים לא מספקים תשובות נחרצות זה זמן הילדים. איתמר, בן 6 וחצי שמשחק כדורגל במתנ"ס גן יבנה, נשאל אם אביו עובד בערוץ. "לא, אבל הוא עזר פעם לתקן פה מזגן", משיב איתמר.

לכתבה זו התפרסמו 16 תגובותלקריאת כל התגובות הוספת תגובה
ישנן 16 תגובות ב-15 דיונים
הוסף תגובה
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש
15
ליאור16/07/2010 13:51
ערוץ 1 הביא מונדיאל טוב והגשה מצוינת הרבה נהנו מהמונדיאל בערוץ המשיכו כך אם הספורט
השב   •  00
14
גככ13/07/2010 17:03
רק חבל שהיא ערביה
השב   •  00
13
דן13/07/2010 14:41
השב   •  00
12
8812/07/2010 21:13
ההייתה ענק, תמשיך ככה.
השב   •  40
בוני13/07/2010 11:56
תודה רבה
השב   •  20
11
וסרמיל12/07/2010 19:06
השב   •  00
10
meg12/07/2010 18:52

השב   •  12
9
אורי12/07/2010 17:24
בעוד שבוע לא רואים את ערוץ 1 ממטר.
יחזרו לבונקר שם הם נמצאים 30 שנה.רק חבל שאנו משלמים את המחיר לבזיון הזה.
השב   •  21
8
הצהוב12/07/2010 16:52
אני לא מאמין שראשי הערוץ הראשון באמת חושבים שהרייטינג בזכותם. לדעתי הוא למרות צוות ההנחיה העילג, השדרנים משבשי השמות והפרשנים שלא ממש מבינים.
השב   •  31
7
איזנהיים אמן האשליות12/07/2010 16:35
צא מהגלות יפרנק
השב   •  00
6
דודי12/07/2010 16:19
צריל הסיר את הכובע בפני בוני, על הגשה ברמה מקצועית גבוהה ביותר בסיגנון מלוטש עם הופעה חיצונית מדהימה (איזה ליבוש יפה!) ועם הרבה ברק בעניים וחיוך כובש. בוני כל הכבוד נהנתי ממך.
השב   •  72
5
לאמפס12/07/2010 16:13
חודש של מונדיאל בחינם!
השב   •  30
4
ORAN12/07/2010 13:56
הרייטינג הגבוה הוא ממש לא בזכות השידורים שלכם אלא  בגלל שאנשים אוהבים מונדיאל וזה קורה בכל העולם ולא רק פה.
עם שדרן (עמית הורסקי) ופרשן (נוימן) תת רמה, השידורים הפכו לסיוט והפקתם מהם את המעט שיכולתם להפיק.
אם המונדיאל היה משודר ברובו בערוצים 2 או 10 אין לי ספק שהרייטינג היה גבוה יותר למרות הפירסומות.
עמית הורסקי הופך כל משחק טוב לזוועה וכל העונה סבלנו ממנו בליגת העל, הגיע הזמן לשלוח אותו הביתה.
צעקות בסגנון "איזה קלאסה" (אורוגוואי)
או אין דברים כאלה. בגמר הגביע בכודרסל הם ממש לא ברמה של שידור ממלכתי אלא של שידור שכונה וחבל.
השב   •  60
3
אביגיל12/07/2010 13:47
כצופה אך ורק בערוץ 1 :
מאד נהניתי   מהרמה הטכנית והשטף
בהעברת המשחקים.
ראויים לשבח:
בוני = מלא החן
רביבו= המקצוען
לוסי= המבטיחה

אבל איך,איך ערוץ 1 מרשה לעצמו להעלות לאחר שידור המשחקים את התכנית המגעילה,כן המגעילה כמו    נבחרת החלומות''. צפיתי בה 5 דקות באחד הערבים ולא הבנתי מה לזו בערוץ 1;   חבל על המשאבים! 
השב   •  41
2
סער12/07/2010 12:50
השב   •  01
1
בול על ליברובסקי12/07/2010 12:23
משלב את כל הכשרונות שלו
השב   •  00
אסור לפספס
נגןכמה זמן לוקח למסי להגיע מהבית לאצטדיון?
כמה זמן לוקח למסי להגיע מהבית לאצטדיון?
נגןטופ: חגיגת יום ההולדת של נטע אלחמיסטר
טופ: חגיגת יום ההולדת של נטע אלחמיסטר
נגןכמעט מחצי מגרש: הבן של רוני עם שער ענק
כמעט מחצי מגרש: הבן של רוני עם שער ענק
נגןעולם האספנות בשוק מהקלף הזה של רונאלדו
עולם האספנות בשוק מהקלף הזה של רונאלדו
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
מונדיאליטו
יורו עד 21
ליגות נוספותכדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
נבחרת ישראלכדורסל עולמי
חדשות
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */